Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem forum, postanowiłem się tutaj zarejestrować bo stwierdziłem, że muszę coś zrobić ze swoją sylwetką.
Chciałbym zrzucić tłuszcz i wyrzeźbić trochę sylwetkę. W chwili obecnej jest bardzo źle (wieczorem dodam zdjęcia). Płeć : Mężczyzna Wiek : 26lat Waga : 95kg Wzrost : 191cm BMI : 26,04 (nadwaga)
Szukam kogoś kto wskaże mi drogę do wyżej opisanego celu. Nie chcę tylko zrzucić masy, tylko poprawić wygląd (brzuch, biodra, klatka). Jak widać na zdjęciach (dodam je wieczorem) klatka piersiowa wygląda jak u kobiety.
Dodam, że mam w domu rowerek i hantle 2x8kg więc mogę je wykorzystać do ćwiczeń, tylko nie wiem jakie ćwiczenia wykonywać i jak jeździć na rowerku (40min, 20min ale intensywnie czy może jeszcze inaczej).
Bardzo dziękuje za zainteresowanie tematem i za pomoc. Pozdrawiam serdecznie
  Płeć: Mężczyzna   Wiek: 26   Waga: 95   Wzrost: 191   Obwód klatki: 100   Obwód ramienia: 36   Obwód talii: 100   Obwód uda: 60   Obwód łydki: 40   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: bd   Aktywność w ciągu dnia: Praca za biurkiem :/ 8-10h dziennie   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: brak :(   Odżywianie: Jem w zasadzie wszystko.   Cel: szybka redukcja   Ograniczenia żywieniowe: brak   Stan zdrowia: brak jakichkolwiek dolegliwości   Preferowane formy aktywności fizycznej: siłownia odpada, ale posiadam rowerek statyczny i mogę biegać   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: brak   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: tak   Stosowane wcześniej diety: brak
Na początek przeczytaj trzy arty. Podstawy układania diety, treningi redukcyjne - linki masz pod moim postem. A na górze działu masz zbiór treningów w warunkach domowych.
Nie doradzam ludziom leniwym! Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -
1267097193000
Keenzoo
Wysłana - 25 lutego 2010 15:30
Właśnie tak myślałem, że otrzymam taką odpowiedz. Przeczytałem informacje z podanych linków, ale i tak nie wiem na jaki trening się zdecydować i co jeść. Chciałbym uzyskać informacje np. rano jedz jajka, pieczywo ciemne, banana, a wieczorem tego nie jedz bo wpływa to nie korzystnie itd. Co do ćwiczeń to pytałem o jazdę na rowerku (poproszę o opis treningu na rowerku stacjonarnym np. jakie tempo, ile czasu itd.)
Dziękuje
P.S. Nie jestem osobą, która chce mieć wyłożone wszystko na tacy, ale jak pisałem jestem zielony w tych sprawach, a informacje z linków nie rozjaśniły mi tego.
1267108224000
Morales_37 Zdrowa Kuchnia
Wysłana - 25 lutego 2010 15:35
cytat z podanego artykułu:
Posiłek I -jajka -garść orzechów włoskich -tran -płatki owsiane -pomidory (dodaję je do jajecznicy) Posiłek II -pierś z kurczaka -surówka z kapusty, marchewki i buraczków olej lniany Posiłek III -łosoś -szpinak Posiłek IV -pierś z kurczaka -kasza gryczana
***TRENING***
Posiłek V -wołowina -ryż biały Posiłek VI -twaróg półtłusty -oliwa z oliwek -brokuły
Czego nie rozumiesz? Masz wszystko napisane, jeśli Cię to uszczęśliwi, to mogę Ci to skopiować tu jeszcze raz A pisząc "nic nie wiem, pomóżcie", prosisz o ustawienie wszystkiego od podstaw. W treningach domowych masz opisane treningi metaboliczne które wspomagają odchudzanie. Po każdym takim treningu wsiadasz na rower i zasuwasz 30-40 minut w tempie 65-75hrmax. Robisz tak 3x w tygodniu i to wszystko.
Ekspert -
1267108507000
Keenzoo
Wysłana - 25 lutego 2010 20:53
A możesz polecić jakieś ćwiczenia w domu na klatkę (jak pisałem mam zalegający tłuszcz przez co wygląda to jak pierś u kobiety).
Dziękuje
1267127597000
Wysłana - 25 lutego 2010 20:57
Tłuszczu nie pali się miejscowo. Pali się on z miejsc gdzie jest najmniej ubity. Np może być taka sytuacja, że robisz przysiady a organizm pobiera tłuszcz np z tricepsa. Więc wykonuj treningi które palą najwięcej angażując maksymalną ilość mięśnia. A na klatkę w domu to możesz robić pompki.
Ekspert -
1267127869000
system83
Wysłana - 25 lutego 2010 21:40
Ja robie klatke w domu w ten sposob:
1) Pompki z uchwytami: http://i49.tinypic.com/28802v9.jpg 2) Zwykłe pompki 3) Nogi na łózku bądź pufie aby były w górze i pompki 4) Przysuwasz 2 pufy do łóżka tworzysz w ten sposób ławeczkę bierzesz hantle i wyciskasz Rozpiętki. 5) Tak samo jak na górze tylko że hantlami tak jak byś wyciskał na ławeczce.
W ten sposób Robisz wszystkie mięśnie Klatki w domku.
Ćwiczenia będę wykonywał 3x w tygodniu (aeroby + rowerek). Do tego postaram się 1x w tygodniu pobiegać trochę.
1267222994000
Wysłana - 26 lutego 2010 23:30
Do czego są Ci potrzebne wieczorem źródła węglowodanów? Wieczorem masz jadać posiłki białkowo-tłuszczowe a nie cukry proste i kiepskiej jakości skrobię. Nie masz w tych posiłkach ani białka, ani dobrych tłuszczy.
Ekspert -
1267223437000
Keenzoo
Wysłana - 26 lutego 2010 23:42
Ok dzięki, w takim razie zlecę komuś rozpisanie diety bo nie mam pojęcia o tym.
Pozdrawiam
P.S. Szukam kogoś kto rozpiszę mi dietę, proszę podać od razu ile mnie to będzie kosztować :)
Zmieniony przez - Keenzoo w dniu 2010-02-27 00:06:51
1267224155000
Dictator
Wysłana - 27 lutego 2010 10:19
chcesz to Ci rozpisze za 100 zl.
a tak na serio to forum jest po to aby sobie pomagac. ale jesli sie samemu troche nie przylozysz to niestety nic z tego nie bedzie. nikt za ciebie nie schudnie. to jak ulozymy za ciebie diete, to i cwiczyc tez mamy za Ciebie????
ryz bialy zamien na brazawy,durum/kasza gryczana ewentualnie. marchewke i banana wywal. produkty mleczne ogranicz, jedynie twarog mozesz na noc.
nr 4 to nie posilek. zjedz np 70gr ryzu brązowego i 200g kury. na noc jedz bialko+dobre tluszcze. kanapki to nie posilki.