Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Ból kręgosłupa u 16 -latka. Co radzicie?

Arnold2008

Wysłana - 11 lutego 2009 20:04    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam!
Od tygodnia boli mnie sam dół kręgosłupa, co około 2 miesiące tak mam, ćwicze od dwóch lat. Nie ćwiczyłem martwego ciągu i nie mam prawie wogóle umięśnionego dołu pleców w stosunku do innych partii. Odlądałem w tv program w którym mówili że jakiś zapaśnik i piłkarz Maciej Żurawski mieli problemy z bólem kręgosłupa i gdy wzmocnili mięśnie pleców to bół ustąpił. Czy mam zacząć ćwiczyć martwy ciąg, gdy go wykonuje nie czuje bólu? Co mi radzicie?
Pozdrawiam!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 lutego 2009 20:06 
W większości przypadków polecamy:

Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł
Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

raczek87

Wysłana - 11 lutego 2009 20:06    Edytuj Cytuj
pójść do ortopedy, posłuchać co powie. zapewne powie - wzmocnij gorset mm brzucha + mm wzmacniające kręgosłup. wtedy idziesz na siłownię i skupiasz się głównie na brzuchu, prostownikach i czworobocznym. NIE ruszasz martwego ciągu, zaczynasz od wyprostów tułowia na maszynie/rzymskiej ławce.
nie mniej - 1 zdanie w tej wiadomości jest najważniejsze.
Znawca -

puma666

Wysłana - 12 lutego 2009 04:48    Edytuj Cytuj
Tak jak radzi co koleda.
Do lekarza marsz. On powie co i jak.
Mogles naruszyc "dziewiczy" dolny grzbiet podczas ciezkich wiosel lub siadow, lub kazdego innego cwiczenia w ktorym twoj nieumiesniony dolny grzbiet nie umial uratowac kregow przed kontuzja.

WIEDZMA JEST MOJA %)
Znizka 30% na sprzet Kelton:
[http://www.sfd.pl/Pozegnalna_Znizka_30%25_na_sprzet_Kelton_od_Pumy.-t624346.html]
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ból kręgosłupa u 16 -latka. Co radzicie?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.