Temat: Treść:
Autor

BCAA firmy Sports Nutrion International

SFD

Wysłana - 25 marca 2004 11:55    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam,
Chciałbym kupić u Was trochę aminokwasów firmy Sports Nutrion (USA) o nazwie Extreme Pro BCAA. Słyszałem że sa wyjątkowo efektywne. Ale nie posiadam w zasadzie żadnych informacji na temat składu, dawkowania i wogóle produktów tej marki. Prosze o jakies info.
Dziekuję i pozdrawiam
Marek

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 25 marca 2004 12:33 
W większości przypadków polecamy:

Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Goral

Wysłana - 25 marca 2004 12:33    Edytuj  Cytuj
Pro BCAA jest suplementem zawierającym optymalnie dobrane proporcje aminokwasów rozgałęzionych: izoleucyny, leucyny i waliny. Aminokwasy rozgałęzione BCAA (Branched Chained Amino Acids) stanowią ponad 40% suchej tkanki mięśniowej organizmu. Intensywny trening doprowadza do wyczerpania zapasów energetycznych, jak również redukcji aminokwasów rozgałęzionych. Zmniejszenie poziomu BCAA ogranicza proces syntezy białek ustrojowych co w rezultacie doprowadza do spadku wydolności organizmu oraz redukcji tkanki mięśniowej. Aby zablokować pojawienie się negatywnego stanu katabolicznego oraz nasilić odbudowę białek mięśniowych należy dostarczyć aminokwasy o łańcuchu rozgałęzionym. BCAA pośrednio wpływają na wydzielanie hormonu wzrostu oraz insuliny - bardzo silnego hormonu anabolicznego. Przeznaczone jest do wspomagania wysiłku we wszystkich dyscyplinach sportu o dużej intensywności treningu. Potęgują przyrost masy i siły mięśni oraz podnoszą wydolność organizmu.
Aminokwasy BCAA należą do grupy substancji egzogennych czyli takich, których organizm nie potrafi sam syntetyzować i dlatego niezbędne jest dostarczenie ich w postaci suplementu

Sposób użycia:
3 tabletki 1-3 razy dziennie. Najkorzystniej przed i po treningu i po przebudzeniu.

Skład w 3 tabletkach
L-izoleucyna - 375 mg
L-leucyna - 657 mg
L-walina - 468 mg

Ja bym wolal Hitec Amino Anabol 1800.

>>> DORADCA W SUPLEMENTACJI <<<
Michał G. vel GÓRAL. Pomogłem, wejdź na [http://www.pajacyk.pl] Dzięki
Specjalista -

SFD

Wysłana - 26 marca 2004 11:59    Edytuj Cytuj
Dzieki za info Góral. Rozumiem że jesteś zwolennikiem wyrobów HiTec-a, natomiast krąg moich znajomych &quot;pakerów&quot; pasie sie na produktach Sports Nutrition International -szczególnie aminokwasach. Podobno są wysokiej jakości i niezwykle skuteczne.
Chciałbym poznać twoje zdanie na temat aminokwasów z serii -xtreme- firmy SNI.
Pozdrawiam
p.s. osobiście dotychczas używałem aminokwasów MLO i Hitec-a z różnym skutkiem

Goral

Wysłana - 26 marca 2004 12:48    Edytuj Cytuj
Nie ma za co

Nie jestem zwolennikiem zadnej firmy, poprostu staram sie wylapywac co bardziej lepsze bardziej oplacalne produkty i jezeli mowimi o BCAA SNI to nie naleza do liderow na rynku za 50 pare zl masz 60 g BCAA w dodatku w tab. w Hitec AA 1800 125 kap. masz ok. 135 g aminokwasow BCAA + dodatkowo alanina i witamina b6 oraz kwas pant.

>>> DORADCA W SUPLEMENTACJI <<<
Michał G. vel GÓRAL. Pomogłem, wejdź na [http://www.pajacyk.pl] Dzięki
Specjalista -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

BCAA firmy Sports Nutrion International

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.