Poniedziałek Klatka Płasko 3serie piersza seria 12 razy druga seria 10 trzecia 8 Skos 3 serie 12 10 8 Klatka na wąsko 3 serie 12 10 8 Rozpiętki 12 10 8 + Triceps 5 cwiczen po 3 serie 12 10 8 Potem Weider 24
Wtorek Barki+Biceps
Braki 4 serie po 3 poturzenia 12 10 8 Biceps 4 serie po 3 x 12 10 8 Kapturki 2 serie po 4 x 12 10 8 Brzuch ławka
Środa Plecy
4 cwiczenia po 3 serie 12 10 8 + Nogi 2 cwiczenia 12 10 8 +Przed ramienia
Czwartek Brzuch
Piątek Klata triceps
co do zmiany definicja masa :) mi idzie masa plus zezba troszke
1. Daj ankiete 2. Zly podzial 3. Nie rozpisales cwiczen
Nastepnego dnia po klatce i tricepsie trenujesz barki - brak regeneracji barkow, ktorych przednie aktony pracuja przy wszelkich wyciskaniach. Dzien przed plecami trenujesz bicepsa - nie zrobisz plecow. Nogi razem z plecami - najgorszy z mozliwych podzialow.
Ekspert -
1269122968000
prezes1990
Wysłana - 20 marca 2010 23:14
Może ktos rozpisać mi dobry plan trenigowy który składa się z 5 dni w tyg
Ballomus zaliczył małą pomyłke-triceps nie może być cwiczony dzień po barkach[brak regeneracji], już lepiej dorzucić go w dzień barków...
Hmmm...podział na 5 dni?
Ramiona Nogi Klata off Plecy+tył barków Barki[bez tyłu barków] off
Jakby były problemy z regeneracją tricepsu przed klatką, to klata dzień przed plecami, a dzień wolny zaraz po nogach...
Specjalista -
1269129423000
Ballomus
Wysłana - 21 marca 2010 10:42
Morepower - oczywiscie Twoj rozklad jest ok, ale nie do konca sie z Toba zgodze. Nie powinno sie cwiczyc tricepsu dzien po klatce, ale akurat przy barkach az tak sie nie zmeczy. W wiekszosci planach jest to kilka serii wyciskan i tyle.
Zreszta rozklad, ktory podalem, jest rozkladem Pumy (z jedna zmiana zaproponowana przez Huberta - zeby miedzy nogami a plecami byly 2 dni przerwy) http://www.sfd.pl/trening_na_5_dni-t574701.html
Pozdrawiam
Zmieniony przez - Ballomus w dniu 2010-03-21 10:42:43
Ekspert -
1269164523000
MOREPOWER
Wysłana - 21 marca 2010 20:49
No widzisz...to tak samo wspomniany Hubert pisał, że triceps jego zdaniem NIE powinien pracowac 3 razy w tygodniu w ogóle-raz przy sesji ramion, raz przy klatce i raz przy barkach[tzn. przy planie, w którym właśnie coś takiego wynikało].
Osobiście wydaje mi się, ze to, co zaproponowałem w tym temacie może być"złotym środkiem". I fakt-triceps przy barkach raczej słabo pracuje, nadmieniałem o tym nieraz, że mi osobiście się nigdy tak przy barkach nie męczył[najbardziej przy wyciskaniach, a tych na barki się za dużo nie robi, bo najczęściej tylko jedno] ale na wszelki wypadek i tak bym nie trenował tricepsu dzień po barkach...decyzja należy do autora. To też jeszcze zresztą zalezy od tego jak ma wyglądać sesja barków.
Zmieniony przez - MOREPOWER w dniu 2010-03-21 20:51:46
Specjalista -
1269200953000
Hubert81
Wysłana - 21 marca 2010 21:00
MOREPOWER to dotyczyło planów trzy-cztero dniowych. W tym przypadku gdy trenujemy każdą partie osobno to logiczne że nie łączymy. Zaczynanie tygodnia od treningu ramion też jest dla mnie niezrozumiałe. Lepiej zacząć od największej partii, a ramiona zostawić "na deser". Zresztą podział podsunięty przez Ballomusa był określany przez pumę jako optymalny, co zresztą mogę potwierdzić, gdyż przekonałem się o tym na własnej skórze.
Hmm, nie byłem pewen co do tego podziału-tzn. pamiętam, że Puma podawał optymalny przykład planó 5-dniowych ale...nie pamietałem już do końca jaki był ten rozkład. Skoro tak....ufam wam i twojej skórze Hubert.
Aha, co do rozkładu Ballomusa-i tak zalecałbym tył barków przenieść w takim wypadku raczej do pleców...