Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Ból w dolnym odcinku kręgosłupa. Pomocy!!!

Szypa 11

Wysłana - 25 sierpnia 2010 12:08    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam. Po zakończeniu wczorajszego treningu barków i kapturów gdy sz1edłem coś mi przeskoczyło, strzeliło a gdy odchyliłem się by sprawdzić co to było pojawił sie straszny ból w dolnym odcinku kręgosłupa,kości ogonowej na samym dole, ból odczówam bardziej po prawej stronie. Myślałem ze gdy rano wstane będzie po problemie, jednak dzis jest jeszcze gorzej... Co moge zrobić?Macie jakies sposoby na zmniejszenie bólu? Najgorzej jest jak się pochyle albo jak wstane po dłuższym siedzeniu...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 25 sierpnia 2010 14:32 
W większości przypadków polecamy:

Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

FLEX_WLR

Wysłana - 25 sierpnia 2010 14:32    Edytuj Cytuj
maści wygrzewające, jeśli nie przejdzie to lekarz

partner74

Wysłana - 25 sierpnia 2010 15:58    Edytuj Cytuj
z opisu to jak dla mnie ucisk na nerw kulszowy ....
zanim zaczniesz rozgrzewać , przez pierwsze dni schładzamy bolące nas miejsce !
pyzatym przydałoby się manualnie rozciągnąć odcinek lędźwiowy - jeśli brak na miejscu specjalisty , zacznij stosować ćwiczenia rozciągające na ten odcinek i to przynajmniej 2 razy dziennie ! jeśli to nic poważnego to poczujesz od razu różnicę

Szypa 11

Wysłana - 25 sierpnia 2010 17:55    Edytuj Cytuj
Dzięki chłopaki za odpowiedź. A zna ktoś moze z was dobre ćwiczenia na rozciągnięcie tego dolnego odcinka lędźwiowego?.

FLEX_WLR

Wysłana - 25 sierpnia 2010 18:13    Edytuj Cytuj

SFD
109.243.110.*

Wysłana - 25 sierpnia 2010 18:27    Edytuj Cytuj
nawet jak przejdzie, idź do lekarza, może na rtg coś zobaczy

ja mam np 'spina bifida' - rozszczepienie pierwszego kręgu lędźwiowego. Bardzo mnie tym nastraszyli jak byłem nastolatkiem, okazało się że zupełnie niepotrzebnie w moim przypadku. Ale lepiej wiedzieć co się dzieje w twoim organizmie

Isaler

Wysłana - 28 sierpnia 2010 10:15    Edytuj Cytuj
Moglbys wzmocnic dolny odcinek kregoslupa za pomoca MC, Dzien Dobry, ale oczywiscie na malych ciezarach. Ale pierw dowiedz sie co ci jest dokladnie. Na poczatku tez mialem takie problemy, ale jak zaczelem wzmacniac dolny odcinek kregoslupa, to do dzisiaj mnie nic nie rusza ;p Oczywiscie jesli bd mial zdrowy kregoslup.

"A ty idź, idź, nie przejmuj się, droga sama zaprowadzi Cię"

Marcus33

Wysłana - 28 sierpnia 2010 18:19    Edytuj Cytuj
Mam ten sam problem. Odczuwam ból w odcinku lędźwiowym. Ok było dopiero po wizycie u kręgarza. Kilka tygodni temu znów nabawiłem się tej kontuzji i przestałem ćwiczyć. Teraz zrezygnowałem z przysiadów wiosłowania sztangą i wyciskania sztangi sprzed głowy. Teraz dodatkowo ćwiczę lędźwie może to coś da.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ból w dolnym odcinku kręgosłupa. Pomocy!!!

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.