Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Aikido-kontynuacja KONIECZNA

SFD

Wysłana - 02 lutego 2003 12:21    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Słuchajcie musimy wytłumaczyć parę rzeczy na temat Aikido i mam nadzieję, że maurycy85 mi w tym pomoże.Aikido to sztuka samoobrony.Parę rzeczy już wypowiedzianych:
1.W Aikido nie ma żadnych przechwytów.To jest jedno z ważniejszych.Musisz podążać za ruchem atakującego, żeby nie czuł że zaraz polata w powietrzu dzieki własnej sile.Jest coś takiego jak pęd i moment pary sił i oto mi właśnie tu chodzi.
2.Skuteczność:mój sensei powtarza to na każdym treningu:co to jest SKUTECZNOŚĆ????????:czy to żę faceta zabijesz, złamiesz mu rękę, urwiesz łeb, bo ja niewiem.Technika jest jak jest i masz ją wykonać.Nie wiem jak u innych ale my uczymy się broniź przed sierpem baseballem, i nawet gazrurką.Robimy Renzoku Waza, czyli techniki mieszane jak ci nie wyjdzie jedna to od raau robisz drugą:JEDEN RUCH.I NAJWAŻNIEJSZA RZECZ KTÓRĄ WAŁKUJEMY: ORUNAITO.

"Aiki jest siłą harmonii wszystkich istot, wszystkich rzeczy działających razem;ćwiczcie siebie nieugięcie, wy, kroczący drogą."
Morihei Ueshiba

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 03 lutego 2003 12:50 
W większości przypadków polecamy:

Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Weider - Giant Mega Mass 4000

CENA: 235.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

natolin

Wysłana - 03 lutego 2003 12:50    Edytuj Cytuj
Jabber jak chcesz to zdjęcie mieć nad nickiem to najedź na górze na "Forum" potem na "zmiana danych", zaloguj sie i tam w rubryce od zdjęcia wklej jego lokalizacje- "przeglądaj"... (musisz je mieć na kompie) i naciśnij "uaktualnij dane"
Następnie możesz mi dać soga, ale to już poza procedurą

Jujitsu: the art of self-protection
Judo: the art of self-perfection
wiesz co jest najgorsze? - sfrajerzyć się jak w "zwariowanej forsie" - własny honor sprzedać za pieniądze
Znawca -

OloKK www.olokk.pl

Wysłana - 03 lutego 2003 13:13    Edytuj Cytuj

Nie znasz się
Najpierw trzeba je przerobić

BTW, co się z Twoim avatarkiem natolin stało?

"...W regulaminie SFD jest napisane, że kto jedzie na moderatorów ten ma prze**BANe..."

OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie

ZAPRASZAM NA MOJE PORTFOLIO: [http://olokk.pl]
Ekspert -

natolin

Wysłana - 03 lutego 2003 14:09    Edytuj Cytuj
Jak to ?

Znawca -

OloKK www.olokk.pl

Wysłana - 03 lutego 2003 14:40    Edytuj Cytuj
Już jest ok, ale wcześniej jaki dziwny był

"...W regulaminie SFD jest napisane, że kto jedzie na moderatorów ten ma prze**BANe..."

OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie

ZAPRASZAM NA MOJE PORTFOLIO: [http://olokk.pl]
Ekspert -

Maurycy85

Wysłana - 04 lutego 2003 23:39    Edytuj Cytuj
hej chciałem w sumie tylko potwierdzic to co napisal Jabber. Jednak dla pewności wolałem się upewnić kogos kto ma większy staż niż ja. Jak już zostało powiedziane w Aikido (w balecie jak wiele osob pisze - no coz tak naprawde pieknym balecie, ktory jest sztuka walki a nie forma ktora sie zalapuje po niezbyt dlugim czasie i po której można napier*** ile wlezie) nie ma przechwytów (na co też wiele osób nalega) łapanek, podąża się za przeciwnikiem, ustosunkowuje się do jego ruchów i wykorzystując moment zaskoczenia zmienia się np kierunek jak w wielu technikach (chocby przy bardziej skomplikowanym Sankyo) atemi i dzwignia, a walce nie wgapia sie w to kiedy uderzy, a jak uderzy to sobie złape założe dzwignie i takie tam :P

natolin

Wysłana - 05 lutego 2003 00:43    Edytuj Cytuj
Jak nie ma przechwytów jak są
Możecie sobie podążać za ruchami przeciwnika. Za pięścią na ten przykład można podążyć na asfalt.
Przedmówca wspomniał o dźwigni na nadgarstek- jak chcecie ją wykonać nie przechwytując ręki uke? A może uke sam sobie założy tą dźwignie No bo innego rozwiązanie nie widze.

Znawca -

Maurycy85

Wysłana - 05 lutego 2003 01:14    Edytuj Cytuj
sory tak sie rozpisalem ze az mnie ponioslo i nie pomyslalem jak moze byc zrozumiany owy przechwyt chodzilo mi o a takie niby chamskie łapanki a przechwyty zgadzam sie owszem sa chocby przy wyzej wspomnianym sankyo i wielu innych choc Wielu ich nie znam

Maurycy85

Wysłana - 05 lutego 2003 01:32    Edytuj Cytuj
a z drugiej strony znowóż przechwytów nie ma - przechwytów w sensie wylapania czy tez przytulenia pięści bądź języka a jest w sensie wykonywania techniki ktora konczy sie dzwignia -- wejscie irimi tenkan wtedy przechyt i np. pod reka pod ktora przechodzisz sam, obracajac np przeciwnika pozniej przytrzymujesz ja lub tez druga i dzwignia (nie pisze ze w trakcie walki robimy pirłeciki pod raczka z przyklaskiem ;-PP tylko dla ulatwienia zrozumienia mej koncepcji i tego co sobie wydumałem )

Maurycy85

Wysłana - 05 lutego 2003 12:29    Edytuj Cytuj
widze, że nie wymienie z nikim jak narazie poglądów, a przy okazji się czegoś naucze, a szkoda

SFD

Wysłana - 05 lutego 2003 13:54    Edytuj Cytuj
Jak to nie ma "przytuleń" pięści ??
Nie raz "przytula" się pięść albo całą rękę do swojego ciała aby przeciwnik nie mógł nią manewrować/ruszać a my mamy z nim kontakt cały czas i go czyjemy. Samo wykorzystanie ruchu i siły przeciwnika to już jest przechwycenie i przytulenie przeciwnika bo sie z nim wtedy "łaczymy" i Tworzymy jedną całośc wykożystując jego siłe i naszą razem przeciwko niemu.

"Życie jest nieustanną walką" Kicuś

Odpowiedzi jest na 5 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Aikido-kontynuacja KONIECZNA

Strony:  pierwsza  2  3  4  5   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.