| Autor |
"BCAA w przerwach treningowych, po imprezach (alkoholu)" |
|
|
Szpaner93
|
|
Wysłana - 7 luty 2010 19:44 | zgłoś naruszenie regulaminu
Od razu przechodze do rzeczy. Albowiem koncze teraz ponad 6 tygodniowy cykl kreatynowy, i planuje kolo 10 dni przerwy od treningow na regeneracje. Przez caly cykl nie pilem w ogole (tzn. kilka lykow piwa od kolegi ale naprawde ilosci sladowe), i teraz chce lekki luz, jakas imprezka itd.
Przechodzac do rzeczy;
1)co brac w przerwie?
planowalem zakup BCAA bo narazie to tylko ZMA, kretka, HMB (skonczylo sie i tak i nie planuje brac wiecej bo z tego co wiem to szajs) no i oczywiscie podstawa czyli bialko. Jestem endomorfikiem, wiec dosyc latwo lapie mase ale nie koniecznie ta dobra.
2)co brac po imprezach/przed imprezami tzn. przed spozywaniem alkoholu. oczywiste jest to ze bialko, ale zarzucic tez BCAA? bo z tego co wyczytalem ostatnio to glutamina to jest fajans straszny co nie dziala. Wiem ze nie powinnem w ogole pic itd, ale wiadomo - raczej nie zanosi sie na to ze bede profesjonalista i czasami trzeba troche wyluzowac. We're all humans.
Dziekuje ze odpowiedzi z gory.
ps. wiem ze trzeba duzo wody pic, dodatni bilans kaloryczny itd itd, nie jestem poczatkujacym. a i dane w moim profilu so od dawna nie aktualne.
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
chucknoris
|
|
|
|
|
KOTC
|
|
|
|
|
cyklon-b
|
|
pij i bierz suple
ja po imprezie lubie sobie gram witaminy c z porcja glutaminy wypic i jest bardzo pozytywnie
Zmieniony przez - cyklon-b w dniu 2010-02-07 20:40:21 | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Szpaner93
|
|
Mi tez sie wydaje chucknoris ze jak sie napije to nic nie spadnie, a jak spadnie to szybko odbuduje i bedzie git. No ale lepiej dmuchac na zimne nie?
KOTC - albo picie albo suple, czyli sugerujesz zeby nie mieszac? tzn ja slyszalem ze nawet kreatyne wodke mozna popijac i sie nic nie stanie (tzn. mniejsze efekty oczywiscie ale nic szkodliwego). Czyli BCAA itd. + alkohol = szkody?
Cyklon-b Nom, ze witaminki to wiem, i tak dzieki. A co do glutaminy to slyszalem ze straszny szajs? tzn, ze nie dziala w ogole? Ze to chwyt marketingowy itd...najnowsze badania itp itp. Ze w sumie BCAA jest najlepszym antykatabolikiem?
|
|
|
Gulczasss
|
|
A kto Ci alkohol udostepnia?
|
|
|
Szpaner93
|
|
Ooo zartownis sie znalazl. Dzieki za pomocna odpowiedz Gulczasss. 'Sog leci'.
|
|
|
eNd_
|
|
nic Ci nie będzie jak się czasem napijesz
nie ma co popadać w skrajności
ale generalnie oczywiście "lepiej" jest nie pić
z resztą temat wałkowany od lat
|
|
|
|
Siodema
|
|
|
|
|
Szpaner93
|
|
Nomm, to jako tako wiedzialem - dzieki za upewnienie mnie.
A co do brania BCAA/Bialka/itd DOKLADNIE DLA CELU zmniejszenia skutkow ubocznych alkoholu? Tzn, branie BCAA przed/w trakcie/po ostrej libacjii?
Nomm i wiem ze sie nie powinno :/ od ponad 6 tyg, zero alkoholu, papierosow (nie to ze kiedykolwiek palilem) ale w ten weekend robie sobie 10 dniowa przerwe w treningach no ... i musze sie wyszalec xD
|
|
|
Gulczasss
|
|
Bcaa przed piciem a papierosy mozna palic na cyklu
|