Cześć, proszę Was o opracowanie jakiegoś planu treningowego na biceps i triceps(z resztą będę improwizował) bo do września muszę mieć 36cm w łapie a teraz mam 32.. Napiszcie jakie serie, ile powtórzeń, jak często ile te mięśnie potrzebują na regenracje i co mogę ewetualnie wziąźć, bo wiem że całkowicie bez niczego nie ma szanssss! tylko żeby łączna suma odźywek (koksy nie wchodza w gre) nie przekraczała 200 zł na przestrzeni tych 5 miesięcy!
"Więcej potu na treningu, mniej krwi w boju"
1.Ile czasu już trenujesz-czy robisz to systematycznie-jeśli tak-to ile czasu. Jeśli nie-to opisz jakie odstępy i jakie okresy treningów? 2.Jak trenowałeś ostatnio:3-6 miesiecy-konkretny plan treningowy zawierający: -rozkład tygodniowy treningów(z podziałem na grupy mięśniowe), -ćwiczenia, serie, powtórzenia, procentowe cięzary, długość przerw pomiędzy seriami jaką stosowałeś, -jakie efekty przyniósł ten trening-konkretnie:masa, tłuszczyk, rzeźba, wytrzymałość, siła, zmęczenie, spadek wagi, itd.??? 3.Opisz konkretnie swoje cele-co chcesz osiągnąć: siłę, masę, wytrzymałość, rzeźbę...??? 4.Podaj swoje możliwości czasowe i sprzętowe. 5.Podaj przeciwwskazania medyczne o ile takie są.
1.Nie trenowałem na siłce, ogólnorozwojówka od 4 miechów. 3. Chce osiągnąć masę czyli te 4 cm! 4. nie ma problemu wszystko jest 5. mam 192 wzrostu i nie mogę przeciążać kręgosłupa...
1047499225000
_bohun_
Wysłana - 12 marca 2003 21:02
Napisz jeszcze jakie miales efekty do tej pory i podaj swoj obecny plan
SFD RULEZZZZZZZZ
SFD RULEZZZZZZZZ
Znawca -
1047499358000
SFD
Wysłana - 12 marca 2003 21:12
Nie mam palnu bo nie trenuje na siłce, trenuje sztuki walki i mamy 2 razy w tygodniu niezły wycisk wiesz pompeczki brzuszki bieganie itd. a mam 32 w łapie i chcę to zwiększyć o 4 cm w 5 miesięcy, acha mam 16 lat i 74 kg...
1047499934000
Admiral
Wysłana - 12 marca 2003 21:12
Może ci to podpasuje typowa masa powinno dać dobre efekty ale na wszystko trzeba czasu może jakiegoś gainera dokup będzie lepszy efekt A oto plan Poniedziałek 1.Klatka(16) a) wyciskanie skos 8-6 x 6 b) wyciskanie płasko sztangielek 8-10 x 4 c) rozpiętki skos 12 x 3
2. triceps(10) a) Wyciskanie francuskie za głowę 8-6 x 5 b) ściąganie drążka 12 x 5 Wtorek 1. Nogi(20) a) przysiad 8-6 x 6 b) wyciskanie na suwnicy 12 x 4 c) Martwy ciąg na Prostych 8 x 4 d) Lydki wspięca nz obciążeniem 8 x 6
Środa ----------- Czwartek 1.Plecy(18) rozgrzewka podciąganie do karku a) Ławka rzymska wyprosty 15 x 4 b) Sciąganie w poziomie wyciągu 12 x 4 c) wiosłowanie sztangielkami 8-6 x 6 d) Wiosłowanie końcem sztangi 8 x 4 e) Szrugusy 12 x 5 2.Biceps(8) a) sztanga prosta 8-6 x 4 b) sztangielki suspinacja na siedząco 12 x 4
Piątek 1. Barki (14) a) Wyciskanie sztangi z przodu 10-6 x 5 b) Wznosy sztangielek przodem 12 x 4 c) wznosy sztangielek bokiem 12 x 4 d) wznosy sztangielek w opadzie 12 x 4
No trening jest niezły ale na takie coś mam za mało czasu i tu chodzi stricte o łape. Acha i nie martwcie sie że nie proporcjonalnie bede wyglądał bo teraz mam za duż klate w stosunku do łapy więc się to wyrówna. A lepszy gainer czy kreatynka? albo cosik innego??
1047500643000
Kruszek
Wysłana - 12 marca 2003 23:21
Ten trening który tu zapodano jest troszeczkę kulawy, chociażby grzbiet - wychodzi aż 18 serii wszystkich ćwiczeń! Przecież to jestkompletna strata czasu. Klatka i triceps przed udami to też dziwny pomysł, ale przejdźmy do sprawy zasadniczej - masz dopiero szesnaście lat i obawiam się ze ten trening byłby dla ciebie jednym z najgorszych wyborów - wątpie czy jesteś przygotowany na poważny plan masowy, więc powiedz mi lepiej jaki był ten trening ogólnorozwojowy.
-Czy przewozi pan ze sobą szwajcarska walutę? -Nie! Tylko Zegarki...Nie! Zaraz! Jeden zegarek! Z kalkulatorem... -Doprawdy? -Tak, przeliczałem na nim kurs walut aż przestał odliczać czas... -zgrabnie powiedziane...
Vecht of sterf - Je bent een kleine stinkende vieze zuigende kankerhoer!
Ekspert -
1047507669000
SFD
Wysłana - 13 marca 2003 07:07
Może byc ogolnorozwojowy + suplmentacja bylebym do wrzesnia mial 35-36 w lapie i dobra kondyche bo trenuje sztuki walki.
1047535673000
K_O_B_E
Wysłana - 13 marca 2003 07:25
jesli chodzi o bica to cwicz normalnym treningiem tzn.: - uginanie rak ze sztanga prosta 8-10x 3-4 - sztangielki chwytem mlotkowym 8-10x3-4
mi po takim treningu i jednym cyklu kreatynowym w 3 miesiace lapa poszla o 5cm z 33cm na 38cm
btw: teraz jade plan 3cm w miesiac - zobaczymy jakie beda efekty