Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Czzy ktoś podawał sobie dożylnie albuminę ludzką. Bo pracuje w szpitalu i takową posiadam. Podaje ja kolegą z siłowni i w ciągu miesiąca przytyli około 7 kg. Chciałem sie zapytać czy jakieś skutki uboczne stosowania tego????
Naprawdę niebezpieczny człowiek nigdy nie grozi. [ON]
Ekspert -
1161962185000
Dibo22
Wysłana - 27 października 2006 17:49
Albuminy to się czasem nie podaje przy utracie krwi?
Ekspert -
1161964142000
Mariusz987
Wysłana - 27 października 2006 18:09
"
Albuminy, wytwarzane w wątrobie to białka o krótkim, gdyż zaledwie parodniowym okresie półtrwania i najdrobniejszych cząsteczkach.
Albuminy stanowią we krwi połowę (ok. 55%) wszystkich białek osocza. Uczestniczą głównie w utrzymaniu ciśnienia onkotycznego we krwi, to jest w zatrzymywaniu większej ilości wody we krwi. Naruszenie poziomu albumin w osoczu zakłóca wszystkie procesy związane z filtracją i przenikaniem wody przez ściany naczyń krwionośnych, zakłóca więc powstawanie moczu, płynu zewnątrzkomórkowego i chłonki. Ponadto albuminy osocza uczestniczą w przenoszeniu kwasów tłuszczowych i barwników żółciowych oraz wiążą i transportują pewną ilość dwutlenku węgla.
"
wikipedia -> to co Panowie - swoistego rodzaju DOPING?
- Siema. I jak, masz te zakwasy po wczorajszym wf ? Rozlał ci się kwas mlekowy?
+ No mam. Teraz czekam, aż go wp******i glukoza.
Specjalista -
1161965346000
Kaziol
Wysłana - 27 października 2006 18:10
O ja ***ie Faszerujesz kumpli a nie wiesz co to jest
1161965422000
mjś
Wysłana - 27 października 2006 18:34
"..im Bewußtsein der Verantwortung vor Gott oder vor dem eigenen Gewissen.."
robie formę na euro 2012 potrzebujesz pomocy - pisz.
Specjalista -
1161966870000
shelong
Wysłana - 27 października 2006 20:02
to dawaj im dalej wywolasz nadcisnieni i beda szczesliwi dla mnei to jakis walek
Znawca -
1161972121000
Rymek_2008
Wysłana - 01 grudnia 2008 18:57
WITAM! Czy możesz napisać do siebie nr. tel.? Interesuje mnie bardzo albumina ludzka dożylna 20 % dla mojego taty, który jest chory na raka. W tym chorym kraju trudno jest dostać coś takiego. Mój mąż jest anestezjologiem i podaje mu to w kroplówkach. Czekam na szybką odpowiedź. Mój tel. 602385540