23-letnią mieszkankę Głogowa (Dolnośląskie) aresztował tamtejszy sąd pod zarzutem rozboju na 29-letnim mężczyźnie. Kobieta napadła na niego; dotkliwie pobiła i okradła poinformował w środę PAP rzecznik głogowskiej policji Romuald Szyszka. Do zdarzenia doszło kilka dni temu w Głogowie. Na policję zgłosił się pobity i okradziony 29-latek. Według jego relacji, nocą na jednej z ulic, nieznana mu kobieta, przewróciła go na ziemię i pobiła. Napastniczka m.in. kopała po głowie i twarzy. Potem przeszukała mu kieszenie zabierając znalezione w nich: pieniądze, dokumenty oraz telefon komórkowy.
"Mężczyzna, po ataku kobiety wymagał pomocy medycznej" - powiedział Szyszka. Funkcjonariusze z sekcji kryminalnej głogowskiej komendy, dysponując m.in. rysopisem sprawczyni, zatrzymali 23-letnią mieszkankę Głogowa. Sąd rejonowy aresztował ją. Za rozbój kobiecie grozi od dwóch do 12 lat pozbawienia wolności. -------------------------------------------------
No..i co w takiej sytuacji? Śmiać się, współczuć...?
Ludzie dzielą się na dwa rodzaje: popychających i popychanych
no jeżeli gościu został zaskoczony od tylca,uderzony czyms w łeb i oszołomiony to nie widze w tym nic śmiesznego z kolei faktycznie troszke siara jeśli dostałby bęcki 1 vs.1
"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"
www.pajacyk.pl www.kundelpolski.pl
Ekspert -
1168425954000
searme
Wysłana - 10 stycznia 2007 12:13
To się nazywa wojująca feministka
A poważnie to trzeba by też było zobaczyć ich oboje, mimo wszystko nie wierzę że to filigranowe dziewczę było a koleś kark 2 na 2...
"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."
1168427593000
abe.23
Wysłana - 10 stycznia 2007 14:07
Dobrze że nie zgwałciła, chociaż mogła :) to by był dopiero wstyd
keep smailing :)
1168434420000
Kot_88
Wysłana - 10 stycznia 2007 15:37
no z tego co tu pisze tro koles se po prostu szedl parkiem. Rownie dobrze mogl go w tedy w leb palnac gimnazjalista.
1168439839000
Kazik86
Wysłana - 10 stycznia 2007 15:49
Na pewno nie można się śmiać, to poważna sprawa. Do czego to już dochodzi? Wzdychać i stękać można tylko jak się słyszy takie wiadomości.
Dobrze że nie zgwałciła, chociaż mogła :) to by był dopiero wstyd
a ja wiem czy taki wstyd...ja to nieraz jak widze pewne dziewcze to nawet chciałbym...
"Chwila która trwa,może być najlepszą z Twoich chwil"
www.pajacyk.pl www.kundelpolski.pl
Ekspert -
1168444676000
wilk80 ZASŁUŻONY
Wysłana - 10 stycznia 2007 19:18
Sytuacja jak każda inna - co za różnica, kto jest sprawcą? Raczej nie była to uczciwa, ringowa walka, tylko atak z zaskoczenia. W tej sytuacji tym gorzej, bo przecież raczej się nie zakłada, że każda napotkana kobieta to potencjalny napastnik, czego o mężczyznach nie można powiedzieć (w parku wieczorową porą). A że wstyd? Wstyd to kraść i z dupy spaść, jak mówią, a nie dać się zaskoczyć przez osobę niebudzącą podejrzeń. Potwierdza się tylko to, o czym od dawna pisze się w tym dziale - ulica jest nieprzewidywalna...
"Istotą walki jest podniesienie duszy na wyższy poziom moralny" - J.Piłsudski "Teoria powinna być rozważaniem, a nie doktryną" - C.von Clausewitz "Where there's a will, there's a way" - K.Sakuraba
Znawca -
1168453083000
Shao Kahn
Wysłana - 11 stycznia 2007 09:18
Wczoraj podawali o tym informacje w Wydarzeniach na Polsacie, akurat byłem na basenie, ale kumpel mi opowiadał, że kolo miał ryj zupełnie rozbity, a laska rozmiarów standardowych, jakaś nieduża blondi. Ponoć obserwowała go w knapie, wyszła za nim, obaliła i zbutowała. Policja mówiła, że to nie była jej pierwsza ofiara, ale kolo przełamał wstyd i doprowadził do zlikwidowania tego niewątpliwego zagrożenia dla płci brzydkiej w Głogowie Chociaż personalia miał utajnione, i oczy na fotce zasłonięte Widział ktoś te Wydarzenia? Ciekaw jestem więcej szczegółow. Ciekawe, czy ta wredna baba coś trenowała... No i ile w ogóle jest takich przypadków, tylko że ich nikt nie zgłasza...
Ludzie dzielą się na dwa rodzaje: popychających i popychanych
1168503532000
searme
Wysłana - 11 stycznia 2007 09:26
Hmmm...przemyślałam temat dogłębnie i od jutra też zaczynam zbójować , to jak widać dochodowy interes i bezpieczny. Drżyjcie chłopy!
"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."
1168503973000
Mariusz_1979 KFD_Team
Wysłana - 11 stycznia 2007 09:36
nie ma się z czego śmiać. wielu facetów ma blokadę przed udeżeniem kobiety, poza tym może to był gość co na klate ciśnie 30 kg - to siły mogły być porównywalne, poza tym wyszedł z knajpy to raczej trzeźwy nie był
kumpel mi kiedyś opowiadał jak laska do niego pod dyskoteką podbiegła i zaczęła się do niego z łapami rzucać, co chłopak mógł zrobić? przewrócił laskę delikatnie na śnieg i poszedł