Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1246 razy
słowa kluczowe: pleców  pomocy 
Autor

Ból pleców pomocy?????

dyziom

Wysłana - 25 czerwca 2009 12:10    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam, od kilku tygodni jak cwicze plecy to mam straszny ból na samym dole koło pośladków jakby kość ogonowa i kregi ledzwiowe ,albo jakby dysk wypad nie moge sie schylić:( zawsze sie tak dziej jak robie wiosłowanie sztanga podchwytem ,wczoraj robiłem i po 2 seri juz nie mogłem sie schylic ale reszte cwiczen dałem rade co to moze byc pomóżcie ??????

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 25 czerwca 2009 12:11 
W większości przypadków polecamy:

Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Czehu

Wysłana - 25 czerwca 2009 12:11    Edytuj Cytuj
zła technika i tyle

dyziom

Wysłana - 25 czerwca 2009 12:38    Edytuj Cytuj
cwicze z gosciem to mówi ze dobra , juz nie wiem co tomoze byc tak samo jak robie martwy ciag juj sobie te cwiczenie odpusciłem :( nie wiem co robic załamka

lukione

Wysłana - 25 czerwca 2009 13:41    Edytuj Cytuj
moze przemeczenie, przeciazenie, wystarczy ze raz sie zle rozgrzales i nabawiles sie drobnego urazu. kiedys miewalem bol w tych samych obszarach az mnie zatykalo. domyslam sie ze bylo to spowodowane zla rozgrzewka miesni plecow. polecam jakies masci no i oczywiscie zmniejszyc intensywnosc treningow. jak bol nie minie to lec do lekarza i sie nie zastanawiaj nawet.

nikepro

Wysłana - 25 czerwca 2009 16:13    Edytuj Cytuj
może ten GOŚĆ sie nie zna.

sprawdz sobie w internecie w atlasie cwiczen jak prawidlowo wykonuje sie to ćwiczenie. Zaloz sobie połowe mniejszy ciężar i wykonaj czysto technicznie to cwiczenie.

a jak to nie wina techniki to bedziesz musial sie udac do lekarza bo tak wirtualnie to ciezko stwierdzic co to moze byc

Bo skoro mowisz ze tak sie dzieje zawsze jak robisz wioslowanie sztanga no mozliwe ze cos robisz nie tak jak potrzeba :/

dyziom

Wysłana - 25 czerwca 2009 21:40    Edytuj Cytuj
technika dobra,problem lezy w kregosłup::(

Czehu

Wysłana - 26 czerwca 2009 10:30    Edytuj Cytuj
Nie gadaj głupot, wydaje Ci się, że wykonujesz ćwiczenie a wcale tak może nie być! B. mało praedopodobne żeby problem dotyczył urazu kręgosłupa. Nie raz tak miałem, brakowało dośw. i plecy bolały. Ja w takich sytuacjach odpoczywałem całkowicie od siłki tydz. do dwóch i smarowałem maścią bolący odcinek. Pooglądaj na YouT filmiki z poprawnymi technikami i zaczynaj powoli wykonywac ćwiczenia ale z małymi ciężarami i z czasem zwiększaj obciążenie. Jeżeli problem sie powtórzy zmień czwiczenia na plecy na takie które aż tak nie obciążaja kręgosłupa. Pozdro

nikepro odbijam ;)

dyziom

Wysłana - 26 czerwca 2009 14:03    Edytuj Cytuj
czechy, zdaje mi sie ze to wina tego ze zadóze obciazenie i podchwyt teraz zmniejsze obciazenie i zaczne nachwytem)
teraz robiłem w 4 seriach po 80 kg 8-12 r a kiedys 100kg 8-10 zmniejsze na 60 -70 kg i bede robił nachwyte,

Czehu

Wysłana - 27 czerwca 2009 11:32    Edytuj Cytuj
w sumie to dziwne robic wiosłowanie podchwytem

davidstw

Wysłana - 27 czerwca 2009 11:38    Edytuj Cytuj
zgadzam sie z Czeh-em odpocznij z tydzien dwa zeby miesnie wrocily do odpowiedniego napiecia i jak wtedy nie przestanie bolec to wizyta u lekarza , a jak nie bedzie bolec to popracuj nad technika wykonywania cwiczenia... kazdy bol jest czerwonym swiatlem ze cos zlego sie dzieje nie lekcewaz tego przy pierwszych odczuciach przestan cwiczyc. Jak bedzie wszystko ok to pracuj nad miesniamy posturalnymi grzbiet + posladki i najwazniejsze meisnie brzucha zeby utworzyly gorset miesniowy w okolicach ledzwiowo- brzusznych. A na wakacjach plywanie i opalanie sie ;) PZdr

Najlepszy lek...odpoczynek...

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ból pleców pomocy?????

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.