Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 390835 razy
Autor

10 wskazówek żywieniowych

domer KULTURYSTYKA.PL

Wysłana - 02 sierpnia 2009 11:59    Edytuj  Cytuj
Diete wklej do dzialu odzywianie. To nie jest temat do sprawdzania diet.

Moderator działu Odżywianie

cry-baby

Wysłana - 06 sierpnia 2009 14:22    Edytuj Cytuj
strasznie praco-chlonna ta dieta, dla wielu raczej nie realna, ale wskazówki ogólne sa spox ;D

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 06 sierpnia 2009 20:37    Edytuj Cytuj
Żartujesz ? Takiego argumenty nigdy nie słyszałem i nawet się go nie spodziewałem
Ekspert -

cry-baby

Wysłana - 06 sierpnia 2009 23:57    Edytuj Cytuj
to pewnie moj brak jakiegokolwiek doswiadczenia przemowil ;D

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 07 sierpnia 2009 10:15    Edytuj Cytuj
Dokładnie, to chyba najprostszy sposób najedzenie zdrowo
Ekspert -

Zaphod

Wysłana - 07 sierpnia 2009 15:25    Edytuj Cytuj
Mam pare pytań odnośnie tej bardzo ciekawej diety.

1. Jeśli chodzi o posiłki przed i po treningowe to wg tej przykładowej diety zasugerowane jest ( a przynajmniej ja tak zrozumiałem ) żeby od razu przed i od razu po treningu zarzucić sobie białkowe odżywki. Osobiście jestem zwolennikiem naturalnych posiłków, z wyjątkiem zma i carbo może. Co najlepiej w tej sytuacji zrobić? Będzie dobrze jak godzine przed treningiem zjem kurczaka z kaszą gryczaną, a godzine po łososia z ryżem parabolicznym ( a bezpośrednio po treningu carbo )?
2. Czy w dni nietreningowe mógłbym jeść np. kurczaka z ryżem brązowym, czy raczej zrezygnować w myśli zasady węglowodanowej z takiego typowego posiłku obiadowego?
3. W przypadku innych sportów takich jak jazda na rowerze, sztuki walki, bieganie stosować się tak samo do posiłków treningowych jak w przypadku siłowni?
4. Pkt 8 mówi o piciu głównie wody, herbat i ziół. Unikam soków sprzedawanych w marketach ( nie mówiąć już o napojach gazowanych ), ale sam codziennie robie sobie napój z wyciśniętej cytryny, grejpfruta, różnych miodów i oczywiście wody mineralnej i pije go przez cały dzień. Czy będzie wielkim grzechem, jak mimo wszystko nie zrezygnuje z tego napoju w tej diecie ?

Z góry thx za odpowiedź!

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 07 sierpnia 2009 15:32    Edytuj Cytuj
1. Jeśli chodzi o posiłki przed i po treningowe to wg tej przykładowej diety zasugerowane jest ( a przynajmniej ja tak zrozumiałem ) żeby od razu przed i od razu po treningu zarzucić sobie białkowe odżywki. Osobiście jestem zwolennikiem naturalnych posiłków, z wyjątkiem zma i carbo może. Co najlepiej w tej sytuacji zrobić? Będzie dobrze jak godzine przed treningiem zjem kurczaka z kaszą gryczaną, a godzine po łososia z ryżem parabolicznym ( a bezpośrednio po treningu carbo )?

Carbo tylko z wpc możesz jeść zamiast białka posiłki stałe, ale łosoś po odpada(coś chudszego)

2. Czy w dni nietreningowe mógłbym jeść np. kurczaka z ryżem brązowym, czy raczej zrezygnować w myśli zasady węglowodanowej z takiego typowego posiłku obiadowego?

W nie treningowe ww tylko z warzyw i/lub owoców

3. W przypadku innych sportów takich jak jazda na rowerze, sztuki walki, bieganie stosować się tak samo do posiłków treningowych jak w przypadku siłowni?

Nie, tu już indywidualnie od intensywności i długości

4. Pkt 8 mówi o piciu głównie wody, herbat i ziół. Unikam soków sprzedawanych w marketach ( nie mówiąć już o napojach gazowanych ), ale sam codziennie robie sobie napój z wyciśniętej cytryny, grejpfruta, różnych miodów i oczywiście wody mineralnej i pije go przez cały dzień. Czy będzie wielkim grzechem, jak mimo wszystko nie zrezygnuje z tego napoju w tej diecie ?

Zrezygnuj, głównie o miód
Ekspert -

Zaphod

Wysłana - 07 sierpnia 2009 15:40    Edytuj Cytuj
Pkt z napojami będzie bardzo trudny do zrealizowania, miód ma tyle zdrowotnych właściwości :(.

I co byś polecił zamiast łososia po treningu ( koniecznie rybe, czerwonego mięsa nie tykam )?

Thx :)

Zmieniony przez - Zaphod w dniu 2009-08-07 15:42:05

qazar ZASŁUŻONY

Wysłana - 07 sierpnia 2009 16:08    Edytuj Cytuj
Pierś z kurczaka lub dorsza...
Ekspert -

19bollo97

Wysłana - 13 sierpnia 2009 16:31    Edytuj Cytuj
A o której ma byc 1-wszy i ostatni posiłek?

Train like Animal ! ;)
Be like animal

Odpowiedzi jest na 36 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

10 wskazówek żywieniowych

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.