Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

BADANIA LAB., USG, RTG INTERPRETACJA, PYTANIA itp...

realfan

Wysłana - 27 lipca 2009 19:16    Edytuj Cytuj
Dzięki. Sog.

Maximus_20

Wysłana - 30 lipca 2009 03:12    Edytuj Cytuj
Witam,
Przy USG jamy brzusznej co oznaczają skróty PŻW,ŻW ?
pęcherzyk żółciowy i żyła wrotna ?

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 31 lipca 2009 13:53    Edytuj Cytuj
Pierwsze przewód żółciowy wspólny, drugie żyła wrotna.

A pęcherzyk żółciowy to będzie PŻ.

Zmieniony przez - krzykacz w dniu 2009-07-31 13:55:14

doping & zdrowie
Ekspert -

Maximus_20

Wysłana - 02 sierpnia 2009 01:23    Edytuj Cytuj
dzięki krzykacz

NDRain

Wysłana - 04 sierpnia 2009 16:36    Edytuj Cytuj

Witam

Oto moje badanie moczu, wszystko zaczeło sie od tego że gdy wyszedłem do toalety w pracy i zacząłem "sikać" poczułem kłucie w dole brzucha. Teraz po kuracji antybiotykiem Cipronex 500 w dalszym ciągu pozostało uczucie lekkiego bólu w podbrzuszu, ból nie występuje cały czas z tego co zauważyłem najczęsciej występuje podczas wysiłku lub siedzenia. Co powiecie na ten wynik z dzisiaj po 5 dniowej kuracji antybiotykowej ? Czy wszystko jest ok ? nie mam już żadnych bakterii czy innych chorób pecheża tj. zakażen raków i innych straszydeł ? Za poważne odpowiedzi SOGi.

Pozdrawiam

..."Trochę kultury ku**a"

Mój dziennik, zapraszam ! [http://www.sfd.pl/NDRain%2FDziennik%2FMega_redukcja-t506009.html]

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 04 sierpnia 2009 20:32    Edytuj Cytuj
Wyniki masz ok.
Lek był konieczny?
Nie masz przypadkiem pracy siedzącej?

doping & zdrowie
Ekspert -

NDRain

Wysłana - 04 sierpnia 2009 20:41    Edytuj Cytuj
Czy był konieczny, nie wiem, poszedłem do innego lekarza bo mój był na urlopie. A co do pracy, to tak 8 godzin przed kompem więc jak najbardziej siedząca.

BTW Dzięki za wypowiedź sog :)

..."Trochę kultury ku**a"

Mój dziennik, zapraszam ! [http://www.sfd.pl/NDRain%2FDziennik%2FMega_redukcja-t506009.html]

krzykacz KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 04 sierpnia 2009 22:39    Edytuj Cytuj
Nie wiem dlaczego ale wiele osób, które ma siedzącą pracę niekiedy narzeka właśnie na tego typu bóle...

doping & zdrowie
Ekspert -

Piotr Zemł

Wysłana - 11 sierpnia 2009 16:05    Edytuj Cytuj
Proponuje zbadac przejscie piersiowo-ledzwiowe kręgosłupa jest to miejsce unerwienia jamy brzusznej i narzadów znajdujacych sie w miednicy. Dodatkowo dolny odcinek ledzwiowy który unerwia narzady miednicy mniejszej :pecherz moczowy cewka moczowa. Siedzacy tryb zycia usposabia do zablokowania stawów miedzywyrostkowych w kręgosłupie i do częstych bóli odkregosłupowych objawiajacymi sie własnie tak jak w Twoim przypadku.

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -

kiero85

Wysłana - 21 sierpnia 2009 18:39    Edytuj Cytuj
krzykacz mam do Ciebie pytanie moja mama miała ostatnio MR głowy i w opisie wszystko jest ok poza jednym:

uwidoczniono pojedyncze ognisko gliozy naczyniowo_pochodnej w sąsiedztwie rogu tylnego komory bocznej lewej

Odpowiedzi jest na 27 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

BADANIA LAB., USG, RTG INTERPRETACJA, PYTANIA itp...

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.