Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Witam wszystkich.Zdobyłem receptę od lekarza, na której lekarz przepisał mi anavar (powiedził mi,że to nowy lek i jest dostępny już w polskich aptekach). Niestety przeszedłem prawie wszystkie apteki w mieście i leku nie dostałem, a co najdziwniejsze żadna z pań aptekarek pierwszy raz spotyka się z takim lekiem.Co ropić?Pomocy.....:)
Lekarz napisal Ci na recepcie "Anavar" ? dokladnie to slowo ?
Ekspert -
1067878133000
wojjtas
Wysłana - 03 listopada 2003 17:57
DOKŁADNIE:ANAVAR TAB.
1067878636000
Herman
Wysłana - 04 listopada 2003 11:41
anavar to nic innego jak oxandrolone.
>B5M<
1067942519000
wojjtas
Wysłana - 04 listopada 2003 12:10
Ja o tym wiem Herman, ale powiedz to paniom z apteki !
1067944241000
sweter
Wysłana - 27 lipca 2004 21:20
Tzn. lekarz ci przypisał z tych z papierkiem czy taki "lekarz" specjalista z siłowni. Jeżeli taki prawdziwy to jestem ciekaw na jakie schorzenie jest to lek? Wiem, żer są koksy, ale nigdy nie dowiedziałem się jakie jest ich prawdziwe zastosowanie...
1. wiem ze apteka jest zaobowazana do realizacji recepty jesli dany lek jest w obrocie i powinci ci go sprowadzic. 2. jesli nie to sa apteki realizujace recepty na środki z obrotu miedzynarodowego i wtedy taka apteka zamawia towar dla ciebie - wiec musisz takiej poszukac.
członek.mafia.hardcor.pl
Znawca -
1091000551000
Mariusz.K
Wysłana - 28 lipca 2004 09:49
WYKAZ PRODUKTÓW LECZNICZYCH DOPUSZCZONYCH OKRESOWO DO OBROTU, BEZ KONIECZNOŚCI UZYSKANIA POZWOLENIA :
Oxandrolone jest stosowany u niskich osób z zespołem Turnera
Zespół Turnera (ZT) jest najczestszą postacią hipogonadyzmu. lstotą choroby jest dysgenezja gonad z niedoborem wzrostu i licznymi drobnymi wadami w budowie ciała i narzadów wewnętrznych. Związany jest z zaburzeniami chromosomalnymi, głównie jako jeden chromosom X [45X].