BADANIA LAB., USG, RTG INTERPRETACJA, PYTANIA itp...
germaine
Wysłana - 22 listopada 2008 18:58
nie straszcie trzeba też mieć na uwadze, że to zdjęcia z telefonu, ale rozumiem że dopiero specjalista lepiej oceni eh, nie dość że trza czekać to jeszcze możliwie złe zdjęcie, wykonywałam to co pani obsługująca machinerie kazała przynajmniej trochę topic sie wzbogaci moge jedynie jeszcze jedno zdjęcie z przodu dać http://e.imagehost.org/view/0080/Zdj_cie0182.jpg
jeśli faktycznie jest jakieś "przewężenie", jak to sie leczy?
1227376683000
Saida
Wysłana - 22 listopada 2008 19:56
Samego przewężenia jako takiego się nie leczy,ale przewężenie może być skutkiem np. dyskopatii i to się leczy. To musi ocenić lekarz jeszcze dodatkowo na podstawie objawów,jakie występują u Ciebie.
ok, dzięki, odpiszę jakie będą wyniki ;) być może neurologia, może stres... mam nadzieje, że nic poważniejszego np. z 'mózgiem' () aktualnie czuję sie lepiej, ale mam wrażenie że coś jest "nie tak"
1227385383000
germaine
Wysłana - 27 listopada 2008 12:17
ok, odpisuję... wczoraj p. doktor bardzo mnie nastraszył, ale stwierdził że woli mieć podejrzenie niż nic nie powiedzieć a miała by się stać tragedia ;p podejrzewał, złamanie/pęknięcie obrotnika a nie muszę mówić co by się stało, gdyby na tej wysokości coś się np. przesunęło -może na zdjęciach, które wrzuciłam nie widać, bo światło jest jaskrawe
ale objawy powinny być od razu i ciągłe, więc nie chciał tego wiązać ze zdarzeniem na wfie, zalecił zdjęcie przez gardło i rzekomo nic nie jest uszkodzone (na szczęście) jeśli ból się powtórzy, będę musiała szukać pomocy raczej u neurologa itd. :P
1227784658000
germaine
Wysłana - 02 grudnia 2008 15:24
czy normalnym jest, że od czasu tego zdarzenia prawie w ogóle mi nie "chrupie" w karku? tzn. przedtem wystarczyło że okręciłam głowę (celowo) i normalnie było słychać chrupanie, tak jak np. niektórym w kolanach, łokciach itd, wiecie o co chodzi czasem coś sie przestawi, ale nie w takim stopniu jak przedtem
1228227890000
krzykacz KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 22 grudnia 2008 12:36
Prawidłowy wynik audiogramu dla mężczyzny przed 30'tką. Materiał dzięki uprzejmości jednego z userów forum sfd.