Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
tak jak w temacie chce zaczac drugi cykl zeby na lato przypakowac chodzi mi o mase lepiej zeby byla dobrej jakosci bo po pierwszym cyklu 10 omki 10 deki 100 mety mnie troszke zalalo;]
wiec co byscie polecili? ostatni cykl byl pol roku temu przybylo mi 10 kg.   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 20   Waga: 105   Wzrost: 191   Obwód klatki: 115   Obwód ramienia: 43   Obwód talii: 94   Obwód uda: sporo   Obwód łydki: sporo   Staż na siłowni: 3 lata   Ilość spożywanego białka: wg diety   Ilość spożywanych węglowodanów: wg diety   Ilość spożywanych tłuszczów: j.w   Opis przebytych cykli sterydowych: jeden jak wyzej pisalem   Trening: 3x w tygodniu na mase   Cel cyklu: masa dobrej jakosci   Odstęp czasowy od ostatniego cyklu: 6m   Poziom BF%: niewiem   Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy): stoje;]   Stan zdrowia: b.d   Sklonność do łysienia lub porostu owłosienia: nie   PPM podstawowa przemiana materii: niewiem   Wyciskanie leżąc (MAX): nie sprawdzalem   Martwy ciąg (MAX): j.w   Przysiad (MAX): j.w
Dobry czas na zrobienie cyklu 1-12 testostron enan lub cypio 1-10 bold Było by trochę masy dobrej jakości.
Jak to widzisz ?
Specjalista -
1265558749000
methodmen
Wysłana - 07 lutego 2010 17:18
no mysle ze ok. a jak z dawkowaniem? zwroc uwage na moja wage 105kg inaczej musze dawkowac niz 85kg tak mi sie wydaje;]
1265559531000
Jendrek74
Wysłana - 07 lutego 2010 17:26
1-12 testosteron enan lub cypio 400mg ew 1-10 bold 400mg ew Takie dawki proponuję.
Specjalista -
1265559973000
methodmen
Wysłana - 07 lutego 2010 17:31
dzieki za odpowiedz Sog. bede mial to na uwadze ale mam jeszcze pare dni na poczytanie i dowiedzenie sie troche wiecej. ale chyba zrobie jak piszesz ale enan mnie moze zalac troszke
1265560266000
Jendrek74
Wysłana - 07 lutego 2010 17:35
Nie powinno w takich dawkach. Możesz zrobić progres dawek. Czyli zaczynasz od mniejszych i co drugi szot zwiększasz. Wtedy tak nie zalewa i jest fajny progres przyrostów masy i siły.
Specjalista -
1265560501000
odzywa18
Wysłana - 07 lutego 2010 17:36
zalezy tez od dlugosci cyklu, jak krotki to prop wino npp jak dluzszy to deka/bold + test
Ekspert -
1265560604000
methodmen
Wysłana - 07 lutego 2010 17:43
to raczej chcialbym jakis dluzszy cykl.
deca+blod? hmm no niewiem z tego co czytalem to dece sie zastepuje blodkiem. ale jak juz to jaki test do tego najlepiej dodac?
1265561002000
methodmen
Wysłana - 07 lutego 2010 17:45
boldkiem*
1265561126000
60thplace
Wysłana - 07 lutego 2010 17:46
najlepiej omo - wychodzi tanio, jest dobre stezenie, mozna zadko kluc, tylko ze miske warto pilnowac, a widac masz z tym troche problemow ;)