Witam.. Mam pytanie odnosnie cwiczen.. Gdyz zastanawiam sie zeby liznac troche zapasow.. dotychczas trenowalem tylko boks i kickboxing ,no i silownia.. Teraz chce dalej trenowac ale dorzucic zapasy..
"Musisz świecić przykładem odwagi, honoru, żarliwej dla Narodu służby"
Znawca -
1257684718000
Rafał_B
Wysłana - 08 listopada 2009 13:54
Przy takiej ilości treningów musisz mieć rewelacyjną dietę i regenerację - tyle na pierwszy rzut oka.
Jeśli każdy trening jest odpowiednio ciężki, to nie ma szans na sukces. Wg mnie po jakimś czasie się przetrenujesz. Jak zawodowcy robią 2 treningi dziennie, to odbywają się one odpowiednio rano i wieczorem, a nie po sobie.
To oczywiście tylko moje spostrzeżenia. Są różne podejścia...
Renek, byłeś szybszy
Pozdrawiam
Zmieniony przez - Rafał_B w dniu 2009-11-08 13:54:36
ale miedzy zapasami a kickboxingiem mam 1,5h przerwy
narazie zobacze jak bedzie szlo ,jak bede czul ze padam to zmienie plan..
pozdro
Nosił wilk razy kilka - ponieśli i wilka.
1257685159000
tomekg109
Wysłana - 08 listopada 2009 13:59
ja piernicze chłopie podziwiam. sluchaj, zarzucilbys trening swoj fbw na silce? probuje cos sklecic ale no im wiecej wzorow tym lepiej mi to wyjdzie. zarzuce sogiem:)
1257685185000
renegat44 SZARY
Wysłana - 08 listopada 2009 14:04
co tu podziwiać? chyba każdy za małolata miał taki okres że myślał "im więcej tym lepiej" sam takie coś przerabiałem i jakbym ci napisał ile mi schodziło na treningi to byś nie uwierzył ,ale to wszystko do czasu.........
"Musisz świecić przykładem odwagi, honoru, żarliwej dla Narodu służby"
Znawca -
1257685462000
Thats_Nice
Wysłana - 08 listopada 2009 14:05
A *klatka -plaska 3s -rozpietki 3s *nogi -uginanie lezac 3s -prostowanie siedzac 2s *plecy -podciaganie na drazku 3s -dociaganie sztangi do klatki 3s *barki -unoszenie na boki 3s -unoszenie sztangi przed siebie 2s *tric -pompki na poreczach 2s *bic - ''21'' 2s *lydki -wspiecia na palcach *kaptury -szrugsy 2s
+ brzuch (kółko)
B *klatka -skos z hantlami 3s -wyzzszy skos sztanga 3s *nogi -przysiadu 3s -wykroki 2s *plecy -martwy ciag 3s -wioslowanie 3s *barki -unoszenie sztangi z klatki 3s -unoszenie do brody 2s *tric -francuzy 2s *bic -mlotkowe 2s *lydki -wspiecia 2s (z ciezarem) *kaptury -wrzucanie sztangi z bioder do brody 2s
+brzuch
renek caly czas o Tym mysle.. Narazie tydzien zobacze na Tym planie.. jak bedzie kaszana to bede lizal tylko zapasy.. bo uderzanych juz mam troche za Soba..
Zmieniony przez - Thats_Nice w dniu 2009-11-08 14:06:45
Nosił wilk razy kilka - ponieśli i wilka.
1257685521000
tomekg109
Wysłana - 08 listopada 2009 15:17
hm... ja bym zrobil tak.. na silke 2x chodz,i teraz masz 8 treningow sw, zredukowalbym je do 5 w tyg (mysle ze 3x zapasy 2 x kickobxing bedzie idelanym rozwiazeniem jak chcesz trenowac obie dyscypliny) pozdrawiam i dzieki za rozpiske
1257689871000
Heniu90
Wysłana - 28 listopada 2009 17:29
dla mnie kompletnym nietaktem jest po silowni trenować KB a tak jak juz ktos wyzej pisal, albo dwa treningi dzien - rano i wieczorem albo jeden wieczorem, a tak to nie tyle ze sie zajedziesz ale szybko ci sie znudzi i nie bedziesz sie odpowiednio przykladac do treningow, kazdy jest tylko czlowiekiem i ma ograniczoną wytrzymalosc, lepiej trenowac raz dzienni i porządnie, niż dwa razy byle jak. Wiadomo, że wybór należy do Ciebie, dlatego jesli zdecydujesz sie trenowac tak jak piszesz to za miesiac daj nam znac co z tego wyszło Pozdrawiam
"Jaka jest najlepsza sztuka walki i dlaczego jest to bjj"
1259425769000
Jodan
Wysłana - 28 listopada 2009 20:57
dla mnie kompletnym nietaktem jest po silowni trenować KB
a dla mnie to jest bardzo sensowne rozwiązanie. trening sztuk walki ma charakter w dużej mierze koordynacyjny, więc trening siłowy częściowo niweczy jego efekty. najlepiej oczywiście rano siłka, wieczorem trening właściwy, ale nie każdy może sobie na to pozwolić. więc kompromis: siłka a potem trening wydaje się najwłaściwszy. można na odwrót i nawet przynosi to efekty, ale imo powyższa zasada sprawdza się lepiej, przynajmniej w moim przypadku.
50% rozpiski nic mi nie mówi więc może napisz, co chcesz osiągnąć na siłowni, tzn pod jakim kątem ćwiczysz? bo jeśli robisz siłę "kulturystyczną" to tracisz czas.
edit: minęły już 3 tyg, a to dość czasu na wyprowadzenie pierwszych wniosków. więc - jak poszło?
Zmieniony przez - Jodan w dniu 2009-11-28 21:05:10
No jak poszlo bez jaj 8 treningow sw i do tego ta silka 2 razy... bez sensu, chyba ,ze byl to jakis okres przygotowawczy do jakis zawodow, bo przez dluzszy czas na bank nie da sie tak , jak juz ktos wczesniej pisal lepiej rano + wieczor, albo silka przed SW, ale trening po treningu SW no nie widze tego... sam jestem ciekawy jaki kompromis wymysliles! Pozdrawiam!