Mam pytanko czy jest jakas gorna granica spozywania BCAA ? Ja lubie bic BCAA podczas treningu z dodatkiem vitargo. Teraz bede robil redukcje i myslalem nad czyms takim:
40g BCAA XPLODE z Olimpu 10g Vitargo
obydwa produkty maja smak pomaranczowy wiec nic sie nie gryzie. Po treningu jakies 40g WPI i godzine pozniej posilek treningowy.
"Chęci i cierpliwość to wielbłądy, które mogą Cię przewieźć przez każdą pustynię"
Ekspert -
1267380432000
TrakaShi
Wysłana - 28 lutego 2010 19:13
A jak oceniasz picie BCAA podczas treningu ? A co do posilku potreningowego to jezeli jest dobrze ulozony czytaj dobre zrodlo wegli i białką + warzywa i jakis owoc nie uwazam ze trafnie byloby cos dodawac biorac pod uwage tez to ze okres okolotreningowy jest najbardziej korzystny dla psychiki i placebo Wiec czym wiecej zjemy tej chemi w tym czasie mamy wiekszy komfort psychiczny co rowniez prowadzi do lepszego samopoczucia i funkcjonowania organizmu.
Za okres suplementacje okoloteningowa uznaje suplementacje przed, w czasie i zaraz po treningu. Zmieniony przez - TrakaShi w dniu 2010-02-28 19:19:46
Zmieniony przez - TrakaShi w dniu 2010-02-28 19:23:29
niezbyt zrozumiałem tą teorie z placebo, jak i odnoszę wrażenie, że niezbyt uważnie przeczytałeś w/w badanie i linki pod nim
picie intra workout jest ok, ale jakiś specjalnych korzyści poza ewentualnym orzeźwiającym smakiem bcaa imo nie ma
"Chęci i cierpliwość to wielbłądy, które mogą Cię przewieźć przez każdą pustynię"
Ekspert -
1267382293000
TrakaShi
Wysłana - 28 lutego 2010 20:09
Moze faktycznie nie zrozumialem. Mam zatem rozumiec ze picie bcaa intra workout daje takie same efekty jak picie soku pomaranczowego ? Ta teoria jest niedorzeczna, wytlumacz dlaczego twoim zdaniem picie bcaa przed i po jest lepsze i dodanie bcaa do potreningowego.
chodziło mi o dodatkowe korzyści porównując do picia przed/po
a nie wcale, bądz do soku pomarańczowego
Ekspert -
1267384751000
TrakaShi
Wysłana - 28 lutego 2010 20:38
Rozumiem, przeczytalem dokladnie te linki i artykuł elisa. A jako ze zalezy mi dobrej formie na wakacje dam BCAA w prochu intra workout i bcaa w kapsach do szejka potreningowego (bialka z weglami) moze kupie tez 1 listek HMB i dam po 1 kapsie hahah Kto wie moze akurat efekt bedzie zadowalajacy :)