Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 5210 razy
Autor

Adaptacja metaboliczna

ellis ZASŁUŻONY

Wysłana - 23 sierpnia 2005 11:05    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Próby unikania zastoju i utrzymywanie ciągłego postępu stanowią kluczowy problem dla osób odchudzających się. Teoretycznie wprowadzenie deficytu energetycznego (-500 kcal) powinno po tygodniu przyczynić się do ubytku około 0,5 kg tłuszczu i około 3 kg po 6 tygodniach. W praktyce różnie z tym bywa.

Szereg badań wskazuje, że ze względu na tytułową adaptację metaboliczną im niższy poziom tłuszczu w ciele tym trudniej jest dobrać się do każdego kolejnego kilograma. Osoby mocniej zainteresowane tą kwestią zapraszam do lektury niżej zamieszczonej publikacji:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9734736

Zmieniony przez - ellis w dniu 2011-09-19 18:17:26

Ekspert -

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 23 sierpnia 2005 11:54 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 23 sierpnia 2005 11:54    Edytuj Cytuj
Ciekawe

Moderator działu Odżywianie
Ekspert -

zakrześ

Wysłana - 24 sierpnia 2005 07:04    Edytuj Cytuj
też tak uważam

jeżeli pomogłem , Ty pomósz mi wejdz w link i się zarejestruj [http://www.AWSurveys.com/HomeMain.cfm?RefID=krzakzak]
Ekspert -

weronikav

Wysłana - 30 marca 2007 08:26    Edytuj Cytuj
Jestem żywym przykładem,że adaptacja może zajsc nie tylko przez diete,ale tez bardzo intensywne treningi ;( przez 2 miesiace cwiczylam bardzo intensywnie na silce 2,5-3h,nawet w niedziele.Schudlam 5kg. Dieta 1000kcal,ale nie byl to wielki szok dla organizmu,bo przed jadlam okolo 1500. No i po 2 miesiacach przyszedl moment kiedy mimo staran nie chudlam. Trwalo to mniej wiecej 2 tygodnie i wszystko wraca juz do rownowagi. Niestety zdaje sobie sprawe,ze bedzie juz ciezko zrzucic cokolwiek. Ale zawsze zostaje mi kondycja:D hehe

ellis ZASŁUŻONY

Wysłana - 30 marca 2007 10:53    Edytuj Cytuj
Nasz organizm posiada ogromną elastyczność, możliwość "naprawiania się"

Najtrudniej naprawić defekt w psychice...

Ekspert -

Prince06

Wysłana - 26 października 2008 17:13    Edytuj Cytuj
Wszystko się zgadza np. mój tata zjada od 20 lat 1500-2000 kcal dziennie chodzi na siłke mimo to waga utrzymuje się na poziomie 85 kg przy 178 cm wzrostu i wciąż dobre wymiary (115 klatka,40 bic)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Adaptacja metaboliczna

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.