Jako, że 10 wskazówek żywieniowych jest w pewnym sensie dietą low carb, to czy w posiłkach: przed i potreningowym zwracać jakąś większą uwagę na ilość węglowodanów, zwłaszcza jeśli dieta nie zakłada liczenie kcal? Jaśniej - tzn. czy ustalić sobie przykładowo, że będę zjadał po 50g ryżu przed i po treningu, tak żeby w ciągu dnia nie przekroczyć danej liczby węglowodanów? Czy mogę zjeść dwa razy po 100g i pilnować tylko tego by w kolejnych posiłkach ich nie było?
1250185258000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 13 sierpnia 2009 19:53
Jasne że możesz ww dobieraj pod względem treningu, przyjmij 5g ww na każde 2serie ćwiczeń
A kto powiedział, że 10 wskazówek to dieta redukcyjna? Raczej myśle o nabraniu masy przy prowadzeniu zdrowego trybu życia ;)
1250186920000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 13 sierpnia 2009 20:14
To nie doczytałeś na masę zwiększasz nie tylko kcal ale i ww, jesz je rano przed treningiem i po treningu, 3 posiłki białko-tłuszcz i 3 posiłki białko-węglowodany
W porządku. Jeszcze tylko jedno pytanie: Czy jeśli nie przeszkadza mi to w ćwiczeniach, mogę w pierwszym posiłku przed treningiem(a także innych węglowo-białkowych) zjeść też tłuszcz?