witam, Czy po wykonaniu całego cyklu A6W (robie 3 dzien) , spadnie mi tez troche tłuszczu czy tylko wyrobia sie miesnie ?? do tego nie jem nic po 18 (przed 18 normalnie jem jak zawsze , tylko ze same dania beztłuszzcowe (kurczak , ryz , wazywa , owoce). jak bym dozucił do tego 30-60 minut rowerku dziennie to by juz cos dało ?? chodzi o spalanie tłuszczu. czy wykonywac moze tez zwykłe brzuszczki czy jak ?? Prosze o odpowiedz   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 21   Waga: 84   Wzrost: 175   Obwód klatki: nie wiem   Obwód ramienia: nie wiem   Obwód talii: nie wiem   Obwód uda: nie wiem   Obwód łydki: nie wiem   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: nie wiem   Aktywność w ciągu dnia: nauka   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: zaden , od niedawna A6W , siłka ok 1h dziennie , pluz mam zamiar rower dozucic 1h dziennie   Odżywianie: wczesniej wszystko , teraz niskotłuszczowe , ryz , kura , warzywo , czasami biało w proszku jak mi sie nie chce jesc a czuje głoda   Cel: szybka redukcja   Ograniczenia żywieniowe: brak   Stan zdrowia: lordoza   Preferowane formy aktywności fizycznej: czasu mam duzo , mozliwosci tez   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: białeczko czasem wypije   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: narazie nie   Stosowane wcześniej diety: zadna
Twoje postępowanie jest całkowicie sprzeczne z naszymi radami, które możesz znaleźć w innych postach. Dzięki A6W spalisz tyle tłuszczu (z całego ciała, nie z brzucha!), ile zużyją mięśnie brzucha na pracę, czyli niewiele.
Beatus, qui prodest, quibus potest
1168381155000
orkat
Wysłana - 09 stycznia 2007 23:56
czyli co mam dozucic do tej A6W zeby spalic tez tłuszcz na brzuchu ?? nie moge na rowerku pojezdzic ?? czy to nic nie pomoze ??
1168383374000
ellis ZASŁUŻONY
Wysłana - 10 stycznia 2007 09:53
Jeśli nie jesz po 18, dodatkowo masz dietę beztłuszczową/niskotłuszczową to masz złą dietę!
1) Zmiana diety, 2) Odpowiedni trening siłowy, niekoniecznie z ćwiczeniami na brzuch 3) Dodatkowo aeroby i/lub ewentualnie interwały, 4) Pomiary wagi i obwodów co 2-3 tyg., na tej podstawie korekty w diecie i aktywności fizycznej.
To jest rozwiązanie
1168419213000
Charon ZASŁUŻONY
Wysłana - 10 stycznia 2007 09:55
A6W możesz sobie darować, rowerek dorzuć, bo na nim już spalasz trochę kalorii a więc i tłuszczu, najważniejsza jest jednak dieta. Ułóż ją, a my ocenimy.
Beatus, qui prodest, quibus potest
1168419339000
orkat
Wysłana - 10 stycznia 2007 15:15
nie wiem co z ta dietą , zeby tak ursnac jak urosłem 2 lata to zbierac , siedzac przed kompem i w szkole bez zadnego ruchu jedzac wszystko co mi najdzie pod reke , sZczegolnie w nocy. a wiem ze działa na mnie to ze hjak jem mniej to chudne.Kiedys zastosowałem takie cos jak babki po ciązy (rano sama kofeina i potem mało jedzenia) to mi zeszło ze 3kg w tydzien.teraz waze 84kg , 23% tłuszczu , zeby było idealnie 15% tłuszczu to obliczyłem ze powinienem wazyc ze 75kg. A co do diety to poprostu mniej jem niz zwykle , mniej tłuszczu (nie zero ale mało). Pozadna dieta i tak mi nic nie da bo sam po sobie wiem ze nie jestem na tyle zdyscyplinowany zeby ja trzymac (odpowiednie skladniki codziennie , odpowiednie godziny). Poprostu staram sie jesc co 3 h , a jadłospisie mam wazywa , serek wiejski , kurczak , ryz , tłuszcz w kapsułkach chyba dozuce. No i cwiczenia 3 razy tydzien siłka, codziennie na brzuch i tyłek , i od dzisaj wzuciłem rowerek narazie po 10 minut bo i tak po tym (10minut) byłem spocony jak swinia.
1168438527000
orkat
Wysłana - 10 stycznia 2007 15:20
jak zdiecie wrzuce to cos doradzicie ??
1168438835000
ellis ZASŁUŻONY
Wysłana - 11 stycznia 2007 09:40
Krótko mówiąc musisz zmienić zasady na bardziej męskie
Męski trening siłowy 3 x tyg. całe ciało, 1-2 dni przerwy między sesjami. 1-2 ćwiczenia na partię po 1 serii. Na nogi, plecy, klatkę dodatkowo 1-2 serie rozgrzewkowe. Podstawowe ćwiczenia wielostawowe. Priorytet technika i progresja ciężaru.
Nie jedz po 18. To być może dobra zasada dla osób, które zupełnie nie kontrolują kaloryczności diety, ograniczają się do spacerów, ale nie dla osób, które ćwiczą z obciążeniem.
Nie jedz tłuszczu. Jak dodamy do tego jeszcze dietę niskokaloryczną to poziom testosteronu może być w opłakanym stanie. Chyba nie muszę tłumaczyć do czego służy ten męski hormon? Poza tym nie tyjesz od tłuszczu, który jesz, ale od tłuszczu, który magazynujesz. Jedzenie nie jest równoznaczne z magazynowaniem. W procesie magazynowania tłuszczu zasadniczą rolę odgrywają ogólnie kalorie i przede wszystkim węglowodany.
1168504812000
ODK
Wysłana - 14 marca 2008 19:49
ciul prawda cwicz kazda partie ciała 2 razy w tygodniu niecwicz nug cwicz tylko czsem łydki jezdzij duzo rowerkiem i biegaj to ci sie nogi ładnie wyyrobia a nie sa wolne. duze i brzydkie sam to wiem z doswiadczenia i biedanie jest to duzy pluz bo nieale redukuje ci tkanke tłuszczowa i wyrabia superwoa kondycjie. Zrób jak chcesz. posłuchaj mojej rady badz rade koleszkow. Cya.
1205520545000
ODK
Wysłana - 14 marca 2008 19:50
sorki ze tak ciulowo pisałem. Niewyraźnie, poniewaz się śpieszyłem.
1205520647000
Duda11
Wysłana - 14 marca 2008 20:10
ODK głupiś? Każdą partię wystarczy ćwiczyć raz w tygodniu, ćwicząc więcej możesz spalić mięśnie, dlaczego ma nie ćwiczyć nóg? Z bieganiem się zgadzam, ale i to trzeba robić z głową żeby coś pomogło.