SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

BLOG: Od mięczaka do cwaniaka - kwartał z Trec''iem by Bzyk - Podsumowanie str.84!

temat działu:

Trec

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 46004

napisał(a)
BzykuDG TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 1539 Napisanych postów 9642 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 143781
Ooo dzięki bicu za ten film, nie mogłem sam go znaleźć wcześniej. Już wiem co robiłem źle. A mianowicie między każdą "serią" robiłem przerwę, a widzę że Oni robią rozciąganie, spięcię, rozciąganie bez przerwy.

Lean Bulking Season with FitWhey by Łuki P. - http://www.sfd.pl/post-p18188965.html 

napisał(a)
BzykuDG TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 1539 Napisanych postów 9642 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 143781
***Dzień 42 - 7 dzień cyklu kreatynowego***
Wczoraj i dzisiaj dzień nietreningowy. Dzisiaj korzystając z tego, że miałem trochę więcej wolnego czasu i spokój w domu wziąłem się za upgrade michy.

*Batoniki czekoladowo-bananowe*
Już mi stały punkt programu. Dzisiaj zastosowałem białko Trec NitroProGen.

Składniki:
- 100g rodzynek
- 3 duże banany
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki niesłodzonego kakao
- 0,5l mleka
- 300g płatków owsianych
- 1 łyżka oleju z pestek winogron
- 100g odżywki białkowej
- 2 jajka

Całość prócz bananów mieszany w misce. Gdy już uzyskamy w miarę jednolitą konsystencję na koniec wkrajamy banany.




Nagrzewamy piekarnik do maksymalnej temperatury. Całość wlewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.




Pieczemy w maksymalnej temperaturze 30min.
I gotowe:










Wartości odżywcze w 100g:
Białko 10,5g
Tłuszcze 3,5g
Węglowodany 30g
170kcal


*Kurczaczki Nuggets*
Składniki:
- 500g piersi z kurczaka
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- kostka bulionu
- przyprawa do kurczaka
- 2 jajka
- płatki owsiane (im drobniejsze tym lepiej)

Pierś kroimy na średniej wielkości kawałki i posypujemy przyprawą do kurczaka.




Do miski wlewamy oliwę, wyciskamy do niej czosnek i dosypujemy pieprzu. Całość mieszamy.




Całość wlewamy do kurczaka i wstawiamy to na 15 minut do lodówki.

Następnie do miski wbijamy jajka i rozkruszamy do nich kostkę bulionu.




Kawałki kurczaka maczamy w jajku, a następnie w płatkach owsianych i układamy na foli aluminiowej na blaszce.




Nagrzewamy piekarnik i wstawiamy blachę na 15 minut. No i mamy chrupiące kurczaczki.




Wartości odżywcze w 100g:
Białko 20g
Tłuszcze 2,5g
Węglowodany 2,5g
113kcal


*Sos czosnkowy*
Idealnie się nadaje do Nuggetsów.

Składniki:
- 360g jogurtu naturalnego
- odrobina przyprawy curry
- papryka słodka do smaku
- przyprawa Knorr Sos czosnkowy
- 4 ząbki czosnku
- przyprawa Tzatziki

Całość mieszamy w misce do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawy dodajemy do smaku według uznania. Mi wyszło trochę za ostre. Następnym razem dodam chyba mnie Curry.





Wartości odżywcze w 100g:
Nie wliczam do bilansu dziennego.

Dzięki dla adzika za podanie składników .

*Sos pomidorowy*
Doskonale nadaje się do ryżu i makaronu.

Składniki:
- pomidory w puszcze
- oregano
- bazylia

Pomidory rozgotowujemy na kuchence. Rozgniatamy też je widelcem. Na koniec dodajemy przyprawy. Można też wkroić paprykę czy inne owoce i wtedy otrzymamy coś w rodzaju leczczo.





Wartości odżywcze w 100g:
Tego też nie wliczam do bilansu dziennego.


