witam. mam pytanie o srodek Dymatize - Z Force. zawiera on 30mg cynku i 450 magnezu, ale nie sa to chelaty. napisane jest:Przyjmować 2-4 kapsułek 2 razy dziennie. czy to znaczy, ze mam brac dziennie 4-8szt? jak wiadomo 30mg cynku juz jest ok wiec mysle, ze 1tbl przed treningiem i 1 przed snem albo 2 tylko na sen powinno wystarczyc. jak to widzisz koniu? i jeszcze jedno-podobno wapn zaburza wchlanianie cynku i kiedy jem twarog 1h przed snem, a zma 30min przed snem to branie zma traci sens. czy to prawda? a moze nie zawracac sobie glowy tym z-force i kupic jednak chela-mza olimpu i brac 2tbl na sen?
wlasnie o to by bylo ekonomicznie mi chodzi tylko zastanawia mnie to dawkowanie. zwykle preparaty zma maja 10-15mg cynku i zaleca sie dawkowanie 2-3tbl na sen tak, aby bylo ok 30mg cynku bo tyle nam trzeba. srodek z-force wydal mi sie ekonomiczny bo jedna tbl ma juz 30 cynku i 450 magnezu zatem niby 1szt styknie na sen i mam pake za 69zl na 4 miechy, ale oni kaza jesc 4-8 dziennie. kupic to i jesc po swojemu tak jak podpowiada logika?
obecnie na rynku jest kilka preparatów, gdzie cynk występuje z wapniem w dużej ilości, także nie wiem czy stara teoria jeszcze aktualna. jednak gdyby się martwić składnikami, które ograniczają wchłanialność jakiegoś pierwiastka, najlepiej byłoby nic nie jeść.
pzdr/
Układanie diet, treningi personalne kontakt tel:664829952, gg:5040999, koniu151.sfd@o2.pl
tak tez myslalem, ze najkorzystniej bedzie chela mzb olipmu, ale cos kusi mnie to z-force dymatize. za 69zl jest 120tbl gdzie jedna zawiera 30mg cynku i 450magnezu i teoretycznie biorac 1tbl na sen byloby na 4 miesiace, a dodatkowo zawiera jakas ilosc TT itd. biorac 2/dzien nadal jest na 2 miesiace. co o tym sadzisz koniu, warto? to juz ostatnie pytanie i nie zawracam glowy