Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Ból z tyłu głowy. Co to może być?

Monty

Wysłana - 15 grudnia 2003 22:05    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam.
Na początek- wiem, że to powinno być w Poradach Medycznych, ale tam trzeba mieć abonament, więc- próbuję tutaj...
Tydzień temu podczas wyciskania sztangi (ławeczka płaska, cieżar- 70kg, moje max-95) zaczęła mnie dziwnie boleć głowa. Ból bardzo silny i nagły, z tyłu głowy, na dole. Odczuwałem to jeszcze przez jakies 2 dni po treningu. Ból się nasilał przy wzroście ciśnieia krwi (wysiłek, itp.). Myślałem, że przejdzie, ale dzisiaj (czyli po jakichś 5 dniach) znów to samo. 60kg sztanga a tu takie coś... Od jakiegoś czasu odczuwam też jakąś sztywność górnego szyjnego odcinka kręgosłupa (spowodowaną treningami i może nieodpowiednim rozciągnięciem mięśni?). Nie wiem, czy to może mieć związek.
Jeśli ktoś miał coś podobnego albo wie jak sobie z tym poradzić- będę wdzięczny. Bo nie wiem, czy mam sie juz zacząć martwić, czy jeszcze nie Dzięki i pozdrawiam
/monty

*** Nesquik- rosnij zdrowo ***

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 15 grudnia 2003 22:07 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 58.00zł
Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Michail ZASŁUŻONY

Wysłana - 15 grudnia 2003 22:07    Edytuj Cytuj
1-przetrenowanie (??)

2-LEKARZ...

ZAPRASZAM do udziału w akcji "Trenuj z nami CYKLICZNIE"
http://www.kulturystyka.pl/artykuly/120

KONSULTACJE INDYWIDUALNE-MÓJ MAIL PRYWATNY- POWIADOMIENIEM Z SFD-ZAPRASZAM

PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
Ekspert -

Conner

Wysłana - 15 grudnia 2003 22:20    Edytuj Cytuj
a postaraj sie wysypiac jak nalezy - min 8h

tez mnie kiedys bolal glowa podczas treningu, bylo to troche inne od tego co opisujesz ale mi sen pomogl

SFD user ®

Get Big Or Die Tryin'™

"Czekasz na swoją szansę, ale nikt ci jej nie da
Dopóki nic nie zrobisz i sam sobie będziesz schlebiał"
Znawca -

temppozera

Wysłana - 16 grudnia 2003 01:34    Edytuj Cytuj
idz do lekaża bo to może być spadek cisnienia podczas treningu! masz taki pulsujący ból! to jest niebezpieczne idż niech ci coś poradzi i zada cię! kolga tak miał!

Szacunek dla gości którzy nie kopią mi grobu!

Szacunek dla gości którzy nie kopią mi grobu!

Monty

Wysłana - 16 grudnia 2003 15:24    Edytuj Cytuj
Kolega miał i co z tym zrobił?? Możesz coś więcej napisać?

Zedder

Wysłana - 16 grudnia 2003 17:31    Edytuj Cytuj
Ja tez tak ma raaz na miesiac, a cwicze 3 razy w tygodniu, wydaje mi sie ze jest to zwiazane z oslabieniem organizmu co pododuje obnizenie cisnienia. Ja poprostu w tedy przestaje cwiczyc.

tomektom

Wysłana - 16 grudnia 2003 23:33    Edytuj Cytuj
ja mialem cos podobnego tzn. w tylniej dolnej czesci glowy jak napinalem to miejsce (ruszajac tak jak by czupryna) to odczuwalem bol podobny do zakwasow, pobny do bulu jaki jest przy zbiciu jakiejs kosci czy cos takiego, zawsze po plaskiej lawce a to dlatego ze w pewnym momecie ciezar ciala spoczywal wlasnie na tym miejscu stad pozniej bule przez dwa dni i pozniej przechodzilo teraz jest juz ok mysle ze masz podobny problem wiec popraw technike.

Dzis wiekszy niz wczoraj, jutro wiekszy niz dzis.

Dzis wiekszy niz wczoraj, jutro wiekszy niz dzis.

