Witam i mam pytanie, otoz dzisiaj robilem trening plecow i przy sciaganiu linki na wyciagu do brzucha, cos mi "strzelilo", przeskoczylo w przedniej czesci barku. Tzn w stawie, ale bol odzcuwam wlasnie w tym miejscu. Nie wiem czy moze zastosowac jakies masci rozgrzewajace, czy jakis antybiotyk. Teraz mam 2 dni wolne a nie chcialbym rezygnowac z cwiczen bo robie teraz mase i jestem 2 tygodniu. Pozdr.
Dowodem na to, że człowiek jest najszlachetniejszym stworzeniem na Ziemi, jest fakt, że nigdy żadne zwierzę temu twierdzeniu nie zaprzeczyło.
uraz barku to niezdrowa sprawa(Jesli boli to raczej bedziesz musial zluzowac z treningiem. Poniewaz dzisiaj sie to stalo, mozesz sobie zrobic oklad ze swiezego liscia kapusty, z octu ( moczysz jakas szmatke w cieplej wodzie z octem, okladasz bark i przykrywasz folia zeby nie styglo zbyt szybko ) a jesli masz to np. z altacetu. Mozesz sie przejsc na pogotowie, lekarz stwierdzi co i jak, zrobia Ci przeswietlenie.
Poszukaj tez na forum, o urazach i kontuzjach dosc sporo bylo, ja mialem podobna sprawe i dosc dlugo trwalo zanim sie pozbieralem. Zycze Ci zeby to nie bylo nic powaznego.
PS. Dzieki za info o SG robisz cos w strone ochrony?
--> SFD FIGHT CLUB <--
0111010001101000011010010110111001101011
The fear of death follows from the fear of life. A man who lives fully is prepared to die at any time.
1083344066000
krychulec
Wysłana - 30 kwietnia 2004 19:43
Dzieki Qbiec, narazie porobie oklady, jak nie przejdzie do ponedzialku to bede musial udac sie do lekarza . Co do SG to nie ma sprawy, myslalem ze nie doszlo bo nie odpisales Planuje gdzies sie udac od pazdziernika i narazie zbieram informacje heh.
Dowodem na to, że człowiek jest najszlachetniejszym stworzeniem na Ziemi, jest fakt, że nigdy żadne zwierzę temu twierdzeniu nie zaprzeczyło.
1083347000000
qbiec
Wysłana - 30 kwietnia 2004 19:49
Uwazaj z trenowaniem, bo ja sobie zalatwilem kilka razy bark, zaczalem cwiczyc zanim sie do konca wyleczyl. Jesli chodzi o trening to nie powinienes calkiem przestawac, bo jak cwiczyles i nagle calkiem urwales treningi to w stawie objetym kontuzja moga sie zaczac zmiany zwyrodnieniowe. Byl duzy temat o tym, jak znajde to podrzuce Ci linka. Nie odpisalem bo mialem awarie sieci i wcielo mi maile
--> SFD FIGHT CLUB <--
0111010001101000011010010110111001101011
The fear of death follows from the fear of life. A man who lives fully is prepared to die at any time.
1083347362000
krychulec
Wysłana - 30 kwietnia 2004 19:52
Ale o SG doszlo ? A co do linku to chetnie przeczytam.
1083347540000
qbiec
Wysłana - 30 kwietnia 2004 20:04
o SG doszlo, w przyszlym tygodniu ide sie dowiadywac na wku jak jest ze straza. Tu masz linki rozne:
1083348299000
kwiecien85
Wysłana - 28 listopada 2007 22:49
Witam! Zajmuję się pourazowymi, schorzeniami barku. Pisze na ich temat pracę magisterską. Szukam osób, które były by chętne, wziąć udziału w ankiecie na powyższy temat. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt ze mną- mój adres to wiosna85@poczta.fm .Postaram się jak najszybciej przesłać ankietę, a także udzielić wskazówek pomocnych w procesie leczenia i usprawniania barku. Pozdrawiam i dziękuję