SMACZNEGO





Zmieniony przez - BzykuDG w dniu 2009-11-01 21:00:11

Lean Bulking Season with FitWhey by Łuki P. - http://www.sfd.pl/post-p18188965.html 

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 125 Napisanych postów 23462 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 94889
Ten sos czosnkowy to od Mojej Panny dostałem i się od Niej naumiałem
Jest kozacki.

A curry nie jest ostre więc może za dużo czosnku dałeś
napisał(a)
GISZMAN D.Geler
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 3624 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25684
Bzyku nie wiedziałem,że masz takie zdolności kulinarne, no proszę aż ślinka mi pociekła na widok tych batoników proteinowych.
Szkoda,że ja nie mam tyle czasu na urozmaicanie swoich posiłków, chociaż i tak się cieszę,że jestem w okresie budowy masy mięśniowej,no i mam większe pole wyboru jeśli chodzi o jedzonko
Ps. "Pod okiem zawodowca" odpowiedziałem na Twoje pytanie apropos wiosłowania.

Zmieniony przez - Giszman w dniu 2009-11-02 00:12:22
napisał(a)
Specjalista
Szacuny 64 Napisanych postów 22971 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 91855
Bzyku z twarożkiem lepsze czy gorsze te batony wychodzą?
napisał(a)
Ekspert
Szacuny 10608 Napisanych postów 43051 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 57734
Dobra misa Wszędzie dajesz płatki ugotowane? Już kilka razy podchodziłem do tego ciasta, ale zawsze czegoś mi brakuje...w sklepach problem z bananami
napisał(a)
Ekspert
Szacuny 79 Napisanych postów 16574 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 64105
jak ci sie cwiczy tym planem,dlugo trneingi zajmuja??
micha elegancka
pzdr.
napisał(a)
BzykuDG TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 1539 Napisanych postów 9642 Wiek 33 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 143781
Giszman, już przeczytałem. Zrobiło się jaśniej . Mniej chyba jednak muszę się bujać. W czwartek wrzucę filmik to rzucisz okiem.

bicu, nigdy nie sprawdzałem. Zrób z twarożkiem i daj znać .

Myron, nie ma potrzeby gotowania płatków owsianych.

koles, ćwiczy się na prawdę ok, zawsze lubiłem splity. Trening nóg i pleców, to około 75 minut. W pozostałych mieszczę się w godzinie. Plan rewelka, oby były efekty, ale już czuję jak rosnę

Lean Bulking Season with FitWhey by Łuki P. - http://www.sfd.pl/post-p18188965.html 

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 176 Napisanych postów 36566 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 113951
o rany jaka micha wyśmienita!!!!

HST PUSH & PULL - mój autorski "system" treningowy:http://www.sfd.pl/-t589381.html
Dieta LOW-CARB, art dla początkujących: http://www.sfd.pl/-t655403.html
Redukcja od A do Z - wszystko o redukcji:http://www.sfd.pl/-t654560.html
Tabata - co to jest i za co ją lubię?: http://www.sfd.pl/-t963145.html
Takie wielkie, takie niewinne. A same niosą na grzbiecie skrzydlatą kostuchę. Polską śmierć.

napisał(a)
Ekspert
Szacuny 10608 Napisanych postów 43051 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 57734
Byłem dzisiaj w sklepie i kupiłem potrzebne rzeczy do batonów Ile białka do tego dajesz?
I dla pewności...do batonów i kurczaka płatki surowe?

Zmieniony przez - _Myron_ w dniu 2009-11-02 14:32:31
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Szkoła a Mass xxl

Następny temat

BLOG: Nadszedł czas, żeby zacząć jakoś WYGLĄDAĆ- Adzik&Trec-PODS.STR.102 i 107

Dieta, dlaczego utrudniamy sobie życie? Kłopoty Pauli i Piotrka! Cellulit - co jest jego przyczyną i jak się go pozbyć? Natalia Czajkowska - ocena sylwetki Leksykon suplementacji: Gotu Kola Ania Nawrot absolutną zwyciężczynią Ben Weider Legacy Cup Wiórki kokosowe vs. pestki z dyni - porównanie okiem dietetyka Leksykon suplementacji: Dwuwinian choliny