Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1046 razy
słowa kluczowe: areoby  czczo 
Autor

Areoby a czczo?

csc

Wysłana - 05 marca 2010 15:51    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Moim celem jest spalenie jak największej ilości tłuszczu bez utraty masy mięśniowej.

Jestem w stanie wykonywać areoby na czczo 4x w tygodniu (jazda na rowerku stacjonarnym. O ile dobrze zrozumiałem dzięki temu, że wykonuję je na czczo ,,zyskuję" około 20 minut bo nie muszę spalać glikogenu. Mam co do porannych areobów kilka pytań:
a) Z jakim pulsem i ile czasu jechać na rowerku?
b) Wiem, że ten sposób jest najlepszy na pozbycie się mięśni a ja chcę tego uniknąć. Jak powinienem się ,,zabezpiczać"? BCAA, vitafit? kiedy?
c) czy areoby na czczo Są dużo efektywniejsze od robionych w dzień?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 05 marca 2010 19:38 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
Olimp - ARGI POWER

CENA: 48.90zł
ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

anubis84

Wysłana - 05 marca 2010 19:38    Edytuj Cytuj
a)20-30 wyższy od normalnego, czas zacznij od 20 minut i zwiększaj ich czas trwania
b)Bcaa jak najbardziej lub WPI/WPH
c)chyba tak

rower1

Wysłana - 05 marca 2010 19:49    Edytuj Cytuj
Żadnego treningu nie robimy na czczo.Poranne aeroby,zabiezpieczamy antykatabolikami,szejkiem lub lekkim posiłkiem.Pozdrawiam.

rower1

csc

Wysłana - 05 marca 2010 20:16    Edytuj Cytuj
Ok, ale rozumiem, ze ten antykatabolik mam wypić/zjeść przed treningiem? Co to powinno być? Z biAłek mam vitafit ale jeśli trzeba to na dniach mogę kupić sobie bcaa?

Areoby robiłem wcześniej i jechałem na rowerku ok 45 minut z pulsem w granicach 110-130.

anubis84

Wysłana - 05 marca 2010 21:14    Edytuj  Cytuj
najlepsze by było BCAA ale vitafit też się sprawdzi.

csc

Wysłana - 05 marca 2010 21:44    Edytuj Cytuj
kasę mam, mogę kupić BCAA jeśli tolepsze rozwiązanie?

Ile brać bcaa przed takimi areobami?

anubis84

Wysłana - 05 marca 2010 22:44    Edytuj Cytuj
1 gram na 10 kg masy ciała, czyli jeśli warzysz 92 kg to 10 g będzie dobrze. Tylko po aerobach zjedz pełnowartościowy posiłek.

csc

Wysłana - 05 marca 2010 22:49    Edytuj Cytuj
po areobach jadł bym śniadanko np: płatki typu muesli (spora porcja) z mlekiem i jogurtem naturalnym z dodatkiem suszonych owoców, orzechów plus zielona herbata i jakieś pół godzinki po tym śniadaniu ok 40g WPC

Precedens

Wysłana - 05 marca 2010 23:41    Edytuj Cytuj
od razu laduj wpc, tylko nie wiem po co, powinienes dodac wartosciowe bialko np. jaja, tak samo brakuje u Ciebie wegli (platki muesli sa przetworzone i nie nadaja sie na sniadanie) - platki owsiane, ew. ciemny chleb, jednak odradzam. jogurtu nie spozywaj, sprawa podobnie sie ma jak z muesli.

"gdzie Ty widzisz żebra? to mięśnie zębate...."

csc

Wysłana - 06 marca 2010 10:33    Edytuj Cytuj
Jem też jajko z teflonu bez tłuszczu lub płatki owsiane ale ta są zamienniki bo nie wyrobił bym jeść tegosamego non stop....

Czyli co jeść 10g Bcaa czy lepiej porcję vitafit? Zauważę róznicę?

Zmieniony przez - csc w dniu 2010-03-06 11:04:22

anubis84

Wysłana - 06 marca 2010 12:58    Edytuj Cytuj
Precedensowi chodziło o to chyba że pierw BCAA a po skonczeniu aerobów zarzucic vitafit.

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Areoby a czczo?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia  

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.