Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

BCAA a kompleks aminokwasów-róznica?

ajkido

Wysłana - 11 lutego 2004 21:17    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam
na wstepie powiem ze cwicze 2 lata,wiem o co chodzi w tym sporcie,dobra mam diete.
zastanawiam sie nad zakupem aminokwasow.Bralem kiedys aminki Ultimata i bylem zadowolony,ale zaczalem myslec o BCAA.i tu mam problem.Jest w promocji Treca 240kaps.BCAA za ok 70zl wiec niezla cena i starczyloby na jakies poltora miesiaca.Tylko zastanawia mnie to,jaki jest sens zakupu BCAA skoro prawie identyczne zawartosci tych aminokwasow BCAA mozna znalezc no w suplementach zlozonych aminokwasow np:Ultimate czy MLO.
no bo jak patrzec na ich sklad to kapsulki i tu i tu zawieraja podobne ilosci rozgalezionych.A w sumie za te 70zl to mozna kupic 200tabsow Olimpa i miec nie tylko BCAA ale i cala reszte waznych aminkow.Wiem ze BCAA powinno sie brac przed treningiem,ale tez i mozna wziasc caly kompleks aminow.
Wiec wyjasnijcie mi jak mozecie ,czy moj tok myslenia jest poprawny i co wg.Was bylo by lepsze na wzrost miesni.

dzieki za odpowiedz
pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 lutego 2004 23:18 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
SFD - SFD Mass Activator

CENA: 65.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

v3gas ZASŁUŻONY

Wysłana - 11 lutego 2004 23:18    Edytuj Cytuj
wpc...

btw...zbyt wiele oczekujesz po aminokwasach....
Specjalista -

ajkido

Wysłana - 12 lutego 2004 18:27    Edytuj Cytuj
no wpc tez jest napewno dobra odzywka,ale mimo wszystko jestem bardziej przekonany ze czyste aminokwasy zdzialaja wiecej niz odzywka bialkowa.NOa serwatka tez nie jest tania przeciez....

pozdr

v3gas ZASŁUŻONY

Wysłana - 12 lutego 2004 19:18    Edytuj Cytuj
nie spodziewaj sie po aminokwasach efektow masowych/silowych...to bledne podejscie...to jedynie bardzo droga forma bialka...
serwatka jest w organizmie rozkladana wlasnie do aminokwasow....i czas ich dotarcia do miesni jest...w rzeczywistosci niewiele dluzszy w porownaniu do aminokwasow w formie 'tabletkowej' ;)
Specjalista -

kanarek

Wysłana - 13 lutego 2004 00:40    Edytuj Cytuj
zeby dodac - nie jestes zawodowcem - nie potrzeba ci takich ******l jak aminokwasy
szczezre ? ta roznica o ktorej moiw vegas bedzie tak naparwde kilkunastominutowa - warto wiec ?
think

Śmiech to zdrowie.
Chroń swoje nerwy.
Specjalista -

SFD

Wysłana - 13 lutego 2004 10:27    Edytuj Cytuj
Witam
Krótko i na temat. By skorzystać z właściwości jakie dają nam aminokwasy rozgałęzione (bo mowa tutaj o bcaa) najlepiej jest je spożywać osobno względem innym aminokwasów. Pozwoli to też na odpowiednie wchłonięcie przez organizm.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

BCAA a kompleks aminokwasów-róznica?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.