Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 6218 razy
słowa kluczowe: alfa  cardio 
Autor

Alfa Cardio

Rothen

Wysłana - 16 lipca 2006 13:37    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam opisze w przybliżeniu trening alfa cardio , polega on na połączeniu trneingu interwałowego ze zwykłymi aerobami , który w przyapdku innego wykonania niż opisany przezemnie może w najlepszym wypadku zakończyć się dużymi stratami mięsniowymi , warto dodać że mnie osobiście ten trening prawie nie zabił .

WAŻNE !!!

Stosować go powinny osoby których celem jest schodzenie poniżej set pointu albo do jednocyfrowego poziomu BF , tylko i wyłącznie wtedy zaczynamy rozmyślać o alfa cardio kiedy jestesmy poniżej set pointu i zwykłe aeroby/interwały oraz siłownia nie zdają egzaminu. Minimalny staż to 1rok POPRAWNEGO ĆWICZENIA I DIETETOWANIA. Osoby które mają bf powyżej 15% nie powinny stosowac takiegio treningu bo może on przynieść gorsze efekty niż tradycyjne aeroby oraz duża ilość mięsni może zostać poprostu zjedzona w celach energetycznych naszego organizmu przy takim wysiłku. Wskazane jest zabezpieczanie się przed Alfa Cardio różnymi środkami typu Bcaa poprzez inne odżywki antykataboliczne legalne i nielegalne.

a więc zaczynamy:

co to jest Alfa Cardio ??

Jest to połączenie trneingu interwałowego ze zwykłymi aerobami , polega ono na wykonaniu na samym początku 5min treningu interwałowego , MAX 10 min w skrajnych przypadkach i później 30-40min zwykłych aerobów.

Po co łączyć oba te treningi , przecież piszą że się ich nie łączy ??

5-10MIN HIITA SPOWODUJE UWOLNIENIE RESZTEK GLIKOGENU Z MIĘSNI przez co przez 30-40min zwykłych aerobów następuje spalanie tk.tłuszczowej, przez co spalonego jest więcej tłuszczu i jest on spalany w zasadzie odrazu a nie po 30 czy 40 min aerobów.

Czy można wykonywać ten trneing na czczo :

PRZY SCHODZENIU PONIŻEJ SET POINTU DO JEDNOCYFROWEGO WYNIKU RACZEJ JEST TO JEDYNA METODA ABY OSIĄGNĄĆ ZAMIERZONY EFEKT.

CO jeść po zakończeniu takiego trneingu :

to już zalezy od diety ale najcześciej do tak niskiego poziomu tłuszczu stosujemy diety tłuszczowe : CKD i UD2 i wtedy zazwyczaj zapodajemy dużo samego szybkowchłanialnego białka (wyjątek stanowią trneingi przed ładowaniem) , ale jeśli są to diety NHE i TKD to można dostarczyć węglowodany np. Carbo (30-50gram) + dużo szybkowchłanialnego białka.

jeszcze kilka uwag !!!

-unikamy takiego trniengu przed i po siłowni bo może to się zakończyć bardzo tragicznie dla nas w przyapdku jeśli mamy jednocyfrowy procent tłuszczu nawet omdleniem a w najgorszym wypadku zgonem.

Warto dodać że jest to trening dla ludzi lubiących ból

Sam go stosowałem i w moim przypadku spełnił on oczekiwany efekt ==> 7-8% BF

pozdrawiam

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 14 września 2006 23:20 
W większości przypadków polecamy:

Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł
Nutrex - Lipo-6X

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Clever_eva MISS SFD

Wysłana - 14 września 2006 23:20    Edytuj Cytuj
Hmmm brzmi ciekawie- HARDCORE czyli cos dla mnie
wyprobuje w przyszlym miesiacu i wtedy podziele sie wrazeniami

PS (dzieki za pamiec )

Skutki nadmiaru HGH u kobiet
[http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=10258]

Rothen

Wysłana - 16 września 2006 18:19    Edytuj Cytuj
a prosze ciebie bardzo .... Alfa Cardio naprawde jest dla hardcorowców i podziel się wrażeniami

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

seba_kzn

Wysłana - 16 września 2006 18:41    Edytuj Cytuj
jestem na masie ale pozniej chetnie wyprobuje ;)

[*]Sw. Spam poscie z treningu bedziesz w naszych sercach na zawsze. Pomscimy Cie, smierc Twojemu oprawcy...
Ekspert -

kacp3r7

Wysłana - 08 kwietnia 2007 12:57    Edytuj Cytuj
Rothen miałeś 100% rację - warto spróbować, ze względu na moje zapędy masochistyczne

Train like a Devil - Fell like a God!

Rothen

Wysłana - 17 stycznia 2008 00:45    Edytuj Cytuj
oczywiście z tymi zgonami co wyjechałem to wiecie nie bierzcie tak w 100% dosłownie , choć jak kolega napisał jest to trening dla "masochistów"...

Zmieniony przez - Rothen w dniu 2008-01-17 00:45:56

Ekspert -

wiadroman

Wysłana - 17 stycznia 2008 09:08    Edytuj Cytuj
Nigdy nie przestanie zadziwiac wymyslanie
nowych, detych nazw na techniki treningowe
znane od kilkudziesieciu lat...

Run Forrest, run!

Rothen

Wysłana - 19 stycznia 2008 21:18    Edytuj Cytuj
nie ja je wymyślam - zresztą to chyba oczywiste... też mi się to nie podoba swoją drogą

Ekspert -

power15

Wysłana - 24 stycznia 2008 12:33    Edytuj Cytuj
witam mam pytanie :D
czy odrazu trzeba zarzucic te 30min aerobow po interwalowce ? czy np zaczac od 10 min i co taki trening dodawac np po 5min az dojde do 30min ?

Koniu151 KAPITAN KAJDAN

Wysłana - 24 stycznia 2008 12:52    Edytuj Cytuj
swego czasu łączyłem 5 obwodów HIIT'a z 10-15 minutami aero po,
imo styka.

pzdr/

Układanie diet, treningi personalne
kontakt tel:664829952, gg:5040999, koniu151.sfd@o2.pl

wyniki:
[http://www.sfd.pl/-t797703.html] - mr-s -20cm w pasie.

[http://www.sfd.pl/-t738484.html] - klaus, -30cm w pasie.

[http://www.sfd.pl/-t817447.html] - Damian, 10kg w 10tyg (do tej pory).
Ekspert -

Rothen

Wysłana - 25 stycznia 2008 23:56    Edytuj Cytuj
witam mam pytanie :D
czy odrazu trzeba zarzucic te 30min aerobow po interwalowce ? czy np zaczac od 10 min i co taki trening dodawac np po 5min az dojde do 30min ?

zawsze lepiej jest stopniowo dodawać czy odejmować

Ekspert -

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Alfa Cardio

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.