Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Anatomia sztuk walki - dyskusja

Oskar608

Wysłana - 11 listopada 2008 15:56    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam ...

http://www.maxior.pl/film/98261/Anatomia_Sztuk_Walki_polski_lektor

wiem ze ten temat byl juz prouszony lecz nie sykutowano na to ...

zawsze uwazalem ... ze kung-fu bije wszystko po obejrzeniu oczywiscie mysle inaczej gdys kung-fu leci na niska polke ... trnuje taekwondo 7kup dosyc krotko ... w praktyce mysle ze bedzie dobrze

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 listopada 2008 16:25 
W większości przypadków polecamy:

Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Yang32

Wysłana - 11 listopada 2008 16:25    Edytuj Cytuj
człowieku - bredzisz i tyle - zapisz się gdzieś na jakąś SW i trenuj a nie pisz pierdół.
ten film to niby co dowodzi? - bo wg mnie nic.

Zmieniony przez - Yang32 w dniu 2008-11-11 16:26:44

bujing yishi bu zhang yi zhi

Romeo666

Wysłana - 13 grudnia 2008 23:02    Edytuj Cytuj
Siemka ziomki potrzebuje info jak ćwiczyć kb bo nie wiem jak zacząć...pomóżcie

Orashi

Wysłana - 14 grudnia 2008 11:40    Edytuj Cytuj
Oskar608 o co ci chodzi kunq fu jest jedną z najlepszych szuk walki na świecie. Nie chodzi tu o to kto mocniej uderza ( box nie jest sztuką walki, jest sportem), box wygrał ponieważ urzywa się w nim tylko rąk i nosi się rękawice wielkości głowy co sprawia że przedarcie się przez garde jest prawie nie możliwe. W starciu z mnichem shaolin nie miałby szans gdyż nie byłby w stanie obronić się przed półtonowymi kopnięciami na udo. i nie wiem czy broniłby się równie dobrze bez wielkich rękawic. Kunq fu atakuje z prędkością 12m/s, ataki nie są najmocniejsze ponieważ mistrz na filmie jest lekki i nie jest w stanie przekroczyć pewnej granicy. moim zdaniem nie ma najlepszej sztuki walki , są tylko najlepsi wojownicy

Romeo666 - żal

Prawdziwymi zwycięzcami są ci, którzy zwyciężają w walkach życia codziennego.

ThaiMuay

Wysłana - 23 grudnia 2008 16:54    Edytuj Cytuj
Orashi najlepiej to skomentował!
ale tak czy owak MUAY THAI rlz! ;p Pozdro

no Romeo666 "żal"

_radek

Wysłana - 23 grudnia 2008 17:10    Edytuj Cytuj
Romeo: może się do jakiegoś klubu zapisz?

Orashi: box nie jest sztuką walki, jest sportem
To co odróżnia sport walki od sztuki walki?.... pytam się całkiem serio bo ostatnio się nad tym zastanawiałem i różnicy nie znalazłem

box wygrał ponieważ urzywa się w nim tylko rąk i nosi się rękawice wielkości głowy co sprawia że przedarcie się przez garde jest prawie nie możliwe
Wygrał gdzie? jak spotkałem w swoim życiu paru bokserów to nawet bez rękawic nie radziłbym nikomu wchodzić im w drogę
ataki nie są najmocniejsze ponieważ mistrz na filmie jest lekki i nie jest w stanie przekroczyć pewnej granicy
Jest lekki ponieważ nie ćwiczył odpowiednio... a tak serio znam boksera (straszny chuderlak) który na dyskotece lewym prostym znokautował gościa (sporo od niego większego) który się jego czepiał
PS siła to nie tylko masa ale i dobra technika.... teraz tego nie oglądałem ale z tego co pamiętam ten ,,mistrz'' kopał że się rozbiegł i z wyskoku.... wyobraź sobie jakim leszczem trzeba być żeby pozwolić się tak kopnąć
jedną z najlepszych szuk walki na świecie
To dlaczego żaden mnich nie wystartuje w MMA?

Zmieniony przez - _radek w dniu 2008-12-23 17:12:41

,,chodzić już umiem, teraz chce umieć latać" Eldoka

Piecha1

Wysłana - 23 grudnia 2008 19:08    Edytuj Cytuj
Radek ma racje . Popieram go w 100 % .

MMA_Wrocek

Wysłana - 23 grudnia 2008 22:05    Edytuj Cytuj
mnich Shaolin i poltonowe kopniecia na udo ahahahahah :D:D:D

Z calym szacunkiem dla innych sztuk walki, ale taj poradzilby sobie bez problemu z mnichem i nie ma co gdybac i wierzyc w czary albo jakas energie Ki ( wybaczcie jesli zle napisalem) to jest realna walka a nie matrix.

MMA sports !!

Yang32

Wysłana - 23 grudnia 2008 23:58    Edytuj Cytuj
To cię rozczaruję. Nie mówię tu o mnichach z szaolin i innych cepeliach ale o tradycyjnym stylu Kung Fu - ktoś kto trenuje tak styl ma takie same szanse na wygranie jak ktoś kto trenuje taja. Sam sparowałem kilka razy z tajami na zachodzie a nawet w Tajlandii i mimo że trenuję Kung Fu to paru wklepałem, a z kilkoma walka była wyrównana z przewagą jednego lub drugiego.

Naprawdę liczy się to czy się przykładasz do treningów, czy masz do tego serce i jeśli to masz to nie ma znaczenia czy to będzie MT czy tradycyjny styl Kung Fu czy jeszcze coś innego.

Zmieniony przez - Yang32 w dniu 2008-12-23 23:58:51

MMA_Wrocek

Wysłana - 24 grudnia 2008 00:24    Edytuj Cytuj
wporzadku, ale po co pisac takie rzeczy ze mnich shaolin poltonowe kopniecia na udo :D kogo to obchodzi podczas walki ?? czy to ma na celu wykreowanie jakiejs reklamy zawodnika ?? chyba nie :)

MMA sports !!

Yang32

Wysłana - 24 grudnia 2008 01:08    Edytuj Cytuj
I tu masz rację. Z mnichami shaolin to jest ściema normalna i te wszystkie szkółki wokół klasztoru w Chinach to jest normalny biznes na legendzie i nauka za dolary "akrobacji" a nie żadnego tradycyjnego stylu.
To jest normalny biznes na naiwniakach wykorzystujący legendy i na ich podstawie nakręcone filmy.

Zmieniony przez - Yang32 w dniu 2008-12-24 01:10:30

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Anatomia sztuk walki - dyskusja

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.