1. Jeśli chodzi o posiłki przed i po treningowe to wg tej przykładowej diety zasugerowane jest ( a przynajmniej ja tak zrozumiałem ) żeby od razu przed i od razu po treningu zarzucić sobie białkowe odżywki. Osobiście jestem zwolennikiem naturalnych posiłków, z wyjątkiem zma i carbo może. Co najlepiej w tej sytuacji zrobić? Będzie dobrze jak godzine przed treningiem zjem kurczaka z kaszą gryczaną, a godzine po łososia z ryżem parabolicznym ( a bezpośrednio po treningu carbo )?
Carbo tylko z wpc

możesz jeść zamiast białka posiłki stałe, ale łosoś po odpada(coś chudszego)
2. Czy w dni nietreningowe mógłbym jeść np. kurczaka z ryżem brązowym, czy raczej zrezygnować w myśli zasady węglowodanowej z takiego typowego posiłku obiadowego?
W nie treningowe ww tylko z warzyw i/lub owoców
3. W przypadku innych sportów takich jak jazda na rowerze, sztuki walki, bieganie stosować się tak samo do posiłków treningowych jak w przypadku siłowni?
Nie, tu już indywidualnie od intensywności i długości
4. Pkt 8 mówi o piciu głównie wody, herbat i ziół. Unikam soków sprzedawanych w marketach ( nie mówiąć już o napojach gazowanych ), ale sam codziennie robie sobie napój z wyciśniętej cytryny, grejpfruta, różnych miodów i oczywiście wody mineralnej i pije go przez cały dzień. Czy będzie wielkim grzechem, jak mimo wszystko nie zrezygnuje z tego napoju w tej diecie ?
Zrezygnuj, głównie o miód