Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

15 latek <-- odchudzanie proszę o pomoc

michal1995

Wysłana - 03 marca 2010 21:31    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam
Mam do was parę pytań. Najpierw coś o sobie. Mam 15 lat 174cm waga: 90 kg. Chciałbym znacznie schudnąć i nabrać ładnej sylwetki. Postanowiłem że zapiszę się na siłownie. Wiadomo bez żadnej diety nie osiągnę sukcesu. Próbuje przestrzegać 10 porad żywieniowych, unikać słodyczy i innych niepotrzebnych kalorii jednak i tak prosiłbym was o pomoc w ułożeniu diety. Do tej pory jadłem wszystko na co miałem ochotę i widać tego skutki.
Następne pytanie to czy kupować jakieś suple pomagające w odchudzaniu, mam na myśli coś w stylu karnityny, hmb może jakieś omega 3 kwasy itp.
I ostatnia prośba proszę o ułożenie jakiegoś planu treningowego na siłownie i ogólnie podpowiedzenie mi co mam robić. Będę probować dużo biegać lecz narazie jest b. słaba kondycja już po chwili sobie odpuszczam. Proszę o jakieś podpowiedzi ;d

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 marca 2010 09:21 
W większości przypadków polecamy:

APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

akneraj

Wysłana - 04 marca 2010 09:21    Edytuj Cytuj
Nie kupuj zadnych supli.

Jestes w wieku, gdzie organizm potrzebuje duzo witamin i minerałów. Diete jako takiej nie musisz miec, ale powinienes przestrzegac kilka zasad zdrowego odzywiania. Jedz czesto, co 2-3 godziny, nie objadaj sie, dodaj duzo ruchu.

W dziale jest kilka artykułów na temat odzywiania, mozesz ułozyc sobie diete tak by nie była dla ciebie 'ciezka', pamietaj, ze ona jest dla ciebie, a nie ty dla niej.

Jesli nie jestes pewny czegos zawze sie mozesz pytac.

Co do treningów, zobacz w dziale dla poczatkujących. Sa tam przykłady trenignów. Jesli wrzucisz tutaj, to pewnie tez ktos sprawdzi.
Znawca -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

15 latek <-- odchudzanie proszę o pomoc

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.