Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 2026 razy
słowa kluczowe: pięty  treningu 
Autor

Ból pięty po treningu.

S.Sabrosa

Wysłana - 24 lipca 2009 11:00    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam. Mam mały problem z piętą...Otóż zaczęło się to w trakcie szkółki, a później podczas treningach w klubie. Gdy gram/ćwiczę wszystko jest ok. Później gdy stopę mam w chwilę w bezruchu ( tak około 5 min ), bo np. odpoczywał i gdy wstanę boli mnie pięta. Czasami też boli, gdy opadnę na ziemie, uderzając piętą. Później ból mija, ale jest bardzo dokuczliwy i nie wiem, co to może być ;[
Czy może to być wina korków? Trochę mi się wydaje, że są ciasne, a nie przypominam sobie, że w innych butach też by mnie ta pięta bolała albo jak bolała to nie tak bardzo. Czego JESZCZE może to byś wina? Jak ten problem zlikwidować ???
Liczę na Waszą pomoc. Może ktoś też coś podobnego miał?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 24 lipca 2009 22:04 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

spidi91

Wysłana - 24 lipca 2009 22:04    Edytuj Cytuj
Ja mialem jak bylem mlodszy ;P pilem magnez i pomagalo :)

Dla mnie przegrana to wygranej przedsmak...

nacien

Wysłana - 24 lipca 2009 22:08    Edytuj Cytuj
hah tez to mialem na poczatku denerwowalo ;d ale pozniej sie przyzwyczailem i jakos przeszlo ale pewnie albo i na 100% jest szybszy sposob niz czekanie az samo przejdzie :)

eevee_king

Wysłana - 24 lipca 2009 23:03    Edytuj Cytuj
Idź do lekarza bo to może być Martwica guza kości piętowej.

.

S.Sabrosa

Wysłana - 25 lipca 2009 10:09    Edytuj  Cytuj
Eevee_king a co to jest ta martwica guza kości piętowej? Długo się ją leczy? Jest groźna?

cygan132

Wysłana - 25 lipca 2009 10:21    Edytuj Cytuj
Inaczej Choroba Haglunda z tego co mnie się wydaje

HALA MADRID !!!
Znawca -

S.Sabrosa

Wysłana - 25 lipca 2009 10:28    Edytuj Cytuj
cygan132 tak, teraz sprawdziłem :] Wszystko się zgadza, objawy choroby są dokładnie takie same, jak w ich opisie - w wieku dojrzewania, w okresie dużego przyrostu, po przeciążeniu z wysiłkiem fizycznym ( ja tak dokładnie mam ). Udam się do lekarza, może poradzi mi jakieś wkładki, maści, czy coś tam. Wielkie dzięki za odp., bo bardzo się bałem, że to coś poważnego, bo trwa to regularnie od 2 miesięcy ( a ta choroba trwa około 18 miesięcy). Thanks ;]

nacien

Wysłana - 25 lipca 2009 16:52    Edytuj Cytuj
Sabrosa mialem takie objawy jak ty ale normalnie trenowalem i gralem :) a przeszlo mi po jakos miesicu poltora wiec tez bym mial martwice ktora trwa tylko 1.5 miesia?:>ale tylko mowie co mialem a lekarzem nie jestem i sie nie znam ;d

S.Sabrosa

Wysłana - 25 lipca 2009 16:59    Edytuj Cytuj
Tak, ale ja mam już 2 miesiące...Po prostu udam się do laryngologa ( no to chyba tak się nazywa, ale nie wiem ;] ), żeby dał mi jakieś specjalne wkładki do butów, czy coś...

nacien

Wysłana - 25 lipca 2009 17:15    Edytuj Cytuj
nooo ja mialem 1.5 miesia :D po moich doswiadczeniach juz sie nie udaje do tych lekarzy masazystow i tych innych

S.Sabrosa

Wysłana - 25 lipca 2009 19:25    Edytuj Cytuj
nacien, czy ja wiem, ja pójdę, bo jeżeli to coś może być poważne? a po co ryzykować, jak ci powie, że to nic takiego, to ok robisz to co wcześniej robiłeś. A nuż będziesz przypadkiem 1 na 100, że będziesz miał coś poważnego... A że zbliżają się moje pierwsze sparingi, ja chce mieć szybciej zdrową stopę ;]

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ból pięty po treningu.

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.