Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 390829 razy
Autor

10 wskazówek żywieniowych

Rothen

Wysłana - 22 lutego 2007 13:51    Edytuj  Cytuj
juby5_89 nie wiem dokładnie o co ci chodzi ? białko w dużej mierze przemienia się w glukoze więc oczywiście moze przemienić się w tkanke tłuszczową jak najbardziej choć o to wcale tak łatwo nie jest , bilans kaloryczny ma tutaj decydujące znaczenie

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.

kenio80

Wysłana - 27 lutego 2007 11:31    Edytuj Cytuj
Wiecie co, myśle że najwazniejsze jest zdrowe odzywianie. Lepiej jesc te sery twarogowe niz nie jesc ich wcale lub jesc jakis syf.
Niestety, wielu osob nie stac na mocno urozmaicone menu (2 rodzaje miesa dziennie), ryby (tez zdało by sie rozne rodzaje - tluste i nietluste), warzyw mnostwo, najlepiej zielonych itp itd.
Wszystko wiec pozostaje kwestia kogo na co stac i wowczas stara sie jakos to wszytsko polaczyc w jedna calosc.
Ja np. nie moge sobie pozwolic na oddzielne jedzenie bo wciaz zyje na garczku rodzicow, owszem zamiast wedliny syfiastej kupuja mi ser twarogowy lub tunczyka. Takze u mnie ser twarogowey stanowi podstawe bialka (2 lub 3 porcje dziennie po 150g), to tego piers z kuraka, na zmiane np ze sledziami (lub panga). Staram sie dorzucac zdrowych tłuszczy (tran, orzechy oliwa z oliwek). Ograniczylem do minimum potrawy smazone, staram sie jesc wiecej warzyw, wiecej swiezych rzeczy, niczym nie przetworzonych, wywalilem z diety chipsy, pizze (choć raz w miesiącu można ), piwko z umiarem.
Ale takie podejscie typu - nie jedz tyle sera bo...jest bez sensu, bo ludzie zupelnie sie zniecheca, nie majac innych mozliwosci (np odpowiednie miesko, ryby - co jest drogie)
Ja wyszedlem z zalozenia, ze lepiej zywic sie tak jak obecnie to robie, unikac tych złych nawykow zywieniowych, cwiczyc na silowni. Na pewno beda rezultaty o niebo lepsze niz jakbym prowadzil stary tyb zycia.
A jak bedzie mnie na to stac, to zapodam wowaczas takie produkty i tak urozmaice diete, ze bedzie wszytscacy glacy

Zmieniony przez - kenio80 w dniu 2007-02-27 11:33:00

Zmieniony przez - kenio80 w dniu 2007-02-27 11:39:16

Jacek R. KAIZEN

Wysłana - 27 lutego 2007 20:27    Edytuj Cytuj
Mysle Kenio ze wiem o co Ci chodzi, bo sam tez kiedys bylem na garku rodzicow a ich nie bylo stac na zapewnienie mi takiej ilosci miesa jak bym wtedy chcial.
Ale jednak ten twarog mozesz zastapic tunczykiem , z autopsji wiem ze nawet te tanie (w cenie twarogu lub tansze) sa lepsze od nabialu.
Jednak tunczyk to mieso i zdrowe kwasy tluszczowe a poprzez sporzywanie zbyt duzej ilosci twarogu mozesz nabawic sie problemow zdrowotnych.
Pewnie zaraz sie odezwa glosy ze tunczyk to ryba dlugowieczna i gromadzi metale ciezkie ale powiedzcie gdzie teraz mamy czyste srodowisko?
Jasne jest ze lepiej by bylo abys mogl dostarczac wiecej miesa ale jak sie nie ma co sie lubi to na razie lubi sie co sie ma.
A tak wogole to "szacuneczek "dla mlodego czlowieka za tak zdrowe podejscie do jedzenia.
POWODZENIA

Wal śmiało - odpowiem na każde pytanie

TRENING OSOBISTY 604 971 921
Znawca -

DonBartosz

Wysłana - 27 lutego 2007 20:34    Edytuj Cytuj
a jakie zdrowe kwasy tluszczowe ma tunak z puchy;p?

Jacek R. KAIZEN

Wysłana - 27 lutego 2007 20:45    Edytuj Cytuj
Kwasy tluszczowe omega 3, z tego co wiem to ludzie za malo jedza ryb, jasne jest ze lepsza by byla swieza rybka ale rozprawiamy przeciez rowniez o finansach.
A glownie chodzi o bialko, reszte w tanszy sposob mozesz dostarczyc do tego najwazniejszego(jednego z najwazniejszych)makroskladnika.
Wyprodukowanie bialka zwierzecego jest bardzo drogie(kuraki, wolowina itp)

Wal śmiało - odpowiem na każde pytanie

TRENING OSOBISTY 604 971 921
Znawca -

ripahza

Wysłana - 28 lutego 2007 13:32    Edytuj Cytuj
widze qazar że znasz się na tym bardzo dobrze.. jakbyś miał czas i by Ci się chciało to zerknij do mojego testu na redukcje.. Dopiero zacząłem i przydała by się weryfikacja diety itd.. przez jakieś eksperta..
Pozdrawiam

DonBartosz

Wysłana - 28 lutego 2007 14:32    Edytuj Cytuj
moj tunak z puchy ma 0t

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 28 lutego 2007 22:04    Edytuj Cytuj
wiec jest walek z napsiem na puszcze tuna ma kolo 1,5g tl na 100g z tym ze ten w puszcze to raczej omega nie ma

Zmieniony przez - qazar w dniu 2007-02-28 22:05:29
Ekspert -

Chaczyk ATLETA.PL

Wysłana - 07 marca 2007 17:57    Edytuj Cytuj
Ktoś w dziale testowym mówił, że Kasza kuskus to bardzo słabe źródło węglowodanów, co o tym sądzisz? Bo widze, że wymieniłes to w przykładowym jadłospisie na pierwszej stronie, wiec jestem ciekaw Twojej opini na ten temat.

www.atleta.pl

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 11 marca 2007 15:34    Edytuj Cytuj
A jak uzasadniano slabosc zrodla ? brakiem innych mikroelementow? ja raczej tu patrze na walory smakowe i zgadzam kasza jeczmiena czy jaglana jest lepsza jesli idze o ilosc mikroskaldnikow
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 36 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

10 wskazówek żywieniowych

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.