dobra moge jeszcze ten Deep Heat przetestowac ale mam jedno pytanie moge go stosowac pod opaske stabilizator łydki czy nie bo chyba jest to teoretycznie zabronione ze wzgledu na oparzenia czy zle mysle czekam na info bo jak cwicze z tą opaska to bym stwierdził ze odczuwam ból w mniejszym stopniu
1240933844000
jogger
Wysłana - 28 kwietnia 2009 18:24
Można, bo to środek penetrujący wgłąb (aerozol, nie krem, który jest do... )
"Wszystko jedno gdzie się żyje, Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -
1240935862000
raten
Wysłana - 02 maja 2009 22:14
Witam, jestem instruktorem aerobiku i tańca. Miałam ponad roczną przerwę w treningu. Po powrocie do treningów, oczywiście stopniowo (najpierw 3 h w tyg, obecnie 12 h w tyg), pojawiły sie problemy z bólem nóg. Nigdy wcześniej nie miałam tego problemu, a trenuję w tej częstotliwości już 16 lat. Mianowicie ból trwa od 2 miesięcy, dotyczy okolic piszczeli. Na poczatku pojawiał się tylko podczas wysiłku, tzn: biegania. Obecnie od 2 tyg nasilił sie do tego stopnia, że boli przy chodzeniu, przy siedzeniu, podczas snu, właściwie cały czas. Jest to strasznie uciążliwe, szczególnie w wykonywanym przeze mnie zawodzie:( Proszę poradzcie coś!!! Ivona
raten
1241295258000
jogger
Wysłana - 03 maja 2009 15:29
To już przewlekły stan zapalny okostnej, i oprócz działań zewnętrznych (np. smarowanie voltarenem w żelu a potem spryskanie aerozolem D.H.) warto dorzucić diklofenak w tabsach. Bez recepty jest Voltaren w mikrozestawach 10x12.5mg ale tak naprawdę działa przy jednorazowej dawce 100mg, więc trzeba brać od razu 8-10szt. Receptowo najlepszy jest na dzisiaj Dicloberl Retard (oszczędza wątrobę)
"Wszystko jedno gdzie się żyje, Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -
1241357356000
raten
Wysłana - 03 maja 2009 19:55
Dziękuję za odpowiedź, 18 maja idę do lekarza. Przynajmniej co nieco już wiem na ten temat. będę dla niego bardziej wymagająca. Ostatnio cos mam na nich pecha. Każdy zaleca co innego, jeden do drugiego odsyła i nikt w rezultacie mi nie pomaga. Jak tu nie narzekać:( Pozdrawiam! Ivona
Witam. Jakis czas temu zacząłem trenowac kickboxing, wczesniej tylko siłownia czyli wiadomo podstawowe cwiczenia. od jakiegos czasu odczowam bol wyzej wymieniony tyle ze roznie ludzie pisza u mnie jest konkretnie na w wewnetrznej stronie piszczela na wysokosci 7cm od kostki odczowalny doslownie na krawedzi piszczela, na odcinku 2/4cm na obu nogach na prawej bardziej w momecie nacisniecia kciukiem danego miejsca bol jest potowrny. bol odczówam gdy zaczynam skakac na skakance, lub biegac, oczywiscie na treningu w kazdym momecie gdy staje na palcach co nie pozwala wykonywac swobodnych rochow ( unki itp. ) na ogol przy normlanym chodzeniu boj jest znosny, czasami nawet praktycznie zanika, ale powraca w momecia wyskoku i wyladowania na palcach. Jest jakis sposob zeby sie tego calkowicie pozbyc..? dodam ze nigdy nie mialem zadnych problemow z nogami...
Zmieniony przez - Mckenzie w dniu 2010-02-02 00:20:34
Zmieniony przez - Mckenzie w dniu 2010-02-02 00:22:36
No Pain NO Gain
1265066359000
raten
Wysłana - 02 lutego 2010 10:32
czesc, jesli chodzi o bol, u mnie minal, ale wynika to tylko i wylacznie z tego powodu ze przestalam uprawiac aerobik, zostalam tylko i wylacznie przy zajeciach tanecznych, nie przeciazam tam goleni, wiecej cwiczen czy ruchow jakie wykonuje sa na stopie flex. Pewnego dnia z ciekawosci wykonalam rozgrzewke aerobowa i niestety bol pojawil sie z powrotem. wniosek jest taki: nie biegam i nie skacze to nie boli!! Wiec problem tak naprawde nie zniknal. Kolejna rzecz: bylam u lekarza sportowego i zapisal mi wirówki, lasery. Nie skorzystalam z tego jeszcze co prawda. Od rodzinnego lekarza dostalam skierowanie do ortopedy i kardiologa. Okazalo sie ze oni mi nie potrafia pomoc. Pozdrawiam:)
raten
1265103158000
Mckenzie
Wysłana - 02 lutego 2010 18:35
He he ja nie mam zamiaru rezygnowac z tego co robie :)a moze wie ktos czym konkretnie mozna minimalizowac ten bol, w ogole z kad on sie wzial ??
No Pain NO Gain
1265132134000
raten
Wysłana - 02 lutego 2010 19:51
poczytaj to forum od początku, masz w nim wiele rzeczy wyjasnione, powodzenia!