Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

4 nurtujące mnie pytania.

Shen_bydg

Wysłana - 28 września 2009 21:42    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam... mam do was 4 męczące mnie od jakiegoś czasu pytania. Proszę kogoś kompetentnego aby się wypowiedział.

1. Ryż - dlaczego brązowy a nie biały? Co się stanie jeśli będę jadł tylko biały? Czy zaburzy to dietę?
2. Różnorodność diety - dlaczego nie można jeść codziennie tego samego tylko ją urozmaicać? Czy chodzi tylko o to aby mi się nie przejadło czy raczej o coś innego?
3. Godziny jedzenia - mam problem ponieważ 2 razy w tygodniu pracuję w nocy jako barman. Czy mogę w tym czasie tzn. w nocy jeść normalne posiłki? Lub co np mogę jeść o północy i 3 nad ranem. Zakładam, że spać idę około 5 rano
4. Kasza - Czy lepiej jeść kaszę gryczaną czy jęczmienną, czy może nie ma różnicy a jeśli jest to jaka?
5. (doszło po edycji) - czy konieczne jest jedzenie takiej ilości tłuszczu która wychodzi z obliczonej diety. Mógłbym np zamienić jakąś wartość kaloryczną z tłuszczu na węglowodany i białko?

Z góry dziękuję
Pozdrawiam

Zmieniony przez - Shen_bydg w dniu 2009-09-28 21:45:33

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 września 2009 21:48 
W większości przypadków polecamy:

Trec - NitroBolon

CENA: 134.00zł
Universal Nutrition - Storm

CENA: 135.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

s.m.p.a. ODŻYWIANIE

Wysłana - 28 września 2009 21:48    Edytuj Cytuj
1 ponieważ brązowy ma niższy indeks glikemiczny .... co to jest poszukaj w wyszukiwarce
2 możesz jeśc codziennie to samo, ale czasem zrób odbitkę to stanowi szok dla organizmu i metabolizm się nakręca
3 jesz tak samo jak w dzień tylko przekładasz godziny posiłków
4 i ta i ta jest dobra niży ig ma jęczmienna ale obie są bardzo ok
Ekspert -

debee

Wysłana - 28 września 2009 22:09    Edytuj Cytuj
5. nie ucinaj tłuszczy.. są bardzo potrzebne organizmowi, a było o tym w c**j artów, np: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE-t369407.html
Znawca -

Shen_bydg

Wysłana - 28 września 2009 22:38    Edytuj Cytuj
dobrze... więc teraz wracając do ryżu...

Ryż biały ma IG 70
Ryż brązowy ma IG 55
Ryż długoziarnisty ma IG 56 ( a jest biały) czy w takim razie mogę jeść ten długoziarnisty?
Chyba najlepiej przerzucić się głównie na kaszę

A makaron? ma też dość wysoki bo aż 65... czy w takim razie nie powinno się go aż tak często jeść na rzecz brązowego ryżu i kaszy?

Dziękuję bardzo za dotychczasowe odpowiedzi

debee

Wysłana - 28 września 2009 22:52    Edytuj Cytuj
biały też możesz jeść ale po wysiłku fizycznym. Przed lepiej te produkty z niższym IG, więc np ryż brązowy, kasze, makaron z mąki durum. Makaron tradycyjny raczej też polecam po wysiłku ..
Znawca -

koles08

Wysłana - 29 września 2009 09:14    Edytuj Cytuj
zwykly ryz makaron maja IG 80 czyli wysokie raczej po trneingu ryz parboiled ma IG ok.65 a durum 55,razowy 45 wiec przed,chociaz wcale nie jest konieczne jedzenie wegli o wyzszym IG po trneingu mozesz opierac sie tylko na niskich/srednim
Ekspert -

Rybas

Wysłana - 29 września 2009 09:43    Edytuj Cytuj
Nie popadajmy też w skrajności jak jesteś typem ektomorfika bez tendencji do zalewania to nie powinno Ci wiekszej róznicy robić czy wybierzesz biały czy brązowy.

Pozdr.

Zmieniony przez - Rybas w dniu 2009-09-29 09:43:42

"The pain you feel today will be the strenght you feel tomorow"

Podsumowanie redukcji 2011:
[http://www.sfd.pl/MolderDist_%26_Rybas__Debiuty_2011_str._192-t560045-s219.html]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

4 nurtujące mnie pytania.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.