Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 56722 razy
słowa kluczowe: bcaa  zestawienie 
Autor

BCAA - zestawienie

TrakaShi

Wysłana - 28 lutego 2010 17:33    Edytuj Cytuj
Mam pytanko czy jest jakas gorna granica spozywania BCAA ? Ja lubie bic BCAA podczas treningu z dodatkiem vitargo. Teraz bede robil redukcje i myslalem nad czyms takim:

40g BCAA XPLODE z Olimpu
10g Vitargo

obydwa produkty maja smak pomaranczowy wiec nic sie nie gryzie. Po treningu jakies 40g WPI i godzine pozniej posilek treningowy.

Co o tym myslisz ?

eNd_

Wysłana - 28 lutego 2010 18:23    Edytuj Cytuj
jeśli Cię stać - to możesz tak szamać

są zwolennicy kosmicznych dawek bcaa, między innymi cała rzesza amerykańskich kulturystów

"Chęci i cierpliwość to wielbłądy, które mogą
Cię przewieźć przez każdą pustynię"
Ekspert -

TrakaShi

Wysłana - 28 lutego 2010 19:03    Edytuj Cytuj
A czy jest wogole sens jechac na takiej dawce wg Ciebie ? 40g prochu to wychodzi 24g czystego BCAA w tym 12g leucyny. Czy da mi to cos wiecej ?

eNd_

Wysłana - 28 lutego 2010 19:07    Edytuj Cytuj
trudno przewidzieć

szansa jest

osobiście z połowę/jedną trzecią z tego wrzuciłbym do posiłku po treningowego, biorąc pod uwagę to badanie:

http://www.sfd.pl/Leucyna%2C_kupi%C4%87_-t568709-s3.html#post2

Ekspert -

TrakaShi

Wysłana - 28 lutego 2010 19:13    Edytuj Cytuj
A jak oceniasz picie BCAA podczas treningu ? A co do posilku potreningowego to jezeli jest dobrze ulozony czytaj dobre zrodlo wegli i białką + warzywa i jakis owoc nie uwazam ze trafnie byloby cos dodawac biorac pod uwage tez to ze okres okolotreningowy jest najbardziej korzystny dla psychiki i placebo Wiec czym wiecej zjemy tej chemi w tym czasie mamy wiekszy komfort psychiczny co rowniez prowadzi do lepszego samopoczucia i funkcjonowania organizmu.

Za okres suplementacje okoloteningowa uznaje suplementacje przed, w czasie i zaraz po treningu.
Zmieniony przez - TrakaShi w dniu 2010-02-28 19:19:46

Zmieniony przez - TrakaShi w dniu 2010-02-28 19:23:29

eNd_

Wysłana - 28 lutego 2010 19:38    Edytuj Cytuj
niezbyt zrozumiałem tą teorie z placebo, jak i odnoszę wrażenie, że niezbyt uważnie przeczytałeś w/w badanie i linki pod nim

picie intra workout jest ok, ale jakiś specjalnych korzyści poza ewentualnym orzeźwiającym smakiem bcaa imo nie ma

Ekspert -

TrakaShi

Wysłana - 28 lutego 2010 20:09    Edytuj Cytuj
Moze faktycznie nie zrozumialem. Mam zatem rozumiec ze picie bcaa intra workout daje takie same efekty jak picie soku pomaranczowego ? Ta teoria jest niedorzeczna, wytlumacz dlaczego twoim zdaniem picie bcaa przed i po jest lepsze i dodanie bcaa do potreningowego.

eNd_

Wysłana - 28 lutego 2010 20:19    Edytuj Cytuj
nie zrozumiałeś

chodziło mi o dodatkowe korzyści porównując do picia przed/po

a nie wcale, bądz do soku pomarańczowego

Ekspert -

TrakaShi

Wysłana - 28 lutego 2010 20:38    Edytuj Cytuj
Rozumiem, przeczytalem dokladnie te linki i artykuł elisa. A jako ze zalezy mi dobrej formie na wakacje dam BCAA w prochu intra workout i bcaa w kapsach do szejka potreningowego (bialka z weglami) moze kupie tez 1 listek HMB i dam po 1 kapsie hahah Kto wie moze akurat efekt bedzie zadowalajacy :)

Sumiasty

Wysłana - 28 lutego 2010 22:12    Edytuj Cytuj
Czy są jakieś przeciwwskazania jeśli chodzi o bcaa? Cierpię na arytmie, a jestem w trakcje spalania i zastanawiam się nad zakupem takowego.

@edit
Co myślicie o olimp explode, da rade i jak dawkować w dni nietreningowe, normalnie, czy może wcale?

Zmieniony przez - Sumiasty w dniu 2010-02-28 22:46:52

Odpowiedzi jest na 37 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

BCAA - zestawienie

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.