W porozumieniu z modami działu niniejszym pozwalam sobie zamieścić ogłoszenie.
Studiuję psychologię na Uniwersytecie Warszawskim i w bieżącym roku akademickim będę pisać pracę magisterską z psychologii sportu. W tym celu muszę przeprowadzić badanie wśród osób uprawiających sport [dowolną dyscyplinę] amatorsko, ale regularnie, od pół roku lub dłużej w wymiarze co najmniej 3 godzin w tygodniu. Badanie składa się z dwóch kwestionariuszy [razem 86 zdań, do których trzeba się ustosunkować] oraz ankiety danych socjodemograficznych [wiek, płeć, miejsce zamieszkania itp.]. Kwestionariusz ma postać pliku *.doc, w którym wpisuje się "X" w wybranym polu. Wypełnienie całości zajmuje nie więcej niż 20 minut.
Osoby zainteresowane wzięciem udziału w badaniu zapraszam do przesłania mi powiadomki na adres nymphicus(maupa)wp.pl [lub z linku "wyślij e-mail" w profilu SFD].
Pozdraw!
Zmieniony przez - Uka P. w dniu 2006-11-18 21:02:19
Aderos, powiadomka! Stąd nie mam jak załącznika wysłać.
"Go ahead, make my day..."
1163886448000
_Grizzly_
Wysłana - 19 listopada 2006 08:34
A nie możesz wrzucić go na jakiś serwer ( rapidshare.com )? Wtedy byłby ogólnodostępny i każdy mógłby go sobie przejżeć, jak będzie miał ochotę to wypełnij i wyśle?
1163921649000
Tanie_Wino
Wysłana - 19 listopada 2006 09:45
Jak wyżej. Proszę wrzucić pytania na darmowy serwer(jest ich kilkanaście), np. www.megaupload.com .
P.S. Mam nadzieję, że ta praca, to nie będzie szmatławiec w stylu "rewelacyjnych" wypowiedzi "speca" Kubackiego(że sporty walki = przemoc i rzeźnia na ulicach). __________________________________________________________________________
Zmieniony przez - Tanie_Wino w dniu 2006-11-19 09:49:48
Grizzly i Tanie_Wino: nie mogę wrzucić ankiety na żaden serwer, bo jest chroniona prawami autorskimi i nie może być ogólnie dostępna. Liczę więc w pewnym sensie także na dyskrecję osób, które wypełniają tę ankietę. Natomiast osoby badane mogą w każdej chwili wycofać się z badania bez żadnych konsekwencji. Tzn, możesz wysłać mi powiadomkę, że weźmiesz udział w badaniu, ja Ci wyślę kwestionariusz, Ty stwierdzasz, że Ci się nie podoba - i po prostu go nie wypełniasz i nie odsyłasz. W tej sytuacji byłabym wdzięczna za przesłanie informacji, że rezygnujesz [ale jak jej nie dostanę to przecież nie przeskoczę].
Wino: moja praca mgr nie odnosi się szczególnie do jakichś dyscyplin sportu. Mam duży szacunek do każdej z nich i rozumiem, że różni ludzie wybierają różne rzeczy do uprawiania rekreacyjnie. Ciekawi mnie ten kawałek "różni ludzie" - czyli de facto czym różnią się ludzie uprawiający różne dyscypliny sportu. W końcu nie każdy zdecyduje się uprawiać sporty walki, jak i nie każdy marzy o tym, żeby wygrać w maratonie, prawda? W badaniu do pracy mgr szukam więc wspólnych cech osób uprawiających poszczególne sporty. Osobiście też mam nadzieję, że moja mgr nie będzie żadnym "szmatławcem"
Skalar: dzięki za ofertę, ale mam już wystarczająco dużo materiałów, plus jeszcze promotora do pomocy
Zmieniony przez - Uka P. w dniu 2006-11-19 13:41:08
1163939969000
Tanie_Wino
Wysłana - 19 listopada 2006 13:48
Bez sensu. Szukając pomocy na forum publicznym, z miejsca sprawiasz, że ankieta będzie ogólnodostępna. Dasz jednej osobie, i już nie wiesz co będzie(gdzie ta ankieta trafi, a na pewno gdzieś trafi na zasadzie "podaj dalej").
To, że różni ludzie, wybierają różne typy sportów(i do innych się nie nadają), to wiadomo. Mnie np. brzydzi "komercja", czyli to co jest w telewizji(w kółko to samo: Piłka Nożna, Adaś Małysz, Robert Kubica). Jakieś namiastki psychologii w sporcie były poruszane tutaj: http://*******/r2nz ___________________________________________________________________________
Zmieniony przez - Tanie_Wino w dniu 2006-11-19 14:00:23
To, że różni ludzie, wybierają różne typy sportów(i do innych się nie nadają), to wiadomo.
Zgadzam się, tylko w psychologii sprawdza się to pod kątem różnych teorii. Inaczej to wygląda przy Wielkiej Piątce, inaczej przy teorii RTT Strelaua. A ja wybrałam jeszcze inną teorię i dlatego wbrew pozorom ma to sens.
1163941437000
pinecone85 ZASŁUŻONY
Wysłana - 19 listopada 2006 14:10
Uka P. czy moglabys mi wyslac na priv wyniki Twoich badan?Ogolnie chodzi mi o ten fragment,jacy ludzie wybieraja jakie sporty?Jestem tego bardzo ciekaw i bylbym bardzo wdzieczny.