Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 748 razy
słowa kluczowe: latki 
Autor

BÓL KRĘGOSŁUPA u 19-latki

velmaya

Wysłana - 20 marca 2009 18:00    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

od długiego już czasu boli mnie kręgosłup w środkowej części, ból zaczyna się na środku i promieniuje w dolną część bardziej w lewą stronę.
kiedyś zdarzało się to co drugi, trzeci dzień podczas schylania się, a od kilku tygodni pojawia się coraz częściej, bo kilka razy dziennie bez względu na to czy siedzę czy się schylam.
najdziwniejsze jest to, że gdy taki ból mnie dopada mam problem z oddychaniem, tzn. bardzo trudno złapać mi oddech, a gdy już mi się to uda ból jest nieco łagodniejszy. gdy ból zaczął pojawiać się coraz częściej, również od tego momentu szybciej i częściej drętwieją mi nogi i łapą silne, długie skurcze w nocy - tak silne, że budzę się wtedy ze łzami w oczach (to pojawia się średnio 1 abo 2 razy w tygodniu)
nie mam pojęcia co to może być, boję się iść z tym do lekarza, a nawet nie wiem do jakiego...
ból na pewno nie jest od wysiłku fizycznego, bo ja choć żyję w szybkim trybie to nadzwyczajną zwolenniczką sportu nie jestem, z jakiegoś przepracowania też nie bo mam dopiero 19 lat i jeszcze się uczę.

może ktoś z was miał takie doświadczenie albo wie co to może być. proszę o pomoc.
może ktoś wie jakie środki przeciw bólowe na to pomogą...?

"upić się szczęściem, by nie płakać więcej
iść za rozumem, a nie za sercem..."

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 marca 2009 19:01 
W większości przypadków polecamy:

Gaspari Nutrition - MyoFusion

CENA: 149.00zł
Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
SFD - SFD WPC Protein ECONO v2

CENA: 31.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

cdrum

Wysłana - 20 marca 2009 19:01    Edytuj Cytuj
Idź do lekarza po skierowanie na RTG kręgosłupa, możesz mieć z nim problemy tak samo jak ja. Od 3 msc juz mnie boli bo okazało się po prześwietleniu, że mam skolioze i rozszczep, więc idź do lekarza.

Gita

Wysłana - 20 marca 2009 20:21    Edytuj Cytuj
Koniecznie idź do lekaraza, tak jak radzi poprzednik. Najpierw do pierwszego kontaktu, zapewne da skierowanie na RTG, jeśli ono nic nie wykaże to konieczny bedzie rezonans.
Jesli lekarz pierwszego kontaktu Cie oleje to nie pozostaje nic innego jak prywatna wizyta u ortopedy.
Zmiany w kręgosłupie mogą mieć wiele przyczyn i to, że nie uprawiasz sportu może byc jedną z nich.

Zmieniony przez - Gita w dniu 2009-03-20 20:24:04

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

BÓL KRĘGOSŁUPA u 19-latki

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.