Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Badanie do pracy mgr z psychologii sportu

Uka P.

Wysłana - 18 listopada 2006 20:58    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

W porozumieniu z modami działu niniejszym pozwalam sobie zamieścić ogłoszenie.

Studiuję psychologię na Uniwersytecie Warszawskim i w bieżącym roku akademickim będę pisać pracę magisterską z psychologii sportu. W tym celu muszę przeprowadzić badanie wśród osób uprawiających sport [dowolną dyscyplinę] amatorsko, ale regularnie, od pół roku lub dłużej w wymiarze co najmniej 3 godzin w tygodniu.
Badanie składa się z dwóch kwestionariuszy [razem 86 zdań, do których trzeba się ustosunkować] oraz ankiety danych socjodemograficznych [wiek, płeć, miejsce zamieszkania itp.]. Kwestionariusz ma postać pliku *.doc, w którym wpisuje się "X" w wybranym polu. Wypełnienie całości zajmuje nie więcej niż 20 minut.

Osoby zainteresowane wzięciem udziału w badaniu zapraszam do przesłania mi powiadomki na adres nymphicus(maupa)wp.pl [lub z linku "wyślij e-mail" w profilu SFD].

Pozdraw!

Zmieniony przez - Uka P. w dniu 2006-11-18 21:02:19

"Go ahead, make my day..."

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 listopada 2006 21:36 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Thermo Speed Extreme Mega Caps

CENA: 45.00zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Aderos

Wysłana - 18 listopada 2006 21:36    Edytuj Cytuj
ja jestem chetny.moze wkoncu sie przydam nauce i swiatu ....hehehehe

Uka P.

Wysłana - 18 listopada 2006 22:47    Edytuj Cytuj
Aderos, powiadomka!
Stąd nie mam jak załącznika wysłać.

_Grizzly_

Wysłana - 19 listopada 2006 08:34    Edytuj Cytuj
A nie możesz wrzucić go na jakiś serwer ( rapidshare.com )? Wtedy byłby ogólnodostępny i każdy mógłby go sobie przejżeć, jak będzie miał ochotę to wypełnij i wyśle?

Tanie_Wino

Wysłana - 19 listopada 2006 09:45    Edytuj Cytuj
Jak wyżej.
Proszę wrzucić pytania na darmowy serwer(jest ich kilkanaście), np. www.megaupload.com .

P.S.
Mam nadzieję, że ta praca, to nie będzie szmatławiec w stylu "rewelacyjnych" wypowiedzi "speca" Kubackiego(że sporty walki = przemoc i rzeźnia na ulicach).

Zmieniony przez - Tanie_Wino w dniu 2006-11-19 09:49:48

Skalar.

Wysłana - 19 listopada 2006 10:50    Edytuj Cytuj
napisz w tym temacie http://www.insomnia.pl/KSI%C4%84%C5%BBKI%26lt%3BEbooki%26lt%3BLinki%26lt%3BETC%21%21%2E%2E%2E%2E%2E%26gt%3B%26gt%3B%26gt%3B-t200441-s6699.html#eot swój email oraz to, że studiujesz psychollogie i wysle CI prace itp itd dla tych co studiuja psychologię - pomoce i zagadnienia.

If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects.
Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).

CrazyFrog

Wysłana - 19 listopada 2006 10:53    Edytuj Cytuj
Wino sadzac po tej wypowiedzi "uprawiających sport [dowolną dyscyplinę]" raczej nie

Uka P.

Wysłana - 19 listopada 2006 13:39    Edytuj Cytuj
No to odpowiadam zbiorczo.

Grizzly i Tanie_Wino: nie mogę wrzucić ankiety na żaden serwer, bo jest chroniona prawami autorskimi i nie może być ogólnie dostępna. Liczę więc w pewnym sensie także na dyskrecję osób, które wypełniają tę ankietę.
Natomiast osoby badane mogą w każdej chwili wycofać się z badania bez żadnych konsekwencji. Tzn, możesz wysłać mi powiadomkę, że weźmiesz udział w badaniu, ja Ci wyślę kwestionariusz, Ty stwierdzasz, że Ci się nie podoba - i po prostu go nie wypełniasz i nie odsyłasz. W tej sytuacji byłabym wdzięczna za przesłanie informacji, że rezygnujesz [ale jak jej nie dostanę to przecież nie przeskoczę].

Wino: moja praca mgr nie odnosi się szczególnie do jakichś dyscyplin sportu. Mam duży szacunek do każdej z nich i rozumiem, że różni ludzie wybierają różne rzeczy do uprawiania rekreacyjnie. Ciekawi mnie ten kawałek "różni ludzie" - czyli de facto czym różnią się ludzie uprawiający różne dyscypliny sportu. W końcu nie każdy zdecyduje się uprawiać sporty walki, jak i nie każdy marzy o tym, żeby wygrać w maratonie, prawda? W badaniu do pracy mgr szukam więc wspólnych cech osób uprawiających poszczególne sporty.
Osobiście też mam nadzieję, że moja mgr nie będzie żadnym "szmatławcem"

Skalar: dzięki za ofertę, ale mam już wystarczająco dużo materiałów, plus jeszcze promotora do pomocy

Zmieniony przez - Uka P. w dniu 2006-11-19 13:41:08

Tanie_Wino

Wysłana - 19 listopada 2006 13:48    Edytuj Cytuj
Bez sensu.
Szukając pomocy na forum publicznym, z miejsca sprawiasz, że ankieta będzie ogólnodostępna.
Dasz jednej osobie, i już nie wiesz co będzie(gdzie ta ankieta trafi, a na pewno gdzieś trafi na zasadzie "podaj dalej").

To, że różni ludzie, wybierają różne typy sportów(i do innych się nie nadają), to wiadomo.
Mnie np. brzydzi "komercja", czyli to co jest w telewizji(w kółko to samo: Piłka Nożna, Adaś Małysz, Robert Kubica).
Jakieś namiastki psychologii w sporcie były poruszane tutaj: http://*******/r2nz

Zmieniony przez - Tanie_Wino w dniu 2006-11-19 14:00:23

Uka P.

Wysłana - 19 listopada 2006 14:03    Edytuj Cytuj
To, że różni ludzie, wybierają różne typy sportów(i do innych się nie nadają), to wiadomo.

Zgadzam się, tylko w psychologii sprawdza się to pod kątem różnych teorii. Inaczej to wygląda przy Wielkiej Piątce, inaczej przy teorii RTT Strelaua. A ja wybrałam jeszcze inną teorię i dlatego wbrew pozorom ma to sens.

pinecone85 ZASŁUŻONY

Wysłana - 19 listopada 2006 14:10    Edytuj Cytuj
Uka P. czy moglabys mi wyslac na priv wyniki Twoich badan?Ogolnie chodzi mi o ten fragment,jacy ludzie wybieraja jakie sporty?Jestem tego bardzo ciekaw i bylbym bardzo wdzieczny.

Grappling

Znawca -

Odpowiedzi jest na 6 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Badanie do pracy mgr z psychologii sportu

Strony:  pierwsza  2  3  4  5  6   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.