Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 397 razy
słowa kluczowe: kręgosłupa 
Autor

Ból kręgosłupa

Wojtas145

Wysłana - 06 kwietnia 2009 21:12    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam.Mniej więcej od jakiegoś pół roku boli mnie kręgosłup w odcinku pomiędzy lędzwiowym a krzyżowym.Boli mnie tylko gdy wykonuje jeden trick a mianowicie salto do tyłu z miejsca przy innych trickach bólu nie odczuwam.I am pytanie czy dalszy trening może wpłynąć na uszkodzenie kręgosłupa itp>?co powinienem zrobić aby dobrze rozgrzać jakoś ten odcinek żeby nie bolało?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 06 kwietnia 2009 21:59 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł
Olimp - Baton Matrix Pro 32

CENA: 7.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Acheron_AD

Wysłana - 06 kwietnia 2009 21:59    Edytuj Cytuj
Idź do lekarza i dowiedz się co w trawie piszczy, na odległość nikt ci nie pomoże.

Zmieniony przez - Acheron_AD w dniu 2009-04-06 22:00:17

"Si vis pacem, para bellum"

mlz90

Wysłana - 07 kwietnia 2009 22:01    Edytuj Cytuj
wiec tak... tez sie bawilem keidys w freerunning i takze uszkodzilem kregoslup... u mnie przypadek byl na tyle powazny ze dalsze cwiczenia byly dla mnei droga krzyzowa... bol niestamowity... pamietam ze keidys mnie z treningu kumple niesli... ale wracajac do tematu. moze to byc spowodowanem przemeczeniemm... zrob sobie przerwe ze 2 tyg i zobaczysz... smaruj fastumem. jak nie przedzie to idz do lekarza i popros o przeswietlenie. zobaczysz na czym stoisz. mozesz miec tak jak ja. ja mam kregozmyk I stopnia. Mi wystarczyly zalecenia lekarskie. chodzenie przez 10 dni na prady z ketonalem i lasery... a potem jeszcze pare wizyt u kregarza ktory mnie nastawil i do dzisiaj ladnie funkcjonuje :) czasami pyknie cos w kregoslupie ale nie boli... :)
wiec najmoadrzejszym posunieciem bedzie przerwanie treningow i wybranie sie do lezarza... pozdro

per aspera ad astra

podziękuj SOGiem i wystarczy

Wojtas145

Wysłana - 08 kwietnia 2009 07:33    Edytuj Cytuj
no ja już miałem przerwę 3 miesięczną i jak zacząłem skakać to znowu wróciło

mlz90

Wysłana - 08 kwietnia 2009 08:38    Edytuj Cytuj
to do lekarza idz...
RTG wszystko pokaze...
i pewnie trzeba bedzie skonczyc z hopaniem ...

per aspera ad astra

Wojtas145

Wysłana - 08 kwietnia 2009 13:04    Edytuj Cytuj
a to niby dlaczego?mnie boli tylko jak wykonuje ten jeden trik w innych nie odczuwam bólu i po treningu mnie boli ale po 2-3 dniach już bólu nie odczuwam

mlz90

Wysłana - 08 kwietnia 2009 14:38    Edytuj Cytuj
bol swiadczy o tym ze jest cos nie tak... wiec nie kozacz tylko jak trzeba to przerwij...

per aspera ad astra

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.