Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 20888 razy
słowa kluczowe: alkohol  antybiotyk 
Autor

Alkohol a antybiotyk?

amber20

Wysłana - 20 maja 2005 17:19    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam.Dzisiaj impreza której nie mogę ominąć,a na sucho nie potrafię wejść na parkiet;(. Od 3 dni biorę Amoksiklav 2x dziennie,i czy mogę wypić do tego 1 piwo dziś wieczorem i czy coś się stanie?.
Proszę o szybkie odpowiedzi bo o 20 wychodzę ;).

Jeśli nie wygram dziś,to jutro :).

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 maja 2005 17:23 
W większości przypadków polecamy:

Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 99.00zł
Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

rozex

Wysłana - 20 maja 2005 17:23    Edytuj Cytuj

Usunięty przez Boofi za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.

Psychika jest jak haszysz, wydaje sie byc twarda i nieplastyczna ale po dostarczeniu odpowiedniej porcji energii łatwo daje się modelowac.

Boofi

Wysłana - 20 maja 2005 17:29    Edytuj Cytuj
daj sobie spokój

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

rozex

Wysłana - 20 maja 2005 17:30    Edytuj Cytuj

Psychika jest jak haszysz, wydaje sie byc twarda i nieplastyczna ale po dostarczeniu odpowiedniej porcji energii łatwo daje się modelowac.

oska5

Wysłana - 20 maja 2005 18:37    Edytuj Cytuj
generalnie na przyjmowane leki nie pije się alkoholu, możesz sobie rozwalić wątrobę. Chociaż jedno piwo... nie wiem, ja jak mam planowaną impreze i już mam na nią jechac odstawiam antybiotyk przynajmniej 12 h wcześniej, chociaż to za mądre nie jest bo w leczeniu antybiotykami musi być ciagłość. Jak masz już ta impreze to chociaż nie bierz tego wieczorem.

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."
Znawca -

fizia

Wysłana - 20 maja 2005 19:34    Edytuj Cytuj
kidyś zadałam to samo pytanie lekarzowi, powiedział że po 4 dniach brania można sobie pozwolić.
Ale myślę ze na 1 piwko możesz spokojnie sobie pozwolić, przy większych ilościach alko. antybiotyk osłabia nieco swoje działanie.
Ale zrób przerwę między jednym a drugim, no i mam nadzieję ze nie brałeś żadnych aspiryn czy paracetamoli.

jackczarny

Wysłana - 20 maja 2005 20:38    Edytuj Cytuj
Już po 20 00 nie zdążyłem....szkoda ......dobrej zabawy! :D

||Kolejny skok naprzód||

amber20

Wysłana - 21 maja 2005 11:09    Edytuj Cytuj
Okej,już się obudziłęm więc mogę zdawać relacje. No więc zgodnie z radą,nie wziąłem antybiotyku w wieczornej serii. O 20:40 wypiłem dwa okocimy palone-było ok.Znaleźliśmy się w klubie,trzasnąłem małego heinekena i też było ok ;). Szczerze powiedziawszy, "bomby" to zupełnie nie miałem,lekki humorek.Dzisiaj rano,czuję się całkiem nieźle,tylko leciutki ból głowy.
Ciekawe jak czuje się moja wątroba ;)).

Pozdrawiam

Jeśli nie wygram dziś,to jutro :).

rozex

Wysłana - 21 maja 2005 11:42    Edytuj Cytuj

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Alkohol a antybiotyk?

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.