Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 4522 razy
słowa kluczowe:
Autor

5kg w 43 dni !

Zbychu69

Wysłana - 01 grudnia 2006 23:35    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam wszystkich mam wielki problem , mam za***ista niedowage i postanowilem ja zwiekszyc o okragle 5kg w max 42 dni. Jest to mozliwe i wykonalne ? Waze 60kg przy 181 cm wzrostu na silke zaczalalem chodzic od niedawna(3 tyg) chodze 3 razy w tyg. Policzylem sobie mniej wiecej ile powinienem wcinac i wyszlo mi ~2,5k kalorii. Nie chce kupowac sobie jakies kreatyn czy innego rodzaju tabletek , plynow. Jakies konkretne rady mile widziane i co i kiedy powinienem jesc bo z tego co czytalem wczesniej wynika tak:
-na sniadanie WW wiadomo szybko sie wchlona
-pozniej jemy co popadnie do kolacji
-jemy przed silka
-jemy po silce
-jemy kolacje
-jemy przed snem - tutaj sie dziwie bo srednio to zdrowe ale Dobra bede jadl przed snem :P

Co powinienem jesc w poszczegolnych posilkach. Liczenie kalorii tez srednio mi sie podoba wolalbym jakies konkretne rady typu :
-na sniadanie wcinaj chlebek z miodzikiem - rano nigdy nie chce sie jesc
-do szkoly wez sobie 3 bulki z szynka
-przyjdziesz do domu zjedz obiad (ziemniaki surowka miecho / ryz kurczak(mam 1-2 razy w tygodniu)
itp.
I jeszcze dodatkowe pytanko: ile kcal dziennie powinienem robic ponad miare zeby zrobic te 5kg w 42 dni ?
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 02 grudnia 2006 00:03 
W większości przypadków polecamy:

Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł
Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

MoonBlade

Wysłana - 02 grudnia 2006 00:03    Edytuj Cytuj
Idź na jakość nie ilość. Możesz zrobić 5kg. ale to niebędą mięśnie. Pozatym podstawa to DIETA, poczytaj posty podwieszone, ułuż a tutejsi specjalisci Tobie pomogą. Pozatym tak "zdrowo" 2kg/miech.. pozdro

Destiny is in your hands.

Charon ZASŁUŻONY

Wysłana - 02 grudnia 2006 00:24    Edytuj Cytuj
Kilogram tłuszczu to ok 7000kcal, na syntezę kg mięśni potrzeba ok 6000kcal. Przy 5kg w 42 przy założeniu, że całość kalorii "pójdzie" w tłuszcz potrzebujesz nadwyżki kalorycznej ok 830 kcal dziennie, jeżeli w mięśnie 715.

Skąd te kalorie będą pochodzić to już Twoja sprawa. Pytanie tylko, czy będziesz miał nadwyżkę.

Beatus, qui prodest, quibus potest
Ekspert -

stódentkat

Wysłana - 02 grudnia 2006 11:50    Edytuj Cytuj
później jemy co popadnie do kolacji <- to się nazywa dietą chaosu, totalnego chaosu; 2 kg w 42 dni to dobry wynik; masz za ambitne cele ja tak uważam;

Istnieją trzy rodzaje kłamstwa: przepowiadanie pogody, statystyka i komunikat dyplomatyczny.

Beret86

Wysłana - 02 grudnia 2006 12:24    Edytuj Cytuj
ja gdy zaczalem cwiczyc wazylem 68/69 jadlem w sumie bardzo malo... gdy zaczalem cwiczyc ulozylem diete i w ciagu miesiaca wazylem juz 73 kg... pozniej to juz normalnie na wadze przybieralem, ogolnie na poczatku jak zaczniesz jesc duzo 5 posilkow to bedziesz mial taki skok na wadze

Zbychu69

Wysłana - 02 grudnia 2006 22:55    Edytuj Cytuj
Kurde to nie pomogliscie mi zabardzo oprocz tego posta mowiacego ze musze robic +800kcal ciezko bedzie ale musze sprobowac anyway dzieki

lubien

Wysłana - 02 grudnia 2006 23:57    Edytuj Cytuj
pomysl logicznie , chyba 5 lat nie masz , nikt tutaj nie napisze Ci od A do Z calej Twojej diety z kilku waznych powodow po 1 nikt nie wie co lubisz a czego nie lubisz po 2 nikt nie wie na co reaguje Twoj organizm np nie ktorzy maja gazy po czyms a Ty ich mozesz nie miec po 3 nikt nie ma tyle czasu zeby poswiecic go dla 1000 osob dziennie i pisac im diety i nic innego nie robic i takich powodow jest kilkanascie co najwyzej mozesz dostac glowne wskazowki nakierowujace Cie na jakis cel i tyle sciagnij dziennik posiłkow tutaj na forum jest autorstwa darkthorna i jedziesz z zarciem

http://video.google.pl/videoplay?docid=6215266177441696669&q - zbychu zajrzyj tutaj, tu jest co nieco na temat Twojego postu

Zmieniony przez - lubien w dniu 2006-12-03 00:06:26

duzo i wszystkiego :]
[http://www.sfd.pl/temat291100/] -55dni ,2xKO by LUBIEN
[http://www.sfd.pl/TEST_%2D_Sports_One_Masa_by_lubien-t312770.html] - Test Masowy Sports One start 26.01.07

hades89

Wysłana - 03 grudnia 2006 13:38    Edytuj Cytuj
mialem ten sam problem co ty, w wakacje wazylem 60 kg z wzrostem 181 cm a teraz waze 70 kg, chodze na silke 2 miechy po miesiacu cwiczen zakupilem sobie kreatyne z vitalmaxa 1200 gram i wpc z ostrowi 3600 gram, w miesiac kretki zjadlem okolo 300 gram i bialka okolo 1800 gram i przytulem po miesiacu 5 kg !! jem na sniadanie buleczke + zupe mleczną z platkami na drugie sniadanie biora 3 bulki do szkoly, po treningu obfity obiad, 2 godziny po obiedzie jakis maly posilek, i na koncu kolacja kolo 23, bialko pije 2 razy dziennie, nie licze kalori i masa idzie niesamowicie !! na tydzien conajmniej 1 kg !!

mitchel

Wysłana - 03 grudnia 2006 15:07    Edytuj Cytuj
Hades sądząc po fotce w profilu to faktycznie masa Ci idzie niesamowicie

meserszmit

hades89

Wysłana - 03 grudnia 2006 16:53    Edytuj Cytuj
no a jak ma sie to cos :D

Zbychu69

Wysłana - 03 grudnia 2006 17:54    Edytuj Cytuj
Tak sobie licze mniej wiecej kalorie i wczoraj mi wyszlo + ~300-400 troche malo ale ciezko tak jesc i jesc. Jeszcze mam 1 pytanko jak wy zjadacie ta oliwe z oliwek chyba nie bierzecie butelki i nie pijecie tylko w jakis salatkach czy cóś ?

Odpowiedzi jest na 4 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

5kg w 43 dni !

Strony:  pierwsza  2  3  4   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.