Tylko zapytam: A co powiecie na posiłki jednolite? np. śnaidanie białko, 2 śnaidanie węgle, 3 posiłek białko, obiad węgle, po treningu wegle, ostatni posiłek dnia białko?? Nie da się jeść tylko wegli czy białka, bo nie ma takich produktów, ale mówię to ogólniej, węgle np 100g. kasza/ryż, białko 150twaróg, 5 jaja.
Trening zawsze i wszędzie, również o 03:00 w nocy, o 16:00 w Wigilię, czy o 22:00 w Nowy Rok..
1251143151000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 30 sierpnia 2009 12:26
Bezsens, jak miało by to cel ? Sportowy? Zdrowotny ? Nie ma sensu robić takich kombinacji Alpejskich... Trzymamy się tego co rozpisane i odpowiednio manipulując kcal osiągamy różne cele sportowe
Jeśli chciałbym ukierunkować precision nutrition na coś w rodzaju rekompozycji , a nie typowej redukcji ... to okołotreningowo dawać tylko owoce o wyższym IG i potem już białko + warzywa + tłuszcze czy jakas godzine po posilku potreningowym wrzucić ww zlozone ? Ogólnie jestem przeciwnikiem produktów zbożowych, ale rekompozycja ma swoje prawa, a teoretycznie ww z bananów łatwiej trafiają do wątroby niż do mięśni, więc tego mięśniowego glikogenu nie odbudowują ...
up.
Zmieniony przez - ElFlexo w dniu 2009-09-03 16:03:02
ElFlexo - "Jestem tak podekscytowany, że chyba umyje dzisiaj wszystkie zęby."
1251910759000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 03 września 2009 23:00
Banany nie tylko mają fruktozę tak samo rodzynki, są bardzo ok po treningu. Ale w posiłku po treningowym możesz spokojnie zjeść jakiś makaron/kasze/ryż...
qaz masz The Paleo diet for Athletes? Co tam Cordain pisze o posiłku potreningowym? Co zaleca?
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
1252011723000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 03 września 2009 23:04
Dzieli okres po treningowy na 4 etapy i w zależności od uprawianej dyscypliny dopuszcza: żele węglowodanowe,izotoniki, soki owocowe, owoce, produkty zbożowe. Więc jak widać pełen wypas
Hmm, coś bardziej dla zwykłego człowieka, nie każdy na saa ciągnie :) Zresztą teraz, nie mam pieniedzy na zakup, wyłącznie wymieniłbym się z kimś głównie na Paleo dla sportowców :)
Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2009-09-03 23:17:42
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
1252012607000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 04 września 2009 22:41
NO ale to nie jest książka o saa No mam tą paleo dla sportowców, jak coś to pm