Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 4995 razy
słowa kluczowe: kolanem  pomocy 
Autor

Ból pod kolanem... POMOCY... !!

RynkowskiD

Wysłana - 08 lipca 2008 22:12    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam mam problem od ponad półtorej miesiąca boli mnie miejsce pod kolanem zawsze przed treningami nog rozgrzewałem sie solidnie zabezpieczalem w opaski bandaze... regularnie stosowalem kologen msm glucosamine zgodnie z zaleceniami lekarza najprostszym sposobem na regeneracje chrzastek stawów jest sporzywanie galaretek, kurzych łapek itd... wczesniej okolo miesiaca temu wybralem sie do chirurga lekarka stwierdziła że to lekki nadwyrężenie od przysiadów... wiecej rozgrzewki i zdrowie odrzywianie przepisala mi maść rozgrzewającą która ch____ Dała... :/ wiec poszedlem do innego chirurga do kolesia wysłał mnie na rtg oby dwóch stawów kolanowych po oględzienach stwierdzil ze nic powaznego z łękotkami nie ma ze moze są nadwyręzone... :/ przepisal maśc rozgrzewająca... i polecil naswietlanie lampa grzejąca... okej... wiec tez tak robie lecz to nic nie pomaga a jak wydaje sie ze jest okej dotchne pod kolanem to boli max ;/ ostatnio bylo lepiej zalozylem na przysiad na rozgrzewke 60kg i myslalem ze sie zes____ :/ HELP prosze o rady porady...

By Animal...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 marca 2009 15:21 
W większości przypadków polecamy:

Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł
Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Kurdelek

Wysłana - 16 marca 2009 15:21    Edytuj Cytuj
a widzisz mam to samo bylem u ortopedy i wsadzil mi noge w gips na 3 tygodnie . Potem tydzien odpoczynku, 2 tygodnie rehabilitacji (bioptrom i eloktromagnetyczne cos ). POMOGLO ! ! ! ! ,ale po 2 miechach nadwyrezylem troche i znow boli co mam zrobic ???

Piotr Zemł

Wysłana - 17 marca 2009 14:16    Edytuj Cytuj
problem z wiezadlem wlasicwym rzepki. Jezeli chodzi o przysiady moze robisz za nisko je i dlatego. Masaz kostka lodu 3 razy dziennie po 10 minut, poza tym zmiejszenie intensywnosci treningu i kinesiotapping czyli takie specjalne plastry w gabinecie rehabilitacyjnym i bedzie ok

www.chiro-reh.pl
gabinet rehabilitacji
mgr fizjoterapii Piotr Zemła
Znawca -

Acheron_AD

Wysłana - 17 marca 2009 14:56    Edytuj Cytuj
Zrób przerwę, dopóki nie przestanie boleć. Potem rób przysiady ale bez obciążenia. Jeżeli wtedy coś ciebie zaboli to nie gra. Jeśli będzie ok, to stopniowo zwiększaj ciężar. Moim zdaniem przeciążasz nogę, też odczuwałem ból pod kolanem, kiedy robiłem przysiady z obciążeniem, więc obecnie robię więcej przysiadów bez obciążenia.

"Si vis pacem, para bellum"

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ból pod kolanem... POMOCY... !!

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.