Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 26432 razy
Ankieta
AC.MILLAN "TAK"
58,14% (75)
AC.MILLAN "NIE"
41,86% (54)
słowa kluczowe: milan 
Autor

AC Milan

Pippo

Wysłana - 17 lipca 2009 17:44    Edytuj Cytuj
Przedstawiciele Milanu ciągle muszą walczyć z prasowymi spekulacjami dotyczącymi przyszłości 30-letniego pomocnika Andrei Pirlo.

59-krotnego reprezentanta Włoch upatrzyli sobie angielscy dziennikarze sugerujący jego możliwą przeprowadzkę do Chelsea Londyn, gdzie miałby znów możliwość współpracowania z poprzednim szkoleniowcem "Rossonerich", Carlo Ancelottim.

Wiceprezydent Milanu, Adriano Galliani robi jednak dobrą minę do złej gry i nadal przekonuje wszem i wobec, że występujący w klubie od 2001 roku Pirlo jest z gatunku zawodników nietykalnych.

- Przeznaczeniem Pirlo jest tu pozostać - przekonuje członek zarządu klubu. - Nigdy nie rozpoczęliśmy żadnych negocjacji z Chelsea w sprawie Pirlo. Na stole nie pojawiła się żadna oferta, więc nie widzę problemu. Czy Pirlo pozostanie w Milanie? Tak naprawdę wierzę, że tak - orzekł Galliani.

Z zespołem ze Stadio Giuseppe Meazza Pirlo łączy kontrakt do czerwca 2012 roku.

Power wears out those who do not have it.

F1 & Hazard

made in pl

Wysłana - 17 lipca 2009 20:46    Edytuj Cytuj
GALIANI tak samo zaprzeczał co do transferu KAKI,zaprzecza bo nie chce zdenerwować kibiców(i tak już musi mieć osobistą ochrone)wydaje mi się że PIRLO jednak odejdzie:'-(
i ciężko będzie go zastąpić.

...w życiu piękne są tylko chwile...R.R.

cygan132

Wysłana - 17 lipca 2009 21:29    Edytuj Cytuj
Galliani głupi nie jest, nie osłabiłby tak zespołu

HALA MADRID !!!
Znawca -

Pippo

Wysłana - 17 lipca 2009 21:43    Edytuj Cytuj
- Trudno prognozować przyszłość Milanu - mówi Stanco. - Ciężko mówić o tym, kto ewentualnie mógłby kupić klub, ponieważ jest on zabawką Berlusconiego. On zawsze mówił, że go nigdy nie sprzeda. Myślę, że jeśli w tym okienku "Rossoneri" sprzedadzą Pirlo, mogą zainwestować 30 milionów na rynku transferowym - prognozuje bardziej optymistycznie. - Z większych transferów kupią Luisa Fabiano, poza tym jakiegoś tańszego zastępcę Pirlo, jak Hernanesa czy Cristiana Ledesmę.

To jest częśc artykułu z poprzedniej strony, opcja sprzedania Pirlo jest możliwa

Zmieniony przez - Pippo w dniu 2009-07-17 21:44:21

F1 & Hazard

made in pl

Wysłana - 17 lipca 2009 22:34    Edytuj Cytuj
FABIANO też raczej nie kupią

Pippo

Wysłana - 17 lipca 2009 23:07    Edytuj Cytuj
Wszystko się rozbija o kasę za Fabiano, jakieś 4 miliony za mało Milan daje

F1 & Hazard

made in pl

Wysłana - 18 lipca 2009 15:19    Edytuj Cytuj
Zgadza się,i raczej nie zanosi się aby chcieli je wyłożyć.Teraz chcą wymienić ODDO na D.TREZEGUET.

Pippo

Wysłana - 18 lipca 2009 16:04    Edytuj Cytuj
Trener Leonardo chce wprowadzić do gry Milanu trochę brazylijskiego polotu. Drużyna ze stolicy mody ma grać szybko i widowiskowo.

Piłkarze Milanu przygotowują się do tygodniowego zgrupowania w Stanach Zjednoczonych. Za "Oceanem" zagrają trzy mecze kontrolne: z Los Angeles Galaxy, Chelsea Londyn i Interem.

- To dla nas bardzo ważny wyjazd. Ważne jest też to, że będziemy grać z zespołami, które dobrze znamy. W meczach z Chelsea i Interem okaże się, jak przepracowaliśmy ostatnie tygodnie - powiedział trener Leonardo.

- Będziemy próbować nowych zagrań - zapowiada przed wylotem brazylijski szkoleniowiec. - Będziemy się starali zagrać systemem, który opiera się na długim utrzymywaniu się przy piłce i szybkiej wymianie podań.

Włoska prasa o zmianie stylu gry Milanu pisała już wcześniej. W jednym ze sparingów Leonardo próbował sytemu 4-3-3.

F1 & Hazard

Pippo

Wysłana - 18 lipca 2009 16:52    Edytuj Cytuj
Po odejściu Kaki do Realu Madryt to Ronaldinho typowany jest na nowego przywódcę drużyny, a Brazylijczyk jak przystało na prawdziwego lidera celuje w prawdziwie wysokie cele jak zwycięstwo w rozgrywkach Ligi Mistrzów.

- Nasze cele są coraz wyższe. W zeszłym roku walczyliśmy o kwalifikację do Ligi Mistrzów, teraz chcemy ją wygrać – deklaruje Ronaldinho. – W poprzednim sezonie zacząłem dobrze, ale później doznałem kontuzji, a w dodatku Carlo Ancelotti tak naprawdę nigdy na mnie nie stawiał. Tym razem chcę grać na swoim najwyższym poziomie od pierwszego spotkania w sezonie. Teraz czuję się dużo ważniejszy. Czuję zaufanie moich kolegów z drużyny, klubu i kibiców. Odpowiedzialność to coś, co lubię i wcale się jej nie boję – podkreślał w wywiadzie dla "La Gazzetta dello Sport".

F1 & Hazard

erminho

Wysłana - 18 lipca 2009 19:33    Edytuj Cytuj
slusznie

mam nadzieje, ze Ronaldinho odzyska dawna swietnosc

licze, ze pomoze Milanowi odniesc koncowy sukces, czy to w LM, czy serie a .. choc bedzie ciezko, bo kadrowo jednak nie sa najmocniejsi

Doradca w dziale ,,Piłka nożna''

Nagrody w Typerze sfd.pl funduje Sklep Kibica [http://www.ISS-sport.pl]
Specjalista -

Odpowiedzi jest na 111 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.