Aktualne Testy do policji 2008/2009 SĄ ODPOWIEDZI NA TWO, WYSTARCZY PRZECZYTAĆ TEMAT
słaby 56
Wysłana - 09 listopada 2008 23:17
Guns to pytania nie do mnie.Może ktoś będący w służbie Tobie odpowie,bo ja wróżyć z fusów nie umiem.
Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.
Specjalista -
1226269068000
LordObiWan
Wysłana - 10 listopada 2008 20:35
Jakie kierunki szkół wyższych sa preferowane?? Czy kierunki techniczne(np automatyka i robotyka w moim przypadku) moga byc przydatne w pracy policji??
SFD FIGHT CLUB Sterydy to ciemna strona mocy:łatwa,szybka,prosta Żyć z Bogiem,umierać z honorem Miłość to cierpienie Cierpienie jest matką sukcesu i szczęścia.Nigdy nie zniszczycie prawdy.
1226345730000
guns_9
Wysłana - 10 listopada 2008 20:47
Czy np. osiągnięcia w Karate przydadzą się w policji?? 1000 zł wyciągnie początkujący policjant na czysto??
"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych nigdy ich nie osiągnie"
1226346431000
słaby 56
Wysłana - 10 listopada 2008 22:09
Ze stronki KGP: Kandydatowi do służby w Policji przyznaje się dodatkowo punkty za preferencje w zakresie wykształcenia i kwalifikacji zawodowych określonych w ogłoszeniu, według schematu:
-wykształcenie średnie - 10 punktów -wykształcenie wyższe (licencjat, inżynier) - 12 punktów -wykształcenie wyższe (mgr lub równorzędne) - 14 punktów -wykształcenie wyższe (mgr lub równorzędne) o kierunku - 18 punktów przydatnym dla służby w Policji (prawo, administracja, ekonomia lub informatyka) Kandydaci do służby nieposiadający średniego wykształcenia, ubiegający się o przyjęcie do służby w oddziałach prewencji Policji
Takiemu kandydatowi dodaje się punkty za preferencje określone w ogłoszeniu według schematu:
-ukończony kurs specjalistyczny przydatny dla służby w oddziałach prewencji Policji, w szczególności kurs strzelecki - 2 punkty -prawo jazdy kategorii "C" - 1 punkt -uprawianie dyscyplin sportowych przydatnych dla służby w oddziałach prewencji Policji, w szczególności sportów walki, motorowych, samochodowych, strzeleckich oraz spadochroniarstwa i technik wysokościowych - 2 punkty -wzrost co najmniej 175 cm - 1 punkt
Według tego co wiem od znajomych obecnie na tzw.szkólce policyjnej dostaje się uposażenie w wysokosci ok.1200 zł na rękę,po ukończeniu szkólki suma ta wzrasta do ok.1700 zł.Podobno od stycznia planowane są podwyżki w Policji.
Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.
Specjalista -
1226351356000
8989
Wysłana - 25 listopada 2008 15:50
Witam! jestem własnie w trakcie rekrutacji do policji. i mam pytanie odnosnie komisji lekarskiej bo jej sie boje najbardziej. jak patrza na płaskostopie i lekkie skrzywienie kregosłupa? zasiegnełam porady innego lekarza i powiedział mi ze to nie ma nic zwiaznego z tym czy mnie dopuszcza czy nie.ze jesli normalnie cwiczyłam na wf to nie powinno byc problemu.mam jednak potworne obawy.na dodatek mam (głupota z gimnazjum i szpan) trzy sznyty na ręce....jak na to popatrzy psycholog i psychiatra albo ten lakarz co oglada całe ciało???(blizny sa małe ale sa) czy pojdzie na ta historyjke ze to głupota z gimnazjum nic nie znaczaca dla szpanu, czy odbierze to w inny sposob ze jestem słaba psychicznie i sie ciełam:/???
a co do tych "sznyt" to juz zależy jak to wyglada.
"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"
www.pajacyk.pl www.kundelpolski.pl
Ekspert -
1227628064000
8989
Wysłana - 25 listopada 2008 18:57
nia sa az tak bardzo widoczne 2-3 cm długosci. ale lekarze moga sobie pomyśleć Bog wie co, jesli je zauwaza....taka głupota ze szkolnych potrafi tak zmascic zycie...:/już próbowałam otwierac ten plik wczesniej na stronie policji i nie chce sie otworzyc. pasowałaby mi opinia kogos kto przechodził komisje lekarskie i jak lekarze na to patrzyli:płaskostopie, kregosłup i mam jeszcze wzrok -2,5 i chodze w soczewkach...
1227635833000
QUEBLO
Wysłana - 25 listopada 2008 19:20
dubel
Zmieniony przez - QUEBLO w dniu 2008-11-25 19:20:45
Ekspert -
1227637222000
QUEBLO
Wysłana - 25 listopada 2008 19:20
ściągnij sobie adobe reader, bo pewnie nie masz na kompie stąd problem z otwieraniem pdf
Ekspert -
1227637228000
8989
Wysłana - 25 listopada 2008 21:55
tak sie składa ze mam.Twoj link mi sie otworzył:) tylko ten na stronie policji nie chciał