Witam ... no więc mam pytanie ... trenuje kickboxing i po treningach mam tak że boli mnie prawy nadgarstek i teraz pytanie ... czym to jest spowodowane ?? ten ból mi przeszkadza jak np następnego dnia musze robić pompki bo jeszcze się utrzymuje.
Możecie mi doradzić co zrobić aby zmniejszyć ból albo się go jakoś pozbyć ?
1. Technika - może koślawisz ciosy, albo bijesz mocno nie patrząc na to czy dobrze technicznie uderzasz. 2. Masz usztywniony nadgarstek? Używasz owijek i rękawic?
owijek i rękawic używam ... jeśli chodzi o technike to trener jak przechodzi i patrzy to nie zauważa żebym źle uderzał bo własnie bardziej na technice się koncentruje :D
.....
możliwe też że źle zakładam owijki ... tak spytam w ogóle z innej beczki
czy jak się założy dobrze owijki to jest możliwość poruszania dłonią w nadgarstku?
1257456609000
4rScorpion SPAMER
Wysłana - 05 listopada 2009 22:41
Owijki nie dają + 10 do niezniszczalności Nie można ich tak wiązać żeby krew nie dochodziła do palców. Masz prosty nadgarstek gdy uderzasz?
Technikę masz złą, po prostu źle ustawiasz pięść podczas uderzenia. Kości dłoni powinny być przedłużeniem kości przedramienia, w innym wypadku, gdy jest chociaż minimalny kont, uszkadzasz staw.
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR: 2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie