Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat został odczytany 55520 razy
słowa kluczowe: ajjj  boli  krzyż  nerki 
Autor

Ajjj boli krzyż-nerki?

olgaB

Wysłana - 11 września 2005 00:33    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

...już jakiś 3 dzień odczuwam nieznośny ból w dolnym odcinku pleców po lewej stronie
Ciężko mi czasem ustać lub wysiedzieć w pewnych pozycjach, ze schylaniem też mam problem...dodam, że nigdy problemów z kręgosłupem, krzyżem czy nerkami nie miałam, nie łykam żadnych piguł...Od dłuższego czasu nie ćwiczę siłowo - więc wykluczam przeciążenie, regularnie biegam i roweruje, ale raczej z niską intensywnością.
Początkowo myslałam, że to naderwany mięsień, albo jakis inny malo poważny uraz, który sam przejdzie ale wcale tak nie jest, a wprost przeciwnie. Nie pomaga mi tez naproxen... czy może być to ból nerki? Słyszałam, że przy problemach z nerkami podwyższa się temperatura ciała...a moja jest w normie
Co wziać przeciwbólowego? Iść do vracza czy jeszcze poczekać - może to nic poważnego?
zdr.

Daj sie zaskakiwać,wierz we wszystko, bądź jak dziecko, a zdobedziesz...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 września 2005 02:10 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe ,  odżywki na masę

Boofi

Wysłana - 11 września 2005 02:10    Edytuj Cytuj
a czy to przypadkiem nie tzw KORZONKI ??
czy nerka - kto wie moze być róznie dobrze coś innego
a ze boli to do lekarza POWINNO się iść

XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?

Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Ekspert -

olgaB

Wysłana - 11 września 2005 09:16    Edytuj Cytuj
Pryvit!
Boofi właśnie nie wiem czy to nie korzonki, bo o ile ja sama nigdy na nie, nie narzekałam, to w rodzinie czesto i gesto wszyscy cierpieli na korzonki..
ból dalej nie ustępuje brrrr nie wiem jak go zidentyfikować, narazie idę zjem sobie nospę może pomoże.
Do lekarza?...ale jakiego? odrazu do nefrolog? czy przejść cała długa ścieżkę od internisty?....ciekawe czy da mi skierowanie....wrrrrrrr
dzięki, podr. i zdr.
edit: no i mam stan podgorączkowy..;-(

Zmieniony przez - olgaB w dniu 2005-09-11 14:20:46

Daj sie zaskakiwać,wierz we wszystko, bądź jak dziecko, a zdobedziesz...

Jeanette_

Wysłana - 13 września 2005 17:15    Edytuj Cytuj
Własnie, to mogą być korzonki, w sumie to zalezy jaki to jest rodzaj bolu, jak promieniuje.

Rownie dobrze moglas po prostu ostatnio siedziec lub dlugo stac w niewygodnej dla kregoslupa pozycji.

...Only thing to do is jump over the moon...

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 13 września 2005 23:57    Edytuj Cytuj
daaaa.

troszkę za mało danych.
czy miewałaś już takie bóle?
czy pojawiają się one w jakiejś określonej sytuacji?

to raczej nie nerki (czyli w domysle jakaś kamica, kolka etc), bo bys nie wytrzymała 3 dni

stawiałbym na dyskopatię.

ścieżka jest prosta ----> lekarz rodzinny, on Cie dalej pokieruje wg potrzeby.

paka!

Zmieniony przez - jakryc w dniu 2005-09-13 23:58:41

Specjalista -

Altek

Wysłana - 16 września 2005 16:06    Edytuj Cytuj
No wiec powiem tak!! Ostatnio mialem to samo !! Bol w dolnej czesci plecow z lewej strony, wygladalo to tak jakby to byly nerki, ale to nie one, nie moglem sie schylac, siedziec, nawet podczas snu przekrecanie sie sprawialo mi bol. To bylo najzwyklejsze przewianie, zapalenie miesni. Lekarz ropdzinny przepisal mi lek Diclac, po jakims tygodniu bol przeszedl i do tej pory nie odczuwam juz zadnych bolow.

barky

Wysłana - 07 lutego 2006 16:58    Edytuj Cytuj
ja ma podobnie rabo sie budze i jest ok ale po godzinie lekko zaczynam odczuwac bol.pod koniec dnia jzu nie moge wytrzymac.tyle ze mnie z dwóch stron bolia nie z jednej.tyle ze ja np jestem po cyklu metanabolu;/

KAmilo0oo

Wysłana - 18 listopada 2008 17:44    Edytuj Cytuj
To sie nie dziwie że Cie łupie w nerkach, jak metanabol brałeś :/ Mnie też boli po lewej stronie, ale ja biore odżywki i w sumie nie wiem czym to jest spowodowane :/

Gita

Wysłana - 18 listopada 2008 19:36    Edytuj Cytuj
Miałam straszne bóle w okolicach nerek, z bólu łzy same leciały mi do oczu. Lekarz rodzinny skierował mnie na badania w kierunku nerek, wszystko było ok, a ja nadal cierpiałam. Rodzinny jak mnie widział to chciał uciekać przez okno , bo nie miał już żadnego pomysłu. Przesadzam, ale stwierdził: "już nie wiem co mam z Panią zrobić!" W końcu ktoś ze znajomych stwierdził, że to od kregosłupa może być i się nie pomylił. Poszłam na terapię manualną, która przyniosła ulgę. Podobno było to związane z tym, że był ucisk na jakiś nerw. To tylko taka hipoteza moja...
Z perspektywy czasu jednak stwierdzić muszę, że tzw. terapełtów manualnych trzeba traktować z rezerwą, choć do mojego (mgr, a nie jakieś hokus-pokus)chodzą ludzie, dla których lekarze jako jedyny ratunek wskazali operację i sobie go chwalą.
Myslę, że warto iść do rodzinnego, skieruje na badania, które pozwolą wykluczyć nerki, albo będzie miał jakiś dobry "pomysł" (postawi własciwą diagnozę)

chinka25

Wysłana - 11 czerwca 2009 20:22    Edytuj Cytuj
czesc ja mam takie pytanko mnie ostatnio czesto boli cos pod zebrami mam opasajacy bol jakby mnie ktos paskiem opasal czasem dopada mnie to w dzien a czasem w nocy i nie moge sie polyzc na plecach najlepsza pozycja jest na boku i to nie zawsze i zauwazylam ze chce mi sie wtedy wiecej sikac przechodzi mi to dopiero po 2 lub 3 tabletkach przeciwbólowych czy to mogą byc nerki ?????

chinka25

Wysłana - 11 czerwca 2009 20:24    Edytuj Cytuj
i czasami nie moge wziasc glebszego oddechu bo z tylu pod zebrami jak sie koncza to mnie boli .czy isc z tym do lekarza ?????/

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Ajjj boli krzyż-nerki?

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.