STARki

Wysłana - 17 grudnia 2003 12:34    Edytuj  Cytuj
mialem cos takiego w wakacje, dalem posta w dziale olimp i p. szukala albo p.ambroziak stwierdzil ze moze byc to tzw. bol klaterowy, spowodowany napieciem miesni karku ktore na cos tam naciskaja. przy cwiczeniach (wyciskanie sztangi/sztangielek na lawce prostej/skosie, wyciskanie na barkach, a potem to juz prawie przy wszystkim) zaczelo bolec mnie tak ze widzialem biale myszki przed oczami. remedium dla mnie okazala sie basta na miesiac - w koncu masa nie zajac, nie ucieknie) po takiej przerwie wszystko bylo ok. 2tyg "wtrenowywalem" sie, a pozniej tak jak dawniej. jesli ciekawi cie co mi tam dokladnie napisali - http://www.sfd.pl/Topic.asp?topic_id=90858&forum_id=133&Topic_Title=&forum_title=OLIMP

let's come together for the stimulation!

let's come together for the stimulation!

Mawashi

Wysłana - 17 grudnia 2003 12:56    Edytuj Cytuj
Dokladnie moze to byc przetrenowanie, lub nadcisnienie - a nie spadek cisnienia, bo na treningu cisnienie nie spada ... o nie

Ja polecil bym lzejszy trening lub jego zmiana na np. lawke skosna zamiast plaskiej.

Napisz czy boli przy kazdym ciezkim cwiczeniu, np. przy przysiadach czy treningu plecow. Jezeli tak to winy szaukaj w nadcisnieniu, jezeli nie to jest to bol klaterowy czyli spowodowany przeciazeniem miesni ktore bezwiednie napinamy.

Pozdrawiam,
Mawashi

**Moderator Działu Trening**
I tak jak u Michaila : "KONSULTACJE INDYWIDUALNE-MÓJ MAIL PRYWATNY- POWIADOMIENIEM Z SFD-ZAPRASZAM"

Moderator dz. Trening w domowych warunkach

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Ekspert -

chasland17

Wysłana - 17 grudnia 2003 21:06    Edytuj Cytuj
Mnie też bolała głowa, był to taki pulsujący i rwący ból z tyłu głowy.
Wystąpił podczas robienia serii na butterflyach z dużym (jak dla mnie) obciążeniem - 51kg.
A to dla tego, że nie trzymałem głowy opartej na oparciu ławeczki/krzesełka na tej własnie maszynie.
Tak samo podczas robienia wyciskania sztangielek na ławce płaskiej gdy podnoszę głowę do góry przy wypychaniu cięzaru do góry, wtedy cięzar i napięcie mięśni wali na głowę i te napięcie, ciśnienie jest ogromne. Musisz utrzymywać głowę w górze, męczysz się dodatkowo.

Podczas robhienia butterflyów tez miałem takie coś - na czole zaczeło mnie boleć coś, nie wiem czy żyłka czy coś inego, pod skórą i potem miałem takie zgrybienie, niby bąbelek, ale teraz zmalał.

Unikaj sterydów, bądź czysty!

Monty

Wysłana - 18 grudnia 2003 00:46    Edytuj Cytuj
Tak na dobrą sprawę, to nie wiem jak przy innych ćwiczeniach, bo te 2 razy z rzędu, kiedy to mnie ból złapał, zaczynalem właśnie od płaskiej ławki, a dalej juzż ćwiczyć nie mogłem, bo bolało... Ale faktycznie może to być ból klaterowy, bo przecież przy rozgrzewce ciśnienie już jest wysokie, a nic takiego si enie dzieje. Robiłem spokojnie 3-4 pierwsze serie wyciskania, gdzie tempo jest dość duże, i nic się nie działo. Możliwe, że ból jest spowodowany właśnie przedłużającym się napięciem mięśni karku, dodatkowo naciskiem karku na ławkę... To by nawet miało sens, bo dość mocno wciskam karczycho w ławeczkę
No nic, zrobię sobie świąteczną przerwe- złapię troszkę tłuszczyku, żeby było co spalać No i nartki na sylwestra... I zobaczymy. Zmierzę jeszcze ciśnienie przed i po treningu i zobaczymy...
Dzięki wielkie za wsystkie odpowiedzi...
Życzę wesołych, spokojnych świąt i upojnego sylwestra... No i szybkich przyrostów
/monty

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ból z tyłu głowy. Co to może być?

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.