Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 2092 razy
słowa kluczowe: wzrostu 
Autor

16 lat i 163cm wzrostu

tromek1

Wysłana - 03 stycznia 2010 16:54    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam serdecznie.
Wzrost matki: 157
Wzrost ojca: około 178
(chociaż słyszałem również, że nie ma tu znaczenia wzrost rodziców, a dziadków, no cóż, dziadkowie są bardzo niscy)

Mam 16 lat i 3 miesiące. Obecnie rzuciłem używki - alkohol, papierosy. Staram się dobrze wysypiać.
Zawsze wszyscy mi mówili "Nie przejmuj się urośniesz", w wieku 13 lat pierwszy raz złożyłem wizytę u endokrynologa. Była to poradnia państwowa, i lekarka która mnie prowadziła chyba miała mnie po prostu głęboko gdzieś, bo mówiła cały czas że wszystko jest w porządku, ustalała wizyty raz na rok, nie przepisała żadnych leków.

Trafiwszy do liceum lekarka w gabinecie szkolnym powiedziała mi, że wcale nie jest ok, i że powinienem zacząć jakieś leczenie. I że raczej już niewiele urosnę. Wybrałem się więc do innego endokrynologa, tym razem prywatnie. Przypisał mi tabletki: Amitriptylinum VP, 25mg - dwie na noc. Obejrzawszy RTG Nadgarstka powiedział, że nasady kości jeszcze się do końca nie zrosły, ale już jest dosyć blisko. Powiedział, że nic nie obiecuje, i że mogę rzeczywiście albo nie urosnąć wcale albo parę centymetrów.

Teraz moje pytanie: co mogę jeszcze zrobić, by urosnąć? Podobno mężczyźni rosną do 21 wieku życia, z tego co jednak teraz widzę to tylko mit.... Czy są jakieś szanse bym dobił do chociaż 170cm?

Co z hormonem wzrostu, czy w moim wieku można go jeszcze podawać i jakie niesie to za sobą konsekwencje?

Pozdrawiam.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 03 stycznia 2010 17:43 
W większości przypadków polecamy:

Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

konrados09

Wysłana - 03 stycznia 2010 17:43    Edytuj Cytuj
Aminokwasy podobno pomagają

Opeth

Wysłana - 03 stycznia 2010 18:50    Edytuj Cytuj

Ogień w pięściach, garda chroni skronie.

and1ozi

Wysłana - 03 stycznia 2010 18:54    Edytuj Cytuj
Ten lek co Ci przepisała "Wskazania: Lek stosowany jest w leczeniu objawów depresji, a zwłaszcza stanów, w których pacjent wymaga uspokojenia."
info - http://www.zdrowastrona.pl/index.php?mact=Leki,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=179&cntnt01returnid=204

Zmieniony przez - and1ozi w dniu 2010-01-03 18:56:20

Colin93

Wysłana - 03 stycznia 2010 19:45    Edytuj Cytuj
no właśnie jak to jest z tym hormonem wzrpstu? czy to dziala jak np nasady z kości zrosły się? tromek1 masz zarost?

tromek1

Wysłana - 03 stycznia 2010 21:00    Edytuj Cytuj
mam leciutki, jesli chodzi o twarz

@and1ozi - tez sie zdziwilem, ale ten lek podczas snu stymuluje coś tam zeby wiecej hormonu sie wydzielalo

konrados09

Wysłana - 03 stycznia 2010 21:10    Edytuj Cytuj
tromek1 ja jestem starszy od ciebie o 4 lata niedługo o 5 i powiem ci ze tez mam słaby zarost:):) A wzrost to 180 cm

tromek1

Wysłana - 03 stycznia 2010 21:22    Edytuj Cytuj
jednak nie o zarost sie martwie, a wzrost

kur... wiocha straszna takim niskim być,

Driss

Wysłana - 03 stycznia 2010 21:46    Edytuj Cytuj
"Mam 16 lat i 3 miesiące. Obecnie rzuciłem używki - alkohol, papierosy."
Patrząc na te dwa zdania możesz sobie odpowiedzieć, dlaczego nie pomogłeś organizmowi w rośnięciu jak był odpowiedni czas :) Zacznij używać mózgu i nie popisuj się przed kolegami z tymi "używkami"

nioonia

Wysłana - 03 stycznia 2010 22:25    Edytuj Cytuj
po pierwsze BYLO...
po drugie, lekarze rozkladaja rece, a TY piszesz na forum?
w jaki spobo my mamy Ci pomoc?
stosuj sie do zalecen endokrynologa, nic wiecej nie mozesz zrobic
rozumiem, ze masz kompleksy, ale chyba powinienes bardziej siegnac po pomoc psychologiczna... masz dopeiro 16lat, jeszcze sie wszystko moze zdarzyc
Specjalista -

pashczur

Wysłana - 04 stycznia 2010 00:45    Edytuj Cytuj
Co jest nie w porządku?! Masz 4 ręce? Co jest złego w 163 cm wzrostu?
Ja w wieku 16 lat miałem 154cm wzrostu a teraz (20lat) 178, nie narzekałem nigdy i walił mnie mój wzrost, teraz sobie myślę że nawet jakbym miał 160cm to bym nie narzekał. Może jak dorośniesz zrozumiesz co mam na myśli. Mężczyźni rosną do 21 lat I TO NIE JEST ŻADEN MIT, to zależy od genów (najwięcej urosłem mając 17-18 lat bo ok 20 cm). Zarostu jeszcze nie mam więc jeszcze ze 2 cm urosnę (a może nie, mi to koło pały)

Zmieniony przez - pashczur w dniu 2010-01-04 00:45:44

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

16 lat i 163cm wzrostu

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.