Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 461 razy
słowa kluczowe: bóle  stawów 
Autor

Bóle stawów

krzak232

Wysłana - 11 marca 2010 20:57    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Mam pytanie co to kupna specyfiku Litozin (z apteki) a Glukozaminy(ze) sklepu z odżywkami).Co może lepiej zadziałać,i co byscie polecali i dlaczego?
Mam problem z barkiem,po niektórych ćwiczeniach(wykonywanych poprawnie) i nawet po treningu odczuwam ból.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 marca 2010 21:27 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 109.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

FLEXMAN

Wysłana - 11 marca 2010 21:27    Edytuj Cytuj
te dwa środki bazują na różnych substancjach,Litozin na wyciągu z dzikiej róży czyli galaktolipid a Glukozamina na siarczanie glukozaminy!trudno mi coś powiedzieć o tym pierwszym preparacie ale glukozaminę znam i stosuje cyklowo przez cały rok bo też mam jazdy ze stawami!do glukozaminy biorę dodatkowo wit c co zwiększa jej działanie i jestem z niej zadowolony!

krzak232

Wysłana - 11 marca 2010 23:05    Edytuj Cytuj
Brałem kiedy Litozin bo miałem za duze ASO i bóle w kolanach i po 2-3miesiącach pomogło.Lecz teraz chciałbym brać coś co w ciągu 2 miesięcy przyniesie pomoc.Składnikami się róznią ale co lepiej wziąść?Przyznam ze nie miałem okazji dotąd brac glukozaminy.

FLEXMAN

Wysłana - 11 marca 2010 23:17    Edytuj Cytuj
to weź glukozaminę ona pomogła mi właśnie przy bólach w kolanach i łokciach!jeżeli chcesz stosować coś przez 2 miechy to ona jest idealna bo tak się stosuje siarczan od 2 do 3 miesięcy,przerwa i znowu cykl!

krzak232

Wysłana - 12 marca 2010 00:09    Edytuj Cytuj
Dzięki wielkie za podpowiedz:)

FLEXMAN

Wysłana - 12 marca 2010 07:18    Edytuj Cytuj
niema za co brachu,efekty działania przychodzą powoli ale później już będzie coraz lepiej!

FLEXMAN

Wysłana - 12 marca 2010 07:24    Edytuj Cytuj
aaa dobrze by było jak byś zrobił sobie przerwę od treningów na czas cyklu albo unikał tych ćwiczeń gdzie czujesz ból i ograniczył się do lekkiego pompowania co przynajmniej zniweluje utratę mięśni!

krzak232

Wysłana - 12 marca 2010 08:36    Edytuj Cytuj
Własnie zastanawiałem nad przerwą,tylko ze ja dopiero wrociłem po 3 miesięcznym i cwicze drugi tydzien więc raczej sproboje ogarniczyc te cwiecznia ktore powodują ból.
A co jesli bym trening porwadził normlanie,nie unikając nacisku na te cwiczenia? Czas "kuracji" by sie wydłuzył?

kradam

Wysłana - 12 marca 2010 09:40    Edytuj Cytuj
Kolego flexman, bądź uprzejmy zmienić dział czy też forum na jakiś taki dla mniej ambitnych , bo nie do końca rozumiesz o czym piszesz.
W przypadku tego typu bólów należy:
- zweryfikować technikę
- ograniczyć ćwiczenia powodujące dyskomfort (i ta rada była w porządku
- o ile powyższe nie pomoże należy udać się do ortopedy specjalizującego się w kontuzjach sportowych

W takich przypadkach przyjmowanie glukozaminy czy tez litozinu jest równoważne z odprawianiem guseł. Po prostu jeden bardziej wierzy w gusła a drugi w glukozaminę.
Specjalista -

krzak232

Wysłana - 12 marca 2010 16:03    Edytuj Cytuj
Kradam, myśle ze pojscie do lekarza tez nie do końca moze byc trafne,znając ich zabroni mi cwiczyc i przepisze jakies prochy z apteki na stawy.Znam takie przypadki z doświadczenia.^^

kradam

Wysłana - 12 marca 2010 19:52    Edytuj Cytuj
Nie za bardzo Cię rozumiem. Czasem konieczne jest zaprzestanie treningu i czasem są potrzebne "prochy z apteki".
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Bóle stawów

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.