Jakie produkty pomagaja zwalczac anemie? Kobieta ma 50,5kg wagi przy 168cm wzrostu. Fizycznie wyglada bardzo dobrze jezeli chodzi o budowe, jednak ma anemie.
50,5kg przy takim wzroscie to niedowaga. Mozliwe ze jest niedozywiona. Raczej przy niedowadze nie wyglada sie dobrze. Na pewno nie jest to zdrowe.
Kiedys czytalem ze kobiety ktre cierpia na intensywne miesiaczki czesciej cierpia na anemie. W zwalczaniu anemii pomocna jeste bogata w mikro i makroelementy dieta, bogata zwlaszcza w zelazo i Vitaminy z grupy B (B12)-kwas foliowy i Vit C,
Produkty spozywcze zalecane podczas walki z anemia to: watrobka drobiowa, cieleca, wieprzowa, miesa - zwlaszcza wolowina, cielecina, wieprzowina, pasztet, kiszka, salceson, jaja, sok z czarnej porzeczki.
Osoby ze stwierdzona anemia wymagaja opieki lekarskiej i dlaszych badan,poniewaz anemia moze byc spowodowana innymi, takze groznymi dla zycia chorobami, w tym choroba nowotworowa.
Może po prostu bardzo szybka przemiana materii i 'taki jej urok' lub też niedożywienie, ale wtedy musiałaby jest BARDZO mało. Ja mam podobnie, 65kg przy 180cm i chocbym nie wiem ile jadl to waga stoi w miejscu . Polecam kupic jakiegos gainera i pic go w szkole/pracy...
akabols jest to anemia spowodowana niedoborem żelaza? bo są różne rodzaje anemii jeśłi mało żelaza powinno Cię to zainteresować http://zdrowie.flink.pl/niedokrwistosc.php
Anemię powinien zdiagnozować lekarz i to on powinien zdecydować o leczeniu. Jeżeli uzna, że problem leży w kiepskiej diecie i np. braku żelaza to możesz dziewczynie kupić chela Ferr-jest duzo lepszy niż żelazo apteczne, a produkt Olimpu nie jest przepisywany przez lekarzy. Ale tak jak na wstępnie: z anemią do lekarza.
Życie jest za krótkie aby brać ciągle te same suplementy :)