Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1989 razy
słowa kluczowe: aerobic  żylaki 
Autor

Aerobic a żylaki

gmichale

Wysłana - 09 maja 2004 06:58    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Czy aerobic (i wszelka podobna aktywność ruchowa, zwłaszcza ta, obciążająca nogi) jest niewskazany przy tendencji do żylaków? Jeśli tak, to jakie ćwiczenia można wykonywać? (chodzi o ćwiczenia spalające tkankę tłuszczową)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 09 maja 2004 09:31 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł
Trec - Whey 100

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

NEMEZIS

Wysłana - 09 maja 2004 09:31    Edytuj Cytuj
W takim razie może rowerek, on chyba w najmniejszym stopniu obciąża nogi, a daje dobre efekty.

K.i.l.e.r

Wysłana - 15 maja 2004 13:27    Edytuj Cytuj
Mi się wydaje (przynajmniej tak nam babka mówiła w szkole) że powstawaniu żylakom wpływa długie stanie w miejscu ogólnie siedzący tryb życia. Ponieważ napinanie sięmieśni nóg ułatwia krążenia krwi więc wydaje mi się że bieganie, marsze nie będzie miało na to negatywnego wpływu ale lepiej nich ktoś doświadczony jeszcze napisze.

Beż bólu nie ma przyrostów ;]

K.i.l.e.r

Wysłana - 15 maja 2004 13:29    Edytuj Cytuj
Mi się wydaje (przynajmniej tak nam babka mówiła w szkole) że powstawaniu żylakom wpływa długie stanie w miejscu ogólnie siedzący tryb życia. Ponieważ napinanie sięmieśni nóg ułatwia krążenia krwi więc wydaje mi się że bieganie, marsze nie będzie miało na to negatywnego wpływu ale lepiej nich ktoś doświadczony jeszcze napisze.

Beż bólu nie ma przyrostów ;]

jogger

Wysłana - 15 maja 2004 23:22    Edytuj  Cytuj
A przed ćwiczeniami - i po - można jeszcze dodatkowo wcierać krem rozgrzewający dla dalszego pobudzenia krążenia.

"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.