Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 3255 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Uderzane
40 URODZINY TYSONA!!! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: urodziny tysona
Autor "40 URODZINY TYSONA!!!"   

jarzynek
 Wysłana - 30 czerwiec 2006 08:58        | zgłoś naruszenie regulaminu

Dziś żelazny Mike Tyson obchodzi swoje 40 urodziny. Niezła imprezka szykuje się w Caesar's Palace. Ja osobiście życze mu żeby sobie spokojnie dożył starości i zerwał z nałogami które go tak od pewnego czasu dręczą i wyjścia z ***anych długów

"Nie jestem Matką Teresą. Ale nie jestem też Charlesem Mansonem" (M.Tyson)

przyznaj SOG'a specjaliście

kuba_zgora
 Wysłana - 30 czerwiec 2006 09:03      [zgłoszenie]

Wszystkiego najlepszego Mike

Ab ovo usque ad mala..

odi profanum vulgus et arceo..

przyznaj SOG'a

jarzynek
 Wysłana - 30 czerwiec 2006 09:04      [zgłoszenie]

40 lat temu, dokładnie 30 czerwca 1966 roku, w najgorszej części Brooklynu, tak zwanym Brownsville urodził się syn Lorny Smith i Jimmyego Kirkpatricka - Mike Tyson (nazwisko odziedziczył po wciąz formalnym mężu matki niejakim Perselu Tysonie).
Nie było by w tych narodzinach czegoś aż tak niezwykłego gdyby nie fakt, że rozpoczęły życie nie tyle co człowieka tyle co legendy. Mike Tyson był ponad 20 lat niesamowitym uosobieniem strachu Białej Ameryki - bojaźni przed kwintesencją "wielkiego, silnego czarnucha, który chce nokautować, zabijać, krzywdzić ludzi, który jeszcze tej nocy przyjdzie po twoją córkę" - jak sam Tyson określał swój wizerunek kreowany przez media. Mike Tyson był rzeczywiście odbierany przez społeczeństwo jako "najgorszy człowiek na Planecie", jako ten, przed którym stawia się mur dzielący getto od drapaczy chmur i jako ten, kto ten mur nie przeszedł tylko rozbił. Jeden człowiek potrafił wprawić w nieustanny hipnotyzm setki milionów ludzi na całym świecie - obojętnie czy ktoś lubi boks, obojętnie czy ktoś jest stary czy młody, obojętnie czy Biały czy Czarny ... każdy wie kto to jest Tyson i co reprezentuje. Przez te wszystkie lata prasa "nakręcała" demonizowany wizerunek Mikea Tysona, różnego rodzaju liderzy społeczni powtarzali swoją mantrę o tym jakim to Tyson jest zwierzęciem, organizacje kobiece pikietowały każda walkę od wyjścia z więzienia, raz po raz powstawały nowe, często absurdalne, sprawy sądowe rzekomych ofiar "Żelaznego" - TAK, Mike Tyson stał się celem i wrogiem wszystkich. Osaczony i zdezorientowany Tyson nie potrafiąc się przeciwstawić światu, który go otaczał zaczął podążać wprost z nim - tak mimowolnie dostosowując się do zapotrzebowania mass, do roli, którą mu już wymyśloną, do życia, który mu już narzucono. Wielokrotnie słyszano jakoby Tyson był "złym modelem personalnym", "spaczonym wzorcem osobowym" w moim odczuciu taki myślenie jest błędem z samej idei. Mike nie był filozofem, sławnym pedagogiem, czy inną subiektywnym myślicielem, to był bohater i należy abstrahować od tego jaki wydźwięk słowo "bohater" ma. To był bohater Czarnych, ciemiężonych Czarnych, którzy tak bardzo identyfikowali sie z nim. To był bohater sukcesu, talentu i wielu innych rzeczy. A jego życie ? Myślę, że to był jeden, potężny krzyk o pokój dla siebie wydobywający się z jaźni przestraszonego, rozgniewanego, samotnego i bardzo zagubionego niezwykle utalentowanego, dramatycznego człowieka.
Po co ta wyprawka ? Chce tylko zasugerować, że w temacie "Mike Tyson" od pewnego, już długiego czasu, "bokser" nie był postacią pierwszoplanowa. Ale dziś jest święto!

Wszystkiego najlepszego Michael!
wewnętrznego spokoju

Z wyrazami olbrzymiego szacunku,

bokser.ORG

"Nie jestem Matką Teresą. Ale nie jestem też Charlesem Mansonem" (M.Tyson)

przyznaj SOG'a specjaliście

grom1234
 Wysłana - 30 czerwiec 2006 09:59      [zgłoszenie]

To wbijamy na impre

[http://www.sfd.pl/temat279968] - Wejdź i przyznaj SOG'a

*** Mafia Ślązaqf ***

przyznaj SOG'a

dragon1987
 Wysłana - 30 czerwiec 2006 10:39      [zgłoszenie]

Hehe,najlepszego

przyznaj SOG'a

marek428
 Wysłana - 30 czerwiec 2006 15:48      [zgłoszenie]

Najlepszego

Ciekawe kto organizuje ta impreze?

"Bicepsy to możesz sobie wyrobić na siłowni,ale jaja się ma albo nie" JLB

przyznaj SOG'a

Bahamut
 Wysłana - 30 czerwiec 2006 21:56      [zgłoszenie]

Znajomi zapewne albo on sam.

DORADCA DZIAŁU ZDROWIE
DORADCA DZIAŁU COMBAT&SAMOOBRONA
MODERATOR DZIAŁU ZDROWIE

przyznaj SOG'a

DaroNigga
 Wysłana - 1 lipiec 2006 02:12      [zgłoszenie]

z nalogow i z dlugow to watpie zeby wyszedl...
kiedykolwiek

Zmieniony przez - DaroNigga w dniu 2006-07-01 02:13:41

przyznaj SOG'a

malutka_k
 Wysłana - 6 lipiec 2006 15:16      [zgłoszenie]

ale szcescia zawsze mozna zyczyc

przyznaj SOG'a

xwmn
 Wysłana - 14 luty 2007 00:02      [zgłoszenie]

SZACUNEK DLA MIKE'A PASJONATA MISTRZA RINGU - ECT
a to co robi ze swoim zyciem, nie mi to oceniac.

wild punch

przyznaj SOG'a

The Beast
 Wysłana - 14 luty 2007 00:58      [zgłoszenie]

daj spokój człowieku, idź i nie wracaj

Zwycięsca może być tylko jeden!

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

40 URODZINY TYSONA!!!

Strony: 1 2

<< Reprezentacja Polski na amatorskie ME w boksie / Początkujący thai boxer >>

Podobne: WALKI Mike'a Tysona!!!!!!! | 65 urodziny Joe Fraziera !

Warto przeczytać: ryz jest dziki | warzywa wlóniste | pierwszy cykl nie testosteron | sprawnosc motoryczna | slodkie ziemnkiaki | 9 lat stazu | trenig z workiem | champion 2 | trenbolon 250 | undisputed ii | leki przeciwdepresyjne | t3 a samopoczucie | trenbolon stezenia | kostce do gry | miesien ledzwiowy | kolobrzegu | przyrosty testosteron | myspace | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL